![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Gość
|
nietypowy problem
Polega w skrocie na tym, ze po wypaleniu plytki nie widac w exploratorze windows czy windows commanderze plikow i katalogow zaglebionych na 10 czy 11 poziomie oraz glebiej - natomiast np w Isobusterze czy winiso sa one widoczne i mozna je wyekstraktowac z plytki (czyli fizycznie sa nagrane) - mam pytanie: czy takie cos jest normalne (chyba nie?) - probowalem w kilku programach do nagrywania (nowe nero, fireburner, cdrwin, discjuggler etc - odpowiednie opcje wlczone - wypalam obraz iso oraz testowe pliki i katalogi - z odpowiednia glebokoscia sciezki) - wszedzie ten sam efekt. nie pamietam, czy wczesniej tez tak bylo, ale raczej bylo ok - nagrywara to teac cd-w58e - ma ok 10 miesiecy (ale jest malo uzywazna), OS to winda 98se (nie probowalem, jak jest na w2k) - zeby sprawdzic, czy to nie wina zasmiecenia windy zrobilem format i reinstalke - ale dalej jest to samo. macie jakis pomysl, co to moze byc - czy nagrywarka mi sie psuje, czy to sprawa programowa (windy albo progsow do wypalania) - i przede wszystkim - sprawdzcie, jesli mozecie u siebie, czy nie ucina wam tych gleboko polozonych plikow i katalogow (zrobcie u siebie testowa katalog z np 15-20 poziomami zaglebienia, powrzucajcie tam troche pliczkow,i wypalcie na cdrw)
dzieki i licze na pomoc, bo sprawa jest dla mnie pilna i wazna (musze wypalic pliki z takim poziomem zablebienia sciezki, i chcialbym, zeby potem byly one widoczne dla os'a i programow) |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Gość
|
bump
|
![]() |
#3 |
Gość
|
hmm, naprawde nikt nie ma pomyslu :-( ?
sprawdzcie chociaz, jak jest u was z ta widocznoscia (lub nie) "zaglebionych" katalogow/plikow |
![]() |
#4 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Chmmm....niedawno robilem taka kompilacje pod nero 5551, trzeba miec zaznaczone bodajze w iso "zezwalaj na zaglebienie wieksze niz 8 katalogow ( teraz nie pamietam dokladnie)" i po zapodaniu nagrywania wyrzucil komunikat z ostrzezeniem, ze sa katalogi glebiej zagebione i pytaniem czy ma kontynuowac. Dalem mu wiec kontynuuj i wsio poszlo oki. Na plycie wszystko jest widoczne (WIN ME). Co do nero 5551, to jest to chyba jedna z nowszych wersji, co do ktorej nie ma wielu zastrzezen ( ja nie mam zadnych) i obsluguje juz np. teaca 24x. Ja nie widze powodow do zmiany na nowsza wersje. Pzdr.
grzeniu |
![]() |
![]() |
#5 |
Gość
|
Mam zaznaczona te opcje w nero (i innych progsach, ktorych uzywalem), wiec to nie to - zreszta katalogi/pliki polozone glebiej niz na 8 poziomie sa widoczne, ale tylko te na 9, 10 i ew. 11 (zalezy jak sie liczy), te polozone jeszcze glebiej (12 poziom i glebiej np 16) - nie sa juz widoczne - CO TO MOZE BYC
![]() btw maly update (moze to Wam pomoze :-) - jak montuje obrazek iso zawierajacy wlasnie takie "glebokie" pliki/katalogi (12 poziomow i glebiej) w Daemon Tools 3.02 (a wiec bez wypalania na cdr(w), to w wirtualnym napedzie cd ROWNIEZ nie sa widoczne rzeczone :-) pliki/katalogi (obrazek jest ok na 100% - zreszta probowalem kilka, jak rowniez bez robienia obrazu) - czyli chyba nagrywara nie ma z tym wiele wspolnego... prosze o jakies opinie/pomysly, o co tu moze chodzic ? naprawde chce widziec te pliki po wypaleniu, i moc z nich korzystac. nie sprawdzalem tego jeszcze na NT-ku (tylko winda 98se), ale to zrobie... sprawdzcie Panowie, jak jest u Was (zrobcie i wypalcie jakies testowe "glebokie" katalogi i pliki na cdrw, i zobaczcie, czy te polozone odpowiednio gleboko (11 poziom i gleiej) sa u Was widoczne, ok :-) ? thx! |
![]() |
#6 |
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
Zrobiłem test jak chciałeś, (Nero 5572, Win Me, LG 12/8/32) zagłębienie 12 katalogów.
Nero zawołał, że jest więcej niż 8, ale wypalił bez problemu. Pakietówka (DirectCD) wypaliła bez żadnych pytań. W 12 katalogu widać pliki w obu systemach nagrywania. pzdr
#7 |
Gość
|
dzieki - a moglbys jeszcze zrobic np z 15-20 dla pewnosci :-) ? i w jakim progsie je widac - w dowolnym managerze plikow (np WC etc) ? bo u mnie nie widac w WC, explorezrze windows, a w takim Isobusterze czy Winiso WIDAC te, i mozna te wyekstraktowac (jak juz pisalem) - w sumie nie mam pojecia, co jest grane :-( - a ty masz jakis pomysl, co to moze byc ?
|
![]() |
#8 |
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
Widać pliki na 20 katalogu w głąb pod Windows Commanderem, pod Exporatorem. Nie mam pojęcia co może być u ciebie nie tak.
|
|