![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 17.04.2002
![]() |
Problem CDR a XP
Posiadam nagrywarkę firmy Samsung 16x 10x 32x i mam nastepujący problem związany z nią, w momecie wypalania płyt przez np. nero (wersia pobrana z cdrinfo.pl) dochodzi do stanu nagrywania 3% i pokazuje się informacjia "SCSI transfer error". Posiadam system operacyjny Windows XP Professional, na początku wszystko było dobrze nagrywarka nagrywała wszystkie płyty bez żadnego problemu... Wypala jedynie płyty CD RW. Proszę o pomoc i dziękuję bardzo za jakie kolwiek wskazówki.
Ps. Znajomy miał ten sam problem przy XP i po instalacji 98 już było wszystko ok, tylko czemu na początku chodziło mi na XP wszystko bez problemów ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Były user
Data rejestracji: 08.04.2002
![]() |
Znam ten problem z doświadczenia, w moim przypadku pomogło wyłączenie wbudowanej w windows XP funkcji nagrywania płyt. Tą funkcję znajdziesz we właściwościach napędu na zakładce 'nagrywanie', będzie tam CheckBox 'Włącz nagrywanie dla tej stacji..'. W moim wypadku gry odznaczyłem to pole Nero przestał sie wywalać...
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Niestet ta pomoc również zawiodła
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 04.02.2002
![]() |
A może autostart?
|
![]() |
![]() |
#5 |
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 05.12.2000
![]() |
a moze sprobuj
- nowe aspi zainstalowac - sciagnac patcha do programowego progsa do nagrywania w xp ze strony windows update - niby sie nie tyczy innych progsow ale dziwnym trafem czesto cos naprawia - sprobuj czekac po wlozeniu czystej plyty az winda sie nie odezwie chyba ze kiedys wlaczyles domyslnie jakas akcje zwiazana z nagrywaniem (chodzi mi o to ze jak wlozyles plyte i pokazalo sie okienko co z tym zrobic to moze zahaczyles aby domyslnie otwieral np folder do nagrywania)
![]() |
#6 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 17.02.2002
![]() |
Miałem podobny problem z LG tylko ze u mnie XP sie sam restartował przeinstalowałem wszystko co sie dało bios, drivery, aspi i takie tam i nic.Zinstalowałem nawet drugi system 98se i na tym dzialalo ok. Ale wpadłem na pomysł jak to zrobic i dziala lepiej niz na 98se po pierwsze sciagnij sobie wszystkie mozliwe updaty z oficjalnej strony XP http://v4.windowsupdate.microsoft.com/pl/default.asp jak to niepomoze to jeszcze jedna wazna sprawaz tego co mi wiadomo to XP czasami potrzebuje wiecej MB na bufor zapisu wiec ustaw tyle ile sie tylko da ale bez przesady 100MB wystarczy. Sprawdz jeszcze czy masz właczone DMA jak nie to włącz to powinno pomóc w kazdym razie mi pomogło i 700MB płytke moj LG 16X wypala w 4min 30sek. To chyba niezle jak na ta nagrywarke. Powodzenia!!!
|
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
zrobiłem aktualizację Wina XP postępowałem wedle waszych wskazówek, gdy zwiększyłem Buffor do 80MB wypala płytę do 6% buffor napełnia się do 98% i się wywala (SCSI Target Error) wcześniej wywalało się przy 3% z bufforem ustawionym na 30MB...
Ps. Czemu SCSI ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
![]() |
... igdzie włączyć w XP DMA?
|
![]() |
![]() |
|