![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 09.10.2001
![]() |
Do Nikita_Bennet w sprawie biosu do TEACx16
Co to za wersja "fixed"?
1.0c nie sprawdza się i lepiej wrócić do 1.0b (czego oficjalnie się właśnie nie da zrobić)? Poprosze o jakieś wyjaśnienia ... |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
staruszek
Data rejestracji: 02.06.2001
![]() |
wyjasniam
nie wiem co daje a co zabiera wersja biosu 1.0C (oprocz tego co podal TEAC). po jej wgraniu nie mozna teoretycznie powrocic do biosu w wersji 1.0B - po prostu jak chcesz wgrac bios B na C to wywala info ze nie mozna upgrade'owac i koniec. przerobiony biosik (wersja 1.0B) mozna bez problemu wgrac na 1.0C - to te "fixed" - odblokowany zostal upgrade wstecz. czy 1.0C ma wady - nie wiem (pewnie ma) czy 1.0B ma wady - pewnie ma (jest 1.0C) dlaczego pojawil sie ten "fixed" - coz czasem u jednych dziala ladnie starsza wersja a po wgraniu nowej, oprogramowanie do nagrywania wariuje (i w tej sytuacji nie mozna byloby przywrocic stanu poprzedniego). u innych ten upgrade pozwala dopiero na normalna prace. ten biosik - "fixed" powstal (a raczej zostal przerobiony) tylko po to aby przywrocic poprzedni bios jakby wyszlo na jaw ze ten nowy (1.0C) nie pozwala skopiowac jakiegos zabezpieczenia a ten stary pozwala. osobiscie nagrywalem na obu biosach nowy jakby lepiej obslugiwal mi rw verbatima ale bardziej mulil sprzet, ale to tylko moja opinia i raczej bardzo subiektywna. teraz kazdy moze swobodnie przetestowac ktory jest lepszy dla niego i kazdy moze spokojnie wybrac ten ktory dziala mu lepiej. mam nadzieje, ze rozwialem watpliwosci - jesli nie pytajcie pzdrwm
#3 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 09.10.2001
![]() |
OKI - no to chyba teraz wszystko jasne
W takim razie zostaje przy 1.0b (bo nie ma problemów), ale bede ~~obserwował~~ FORUM, czy przypadkiem nie warto jednak zmienic ![]() Aha i pewnie w imieniu wszystkich posiadaczy Teac x16: WIELKIE [4]DZIEKI[/4] za przeróbkę ;D |
![]() |
![]() |
#4 |
Gość
|
Jesli juz bylo to sorrki
Mam TEAC 516EB wer bios 1.0B , Nero 5.5 i Win XP Dzialal bardzo dobrze - do czasu- nagle przy nagrywaniu przez caly czas mam zajety bufor - spowalnia mi to nagrywanie dwukrotnie, spowalnia caly system. Nie wiem jaka jest tegp przyczyna- u kumpla moja nagrywarka dziala ok, wiec nie jest to raczej wina sprzetowa. Moze spotkaliscie sie juz z czyms takim i wiecie jak sprawe rozwiazac dzieki pozd WiRAHA |
![]() |
#5 | |
staruszek
Data rejestracji: 02.06.2001
![]() |
Cytat:
prosze i polecam sie na przyszlosc (jak bede mogl w czyms pomoc) pzdrwm
![]() |
|
|