![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Forumator
Data rejestracji: 12.07.2002
![]() |
nośniki BTC
Ostanio spotkałem się z bardzo tanimi płytkami firmy BTC. Zdaję sobie sprawe, że nośniki tej firmy nie należą do najlepszych
![]() Może ktoś miał do czynienia z tymi krążkami ? Jakieś spostrzeżenia ? Robił ktoś testy na ilość błędów w zapisie ? |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Forumator
Data rejestracji: 21.11.2001
![]() |
Przyjcielu!
Z tymi nosnikami nie mialem do czynienia, ale mialem do czynienia z nosnikami kupowanymi w naszych suuuuuuuper ![]() Moje osobiste spostrzezenie jest takie, ze mam wrazenie, jakby one byly z odrzutu. Cena niska (nie zeby swiadczyla o jakosci), ale po testach np. plyki TDK kupionej w sklepie (nie markecie), a takiej samej z hiper....... Roznica powalajaca. Trzeba sie zastanowic. Matryca, ktora bija kompakty ma okreslona ilosc krazkow do wybicia. A moze te koncowe (nie spelniajace pewnych norm) ida wlasnie do takich sklepow?? Podobnie te pierwsze (kiedy matryca nie jest jeszcze "dotarta") moga tych mnorm nie spelniac. ... Ale co tam, w Polsce sprzeda sie i kupi cos co na zachodzie by sie wypierniczylo na smietnik, podobnie jak z tymi hiper...busami, co to nasz kraj zakupuje ze zlomowiska z zachodu... Przykra rzeczywistosc, ale prawdziwa... Pozdrawiam wszystkich. Nie dajmy sie!! Lepiej doplacic 10-20gr na sztuce i miec pewnosc, ze po kilku latach ta plytka jeszcze bedzie hulala ![]()
#3 |
`
Data rejestracji: 10.08.2001
![]() |
mialem , jak bylem mlody a pozadny nosnik kosztowal kolo 10 zeta.
Nagrywac to mi sie nagrywalo, ale pare plytek po roku nie moglem otworzyc. ![]() posugujac sie jezykiem reklam napisze..."wybor nalezy do ciebie, ale nie jestes tego warty"....:-D |
![]() |
![]() |
#4 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 27.08.2002
![]() |
U mnie ta tych płytkach po około roku porobiły się małe dziurki, widoczne tylko pod światło i płytki oczywiście przestały się odtwarzać!
Ja miałem 8x , może teraz robią lepsze... |
![]() |
![]() |
#5 |
Wyjadacz
Data rejestracji: 09.05.2002
![]() |
U mnie na kilku z nich zdarła się warstwa odblaskowa bliżej środka płyty, ale krążki nadal działają. Reszta płyt BTC (ok. 80 sztuk) działa bez zarzutu.
#6 |
Second variety
Data rejestracji: 11.01.2002
![]() |
Tak jak koledzy - miałem - ale prędkości były wtedy niższe (x4, x8.
Jakoś się wypalały, chodzą i dzisiaj - wprawdzie rzadko, testów nie robiłem. Ale Ty sam zrobiłeś testy, i chyba jesteś zadowolony ![]()
#7 | |
Łaskobójca
Data rejestracji: 24.04.2001
![]() |
Cytat:
i od tego czasu omijam wyroby tej firmy lepiej nie qpowac /już wole akossy i esperanzy / pozdro
![]() |
#8 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.02.2001
![]() |
Ja osobiscie ich NIKOMU nie polece!
Jeszcze 2 lata temu kupilem je (BTC) i wypalilem na nich swoje zdjecia z wakacji, ktore skanowalem caly dzien. Jakie bylo moje zdziwienie gdy po paru miesiacach nie moglem ich odtworzyc . W tym roku kupilem sobie nowa nagryware. Kupilem ok. 10 rodzaji plytek, w tym nieszczesne BTC. Po wypaleniu (x48 ) ZADNEJ plyty nie moge zgrac calej na HD. O tej chwili kozystam tylko z firmowek (TDK, Verbatim). Pozdro |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() |
Jasnożółty BTC sprzed pięciu lat właśnie dokonał żywota. Nie daje się przeczytać połowy plików. TDK i Verbatimy chodzą jak zawsze 8)
|
![]() |
![]() |
#10 |
Costam
Data rejestracji: 20.05.2002
![]() |
Mialem kiedys plyty btc, niektore wogole nie chcialy sie wypalic, inne jak sie wypalily nie chodzily na wszystkich cd-romach. Kicha na maxa.
#11 |
Forumator
Data rejestracji: 05.04.2002
![]() |
BTC to najgorsze plyty jakie mialem w reku. Gorsze nawet od Speerow i Akossow (a to juz o czyms swiadczy hehe). Problemy z odczytem i korozja po uplywie pewnego czasu ze tak powiem dodawane w standardzie (razem z koperta jak mniemam)...
#12 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 02.09.2002
![]() |
Cytat:
![]() Nie tylko płyty są tam lipne ale także sprzęt częściej nawala niż kupowany w sklepach komputerowych !!! A WIĘC PRECZ Z MARKETAMI ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#13 |
Bywalec
Data rejestracji: 01.03.2002
![]() |
testowalem ostatnio btc, niebieskie, all speed , kupione w markecie , nagrywarka teac 16x -
sa to plytkicmc .... .... zaraz po wypaleniu wses pokazal .... naprawde nieduzo blędów c1, przy czym najmniej przy predkosci 16x a najwiecej przy 4x ..... niemniej jezeli chodzi o ich kompatybilność to nie jest idealnie... lg52 nie chce ich zbyt latwo czytac .... Pozdrowka |
![]() |
![]() |
#14 |
Bywalec
Data rejestracji: 25.09.2002
![]() |
Ja nagrywam ostatnio na płytkach z Auchan`a, Prostore marka. Płyta srebrna bez nadruków i jeszcze żadnego błędu nie miałem. Im tańsza tym lepsza jest płyta CD
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
![]() |
...
|
![]() |
![]() |
|
|