Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   nośniki BTC (https://forum.cdrinfo.pl/f2/nosniki-btc-10760/)

MichalPro 25.09.2002 22:27

Mmory

Fakt, niezłe są. I mają plastyczek zabiezpieczający warstwę. A takie LG16x z szarym nadrukiem szlag trafił po 3 miesiącach, warstwa sama zlazła płatkami kilkoma, bez udziału podejrzanych narzędzi. Tak ładnie żarło, a zdechło... ;-)

tomgoo 25.09.2002 22:22

no cóż ja kupiłem w tesco mmory po 1złszt. i zarąbiscie chodzą , zarąbiście się nagrywają , wsam raz dla litka .;)

Marius_The_Mad 25.09.2002 22:19

...

smoka 25.09.2002 20:57

Ja nagrywam ostatnio na płytkach z Auchan`a, Prostore marka. Płyta srebrna bez nadruków i jeszcze żadnego błędu nie miałem. Im tańsza tym lepsza jest płyta CD :)

statistica 25.09.2002 08:12

testowalem ostatnio btc, niebieskie, all speed , kupione w markecie , nagrywarka teac 16x -
sa to plytkicmc .... .... zaraz po wypaleniu wses pokazal ....
naprawde nieduzo blędów c1, przy czym najmniej przy predkosci 16x
a najwiecej przy 4x .....

niemniej jezeli chodzi o ich kompatybilność to nie jest idealnie...
lg52 nie chce ich zbyt latwo czytac ....

Pozdrowka

DJ_LukBoj 24.09.2002 20:10

Cytat:

artoor napisa***322;(a)
Przyjcielu!
Z tymi nosnikami nie mialem do czynienia, ale mialem do czynienia z nosnikami kupowanymi w naszych suuuuuuuper;)marketach.
Moje osobiste spostrzezenie jest takie, ze mam wrazenie, jakby one byly z odrzutu. Cena niska (nie zeby swiadczyla o jakosci), ale po testach np. plyki TDK kupionej w sklepie (nie markecie), a takiej samej z hiper....... Roznica powalajaca.
Trzeba sie zastanowic. Matryca, ktora bija kompakty ma okreslona ilosc krazkow do wybicia. A moze te koncowe (nie spelniajace pewnych norm) ida wlasnie do takich sklepow?? Podobnie te pierwsze (kiedy matryca nie jest jeszcze "dotarta") moga tych mnorm nie spelniac.
... Ale co tam, w Polsce sprzeda sie i kupi cos co na zachodzie by sie wypierniczylo na smietnik, podobnie jak z tymi hiper...busami, co to nasz kraj zakupuje ze zlomowiska z zachodu...
Przykra rzeczywistosc, ale prawdziwa...
Pozdrawiam wszystkich. Nie dajmy sie!! Lepiej doplacic 10-20gr na sztuce i miec pewnosc, ze po kilku latach ta plytka jeszcze bedzie hulala :)

Popieram kolege z mojego miasta :)
Nie tylko płyty są tam lipne ale także sprzęt częściej nawala niż kupowany w sklepach komputerowych !!!
A WIĘC PRECZ Z MARKETAMI(( (( ((

Plemnik 24.09.2002 19:13

BTC to najgorsze plyty jakie mialem w reku. Gorsze nawet od Speerow i Akossow (a to juz o czyms swiadczy hehe). Problemy z odczytem i korozja po uplywie pewnego czasu ze tak powiem dodawane w standardzie (razem z koperta jak mniemam)...

Druss 24.09.2002 01:13

Mialem kiedys plyty btc, niektore wogole nie chcialy sie wypalic, inne jak sie wypalily nie chodzily na wszystkich cd-romach. Kicha na maxa.

Marius_The_Mad 24.09.2002 01:11

Jasnożółty BTC sprzed pięciu lat właśnie dokonał żywota. Nie daje się przeczytać połowy plików. TDK i Verbatimy chodzą jak zawsze 8)

Martig 23.09.2002 12:55

Ja osobiscie ich NIKOMU nie polece!
Jeszcze 2 lata temu kupilem je (BTC) i wypalilem na
nich swoje zdjecia z wakacji, ktore skanowalem caly dzien.
Jakie bylo moje zdziwienie gdy po paru miesiacach nie moglem ich
odtworzyc .
W tym roku kupilem sobie nowa nagryware. Kupilem ok. 10 rodzaji
plytek, w tym nieszczesne BTC. Po wypaleniu (x48 ) ZADNEJ plyty nie
moge zgrac calej na HD.
O tej chwili kozystam tylko z firmowek (TDK, Verbatim).
Pozdro

cana 23.09.2002 12:27

Cytat:

bgn napisa***322;(a)
mialem , jak bylem mlody a pozadny nosnik kosztowal kolo 10 zeta.
Nagrywac to mi sie nagrywalo, ale pare plytek po roku nie moglem otworzyc.:)
posugujac sie jezykiem reklam napisze..."wybor nalezy do ciebie, ale nie jestes tego warty"....:-D

te wcześniejsze BTW / ciemniejszy nosnik / były lepsze i wszystkie u mnie jeszcze działają ale już te jasne to niestety ale kicha
i od tego czasu omijam wyroby tej firmy
lepiej nie qpowac /już wole akossy i esperanzy /
pozdro

Pedros 23.09.2002 12:20

Tak jak koledzy - miałem - ale prędkości były wtedy niższe (x4, x8.
Jakoś się wypalały, chodzą i dzisiaj - wprawdzie rzadko, testów nie robiłem.
Ale Ty sam zrobiłeś testy, i chyba jesteś zadowolony :)

ZiP 23.09.2002 11:54

U mnie na kilku z nich zdarła się warstwa odblaskowa bliżej środka płyty, ale krążki nadal działają. Reszta płyt BTC (ok. 80 sztuk) działa bez zarzutu.

maciusk1 23.09.2002 11:40

U mnie ta tych płytkach po około roku porobiły się małe dziurki, widoczne tylko pod światło i płytki oczywiście przestały się odtwarzać!
Ja miałem 8x , może teraz robią lepsze...

bgn 23.09.2002 11:33

mialem , jak bylem mlody a pozadny nosnik kosztowal kolo 10 zeta.
Nagrywac to mi sie nagrywalo, ale pare plytek po roku nie moglem otworzyc.:)
posugujac sie jezykiem reklam napisze..."wybor nalezy do ciebie, ale nie jestes tego warty"....:-D

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:40.