Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   nowe Dysany (https://forum.cdrinfo.pl/f2/nowe-dysany-20853/)

Sprezyn 09.05.2003 20:41

hahahah i chyba jeszcze plyn do spryskiwaczy:D

-Sid-The-Rat=> 09.05.2003 19:27

tak - browar :)

Sprezyn 09.05.2003 18:54

Cytat:

pawelblu napisa***322;(a)
Heh a tez tak macie ze jak wpadacie do hipermarketu to od razu biegiem do stoiska z CDkami ?? 8)
no chyba a znasz inny cel podrozy do
hiper marketu buhhahaahaha:cisza:

pawelblu 09.05.2003 17:47

Cytat:

Sprezyn napisa***322;(a)
Ludzie pomocy to jakis nalog.
Heh a tez tak macie ze jak wpadacie do hipermarketu to od razu biegiem do stoiska z CDkami ?? 8)

Sprezyn 09.05.2003 17:42

Cytat:

pali napisa***322;(a)
Jakie to konkretnie SuperAZO? Może takie - Verbatim Blue Diamond? ?

Mnie przerażeniem napawa fakt, że wskutek czytania forum.cdrinfo.pl zaraz sobie kupię kolejną nagrywarkę, tym razem litka.....

wlasnie ja mam juz jednego litka - 24102B ale kusi
mnie aby zanabyc drugiego - 48246S - ale za cholere
nie wiem po co? No moze tylko mozliwosc nagrywania
4x. Ale skoro Sid mowi ze teraz nagrywa 16 to juz
sam nie wiem. Ludzie pomocy to jakis nalog. Czy ten
sprzet musi tak taniec? Przeciez to jawna zacheta do
kupowania rzeczy ktore notabene nie sa nam niezbedne:D

-Sid-The-Rat=> 09.05.2003 16:22

nie to nie te - zapodalbym scana ale nie mam teraz takiej mozliwosci
tylko jedne plytki nazywaja sie SuperAzo - te moje mialy takie oczo***ne kolory (5szt) a reszta wygald klasik - zwykla biel verbatima

pali 09.05.2003 16:10

Cytat:

-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
od kiedy mam liteona bardzo dokladnie testuje co nagrywam
poswiecilem na to pare drogich plyt SUperAzo i TDK metalik
AZO nagrane ponizej 8x (na wszystkch moich nagrywarkach) ma ilosc c2 przekraczajaca skale a dzwiek jaki sie wydobywa z glosnikow jest STRASZNY - nagrane 8x i 12x jest juz DUZO lepiej

Jakie to konkretnie SuperAZO? Może takie - Verbatim Blue Diamond? ?

Mnie przerażeniem napawa fakt, że wskutek czytania forum.cdrinfo.pl zaraz sobie kupię kolejną nagrywarkę, tym razem litka.....

-Sid-The-Rat=> 09.05.2003 16:01

od kiedy mam liteona bardzo dokladnie testuje co nagrywam
poswiecilem na to pare drogich plyt SUperAzo i TDK metalik
AZO nagrane ponizej 8x (na wszystkch moich nagrywarkach) ma ilosc c2 przekraczajaca skale a dzwiek jaki sie wydobywa z glosnikow jest STRASZNY - nagrane 8x i 12x jest juz DUZO lepiej
to samo dotyczy TDK metalic
prawdopodobnie jest to prawdziwe dla wszsytkich nowych plyt - barwnik dostosowuje sie do jak najszybszego reagowania na bodziec - mozliwe ze przesadzenie z bodzcem powoduje negatywne skutki
od czasu tych doswiadczen nagrywam muze 12x (na litku 16x) - na wiekszosc plyt liczba c1 spada do solidnego minimum (>20)

i jeszcze jedna uwaga
PRZERAZENIEM mnie napawa tekst ze norma sa zolte kwadraty w nero cdspeed! to jest objaw ze jest cos SOLIDNIE nie tak - ja taka plyte wywalam na smietnik (trafily mi sie raptem 4)
moja obserwacja jest to ze za wiekszosc bledow odpowiada ASPI - czesto jest tak ze wydaje nam sie ze jest z nim wszystko w porzadku (moze nawet bylo miesiac temu) ale przez to ze instalowalo sie pare programow rozne dziwne rzeczy moga sie dziac - a potem aspicheck pokazuje ze zaden z komponentow sie nie zgadza :) sprawdzajcie co jakis czas - warto
nawet szajsowata plyta nagrana ze speedem ok 24 powinna byc ZIELONIUTKA - kazdy zolty kwadrat to znak ostrzegawczy

puch 09.05.2003 14:48

Niestety, jak dotąd widziałem je tylko w gazetce reklamowej Tesco, bo w samym Tesco Ł.-B. są starsze, zwykłe.

CIAPEK 09.05.2003 13:49

pozwolicie, że ponowie pytanie, na które wczesniej nie uzyskałem odpowiedzi :)

Czy któs nabył te płyty gdzieś indziej niż jakieś markety? Jeśli tak to za ile? Chodzi mi o zwykłe sklepy komputerowe. Dzięki.

kraluk 09.05.2003 13:32

Kupilem pare...
Nawet sie fajnie wypalaja...
Czyli polecam!

memorando 09.05.2003 11:59

Slabiutkie te dysanki:( na 10 sztuk 3 mają żółte pola na prędkości razy 24 :(

puch 09.05.2003 11:36

W innym temacie ktoś (chyba mod Sid) wspominał, że płyty Azo źle się nagrywają z niskimi prędkościami - ale czy jeszcze jakieś?

BoB77 09.05.2003 11:17

Cytat:

SEBAwl napisa***322;(a)
Już mamy jednego "minusa". To jeszcze nie znaczy, że płyty są złe. Przetestuj płyte w innych napędach i napisz jak wyszy testy.
Gdy podajesz wyniki, to napisz na jakich sprzętach były nagrywane i testowane płyty.;)

Nagrywalem na TEAC CD-W548E z predkoscia 8x. Niestety nie mialem jeszcze kiedy sprawdzic na innych czytnikach ani przesluchac czy sie gdzies nie zacina. W ostatnim czasie nagrywalem tez audio na Dysan Universal (Black) z MediaMarketu i zadnych zoltych pol. Natomiast zdazylo mi sie nagrac audio na TDK d-View ktora sie zacinala w dwoch miejscach, wczesniej zawsze audio na tych TDK wychodzilo bezblednie.

CIAPEK 09.05.2003 11:14

Cytat:

puch napisa***322;(a)
(...)Coraz częściej pojawiają się wzmianki o tym, że nowe płyty nie są dostosowane do nagrywania z małą prędkością, i nagrane zbyt wolno (np. także w starych nagrywarkach) mają więcej błędów niż nagrane z prędkością średnią. Czy ktoś może to zweryfikować?
:o dziwne i smutne bo teraz trzeba będzie się domyślać i sprawdzać jakie płyty do jakich prędkości.
Chyba że to tylko spekulacje???

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:03.