![]() |
Cytat:
Zauważyłem, że dużo osób mówi, że są dobre, bo nowe. Ładnie wyglądają, ale to nie znaczy, że są "super". Najpier je trzeba dokładnie przetestować i dopiero podać wnioski. Jeżeli ktoś nagrał na płytę przy niskiej prędkości i przetestował jedną płytę i podaje że są "super", bo płyta jest bez błędów, to tu jest jakieś nieporozumienie. Żeby podać same plusy/minusy, należy przetestowac kilka płyt; nagrać je różnymi prędkościami, nawet większymi niż jest to podane na nośniku. Następnie należy sprawdzić płyty pod wzgledem błędów. Płyta powinna być sprawdzana w kilku napędach, bo jak każdy wie, napędy (różnych firm) mają rożną korekcje. |
na moje zadupie cywilizacja nie dotarla
mozna kupic emtec CAKE - 10/14.99 dysan 10 box/slim - 10/17.99 quinko (czy jakos tak) 10szt/12.49 (bez pudelka CAKE!) quinko CAKE 25 - 25/43.49 (zart chyba) i chyba Princo CAKE 25 (albo 30) - 39.99 jest za to 28 rodzajow kaset VHS.... dziwny to sklep - ale czasem trafi sie browar na promocji :) |
Cytat:
|
Na moje za..pie (miasto Łódź, podobno drugie co do liczby ludności w Polsce) cywilizacja też jeszcze nie dotarła - w Tesco są ciągle stare Dysany, choć w reklamowych broszurkach - już nowe Harlequin.
A w Carrefour są czarne Litki 40125 po 179 zł. |
Cytat:
Jesli mówisz o Tesco na Bałutach to tam mieli swojego czasu serie DYSANÓW od RITECA i to jeszcze były w promo !- jak sie polapalem ze tp RITEC to nastepnego dnia przy kasie patrzyli jak na wariata :) Ostatnio kupiłem 10CD Dysan BOX w MediaMarkt na Brzezinskiej i trafił sie jakis totalny syf - a kiedys był PRODISC i Ritec - praktycznie to nie ma juz chyba HyperMarketu co by mieli dobre nosniki. Czasami jeszcze probuje szczescia w Hypernovej - mam cynk ze sa jakies CD w zbiorczych po 1PLN - nie znam szczególow tatus ma blisko tam wiec wpada po pracy - czasami własnie w Hypernovej maja tanie TDK ..... Heh - chyba zaczne kupowac OnLine |
Cytat:
|
Cytat:
Gdy podajesz wyniki, to napisz na jakich sprzętach były nagrywane i testowane płyty.;) |
@Laser,
Tesco na Bałutach - są "zwykłe" złoto-bordo, z zielonym paskiem 48x, od Prodisk'a. Z pewnością od Ritek'a były 650 MB, potem pojawiły w identycznym opakowaniu, ale 700 MB, i te już były Prodisk'a - ale możliwe, że zależy to też od serii i dostawy. @BoB77, Coraz częściej pojawiają się wzmianki o tym, że nowe płyty nie są dostosowane do nagrywania z małą prędkością, i nagrane zbyt wolno (np. także w starych nagrywarkach) mają więcej błędów niż nagrane z prędkością średnią. Czy ktoś może to zweryfikować? |
Cytat:
Chyba że to tylko spekulacje??? |
Cytat:
|
W innym temacie ktoś (chyba mod Sid) wspominał, że płyty Azo źle się nagrywają z niskimi prędkościami - ale czy jeszcze jakieś?
|
Slabiutkie te dysanki:( na 10 sztuk 3 mają żółte pola na prędkości razy 24 :(
|
Kupilem pare...
Nawet sie fajnie wypalaja... Czyli polecam! |
pozwolicie, że ponowie pytanie, na które wczesniej nie uzyskałem odpowiedzi :)
Czy któs nabył te płyty gdzieś indziej niż jakieś markety? Jeśli tak to za ile? Chodzi mi o zwykłe sklepy komputerowe. Dzięki. |
Niestety, jak dotąd widziałem je tylko w gazetce reklamowej Tesco, bo w samym Tesco Ł.-B. są starsze, zwykłe.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:53. |