Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Nowy Alcohol 120% (https://forum.cdrinfo.pl/f2/nowy-alcohol-120-a-50245/)

Tribunal 28.03.2005 23:05

Mi wystarcza starszy:D
Pali wszystko i zgrywa bez problemu:D

Negatyw 09.04.2005 21:53

v1.9.5.2802 ==> problem z instalacją

Ilość załączników: 1
Witam
Mój Brat ma problem przy instalacji (patrz załącznik).
Po odinstalowaniu wersju najnowszej i próbie wgrania wersji poprzedniej - ten sam komunikat. Co jest grane?

Pozdro
Negatyw

downloads 09.04.2005 23:31

Cytat:

Napisany przez Negatyw
Witam
Mój Brat ma problem przy instalacji (patrz załącznik).
Po odinstalowaniu wersju najnowszej i próbie wgrania wersji poprzedniej - ten sam komunikat. Co jest grane?

Pozdro
Negatyw

To jest jakis bład instalatora. W poprzednich wersjach pomagało dokładne czyszczenie rejestru i usiniecie odniesień do sterownika napedu wirtualnego. A teraz to nie wystarcza- wyczyść rejestr, sprawdź czy instalator faktycznie skasował pliki A 120% (tego tez czasem nie robi) i zainstaluj jeszcze raz wybierając "expert mode"-nadaj jakieś nowe nazwy sterownikom napedu wirtualnego i powinno zadziałać. Ale jak znowu bedziesz instalował i znowu wystapi ten sam błąd (a wystąpi) to możesz powrócić do poprzednich nazw sterowników. Dlaczego ???

Negatyw 10.04.2005 09:33

v1.9.5.2802 ==> problem z instalacją

thx za podpowiedzi.
Sęk w tym, ze Brat testował już kilka wersji v1.9.5.2802. Zawsze miał ten sam problem. OK pokombinujemy jeszcze...

Pozdro
Negatyw

downloads 10.04.2005 13:42

Cytat:

Napisany przez Negatyw
thx za podpowiedzi.
Sęk w tym, ze Brat testował już kilka wersji v1.9.5.2802. Zawsze miał ten sam problem. OK pokombinujemy jeszcze...

Pozdro
Negatyw

Chyba mnie nie zrozumiałeś. Możesz kozrystać z jednej wersji, chodzi o to aby podczas instalacji wybrac "expert mode" (czy jak to tam sie nazywa) i nadać nowe nazwy sterownikom czyli zmienić powiedzmy d347bus na s166bus. Tyle tylko. Oczywiscie nowa instalacja dopiero po przeczyszczeniu rejestru po poprzedniej i upewnieniu sie, że nie ma żadnych plików w katalogu docelowym.
Pozdrawiam

Negatyw 10.04.2005 20:30

Zgodnie z Twoimi uwagami brat instalowal Alcohola w trybie expert mode i zmienial nazwy bus driverow... niestety bez skutku :( Efekt ten sam czyli blad instalacji. Dodam, ze dotyczy to nawet wersji 1.9.2... do ktorej chcial wrocic po niepowodzeniach w instalacji nowych wersji. Wczesniej wersja 1.9.2 byla zainstalowana i dzialala bez problemu.
Naprawde nie mam pomyslu:( Czy konieczna bedzie reinstalacja systemu czy moge liczyc jeszcze na jakies pomysly?

Pozdrawiam,
Negatyw

esem 10.04.2005 20:34

Dlaczego nie skorzystacie z opcji SZUKAJ ???
Był podany opis (dla każdej wersji windy) co należy zmienić w rejestrze aby osiągnąć sukces... Zgadywanie nie jest tu rozwiązaniem... 8 )

downloads 10.04.2005 22:33

Cytat:

Napisany przez esem
Dlaczego nie skorzystacie z opcji SZUKAJ ???
Był podany opis (dla każdej wersji windy) co należy zmienić w rejestrze aby osiągnąć sukces... Zgadywanie nie jest tu rozwiązaniem... 8 )

Jezeli to była uwaga do mnie, to niepotrzebna. Nie zgadywałem.
Należy usunąc sterowniki napedu wirtualnego i wpisy do nich.
Problem w tym, że update ostatnich wersji nie działają tak czy owak (przynajmniej u mnie) jeżeli nie zastosuje sie dodatkowo nowej nazwy dla sterownika napedu wirtualnego.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:23.