![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 02.06.2002
![]() |
Nowy bios do LiteOn-a LS3822
Mam bios Ls22 i gdy uruchamiam program do flashowania biosu,
to mi wyskakuje "Warning ! Your drive FW-Ls22 is alredy the most uptaded?" Co za głupota ! I dalej nic już zrobić nie mogę. (Moja nagrywarka spełnia wymagania co do flashowania, poza tym mam Win98Se) Jeśli ktoś zna rozwiązanie tego problemu to proszę o kontakt |
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 21.09.2000
![]() |
Przyda się chwila na zastanowienie.
Zmieniałem bios z wersji LS15 na LS22. Jednak przed wgraniem LS3822 coś mnie powstrzymuje. Zbieżność cyferek nie jest chyba przypadkowa. Wszędzie ta wersja biosu oznaczana jest jako LS38 ale w stosunku do LS22 nic nowego nie wprowadza (chyba, że usuwa błędy, ale o tym producent nie wspomniał na swojej stronie). W dodatku w modelu LTR-0841 wraz z biosem E12 wyłączono BURN-Proof (zapewne żeby ostudzić overclocker'ów). Sytuacja z nowymi biosami wydaje mi się podejrzana (patrz Plextor 1210A v 1.04 i SafeDisc2). Może to kolejny przykład spisku producentów nagrywarek i twórców SafeDisc'a. Dotąd jednak nikt z posiadaczy LTR-12101B nie zgłaszał, że potrafi robić kopię bezpieczeństwa z SafeDisc2. |
|
|
|
|
#3 |
|
Gość
|
Hej..
ja niedawno probowalem wgrac bios ls22 na ls17 i miaem z tym sporo problemow pozniej dobvra duszyczka poradzila mi, abym upgrade wykonal pod nt lub 2000 poszedlem do znajomego i na w2k program poszedl bez problemu i teraz hulam na nowym biosie co do ls3822 to nie wiem bo nie wgrywalem stwierdzilem ze dosc eksperymentowania z wypalarka ( mam 0841) i wystarczajaco duzo szczescia mnie juz spotkalo pozdrofka Kr. |
![]() |
|
|