![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 21.09.2000
![]() |
Nowy firmware do nagrywarek LG
Na forum CDRzone zasłyszałem plotkę jakoby miały się pojawić nowe biosy do nagrywarek LG. Czy ktoś wie cokolwiek więcej na ten temat?
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Gość
|
Ostatnio dostalem taka odpowiedz z serwisu LG na pytanie o nowy firmware do LG i Raw-mode:
I am sorry that the new firmware doesn't support raw-dao in ced-8080b. Thanks ...chyba trzeba jeszcze troche poczekać ------------------ tkacz@poczta.wp.pl |
![]() |
#3 |
Gość
|
Kupiłem 8080B z firmware 1.05 ale wspiera tylko raw mode sao + sub (CloneCD) niestety nie dao raw
|
![]() |
#4 |
Stały bywalec ;)
![]() |
>...chyba trzeba jeszcze troche poczekać
Mam złe przeczucie, że funkcji RAW nie będzie nigdy. Wytropiłem, że wykonawcą biosów do CED-8083B jest HP (search.hp.com, wpisać LG i czekać - długo), a im chyba nie zależy na tym, bo kto wtedy by kupił ich nagrywarki które nie obsługują z kolei overburning'u. |
![]() |
![]() |
#5 |
Gość
|
Właśnie zrobiłem upgrade do 1.09 -> nic nowego. Aha - działa tylko jedna diodka (przynajmniej narazie...) - ta od zapisu. I przy nagrywaniu i przy odczycie. Bardzo zabawne... Goście z HP mają poczucie humoru... Poza tym żadnych efektów nie stwierdziłem - działa jak działało. DAO-RAW nie działa. Sam proces upgrade'u jest dziecinnie prosty i szybki - nie ma się czego bać. W razie czego mam też v1.05 biosa.
Pozdrowienia |
![]() |
#6 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Biosa 1.05 którego zaaplikowanie też już nic nie wskóra. Pomarańczowej diodki jak nie był tak nie będzie.
![]() |
![]() |
![]() |
|
|