![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 16.10.2003
![]() |
Zawieszanie się Nero na Lead-out
Mam problem z nagrywarką TEAC CD-W548E, Nero 5.5.10.42 i systemem Windows 2000 Pro + SP4.
Dodatkowe informacje o sprzęcie: Procek Celeron 500 SLOT1, 128MB RAM, płyta główna DTK PRM-801VBX z trybem UDMA33 na IDE [IDE1: HDD1 i HDD2 IDE2: TEAC CD-W548E na master]). Opis problemu: Gdy nagrywam krażek (CD lub CDRW) to wszystko idzie zgodnie z planem do momentu gdy następuje finalizowanie nagrania, czyli Lead-in Lead-out. Nero wiesza się w tym momecie i choć już dawno powinien zgłosić komunikat o sukcesie lub porażce nagrania, to nadal wyświetla informacje o nagrywaniu Lead-in Lead-out (pomimo czekania godziny, nie zgłasza żadnego komunikatu o błędzie, tylko cały czas to samo) Trudno jest zamknąć okno nagrywania, nawet z poziomu TASKMGR. Dopiero po restarcie kompa nagrywarka wraca do normy. Krążek natomiast jest przeważnie nagrany i wszystko wygląda na nim cacy tyle tylko, że trzeba było resetować kompa :-( Sprawdzałem nagrywarkę na innym kompie z W2k i Nero ale tam wszystko kończyło się odpowiednio, czyli nie jest to sprawa sprzętowa. Myślę, że coś się rozjechało w systemie Windows 2000, ale nie mam pojęcia co. I jeszce jedno: testowałem to na standardowej wielkości płytach CDR, CDRW, zarowno w trybie wielosesyjnym jak i z pojedyńczą sesją (zamknięcie płyty), przy różnych prędkościach i trybach (DAO, TAO). Efekt końcowy był ten sam. Przeinstalowanie Nero też nic nie dało. Jeżeli ktoś ma jakiś pomysł co to może być, to będe wdzięczny za każdą pomoc. Nie chce mi się kolejny raz reinstalować systemu albo wymieniać płyty głównej :-( AlAraf Ostatnio zmieniany przez alaraf : 17.10.2003 o godz. 01:26 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|