![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Gość
|
TEAC 16x10x40 - W516EB problem z kasowanie CD-RW
1. Mam problem z w/w nagrywarka - przy kasowaniu CD-RW wyskakuje blad " invalid media" albo to " to nie jest CD-Recordable", na innej nagrywarce (yamaha) płyty CD-RW sa kasowanie bez problemow.w/w nagrywarka nagrywa CD-RW bez problemów.
2.Drugi problem to taki że nie mego osiągnąć prędkości nagrywania większej niż 4x - przy sprawdzaniu parametró nagrywarki np w Nero pisze żę w/w nagrywarka nagrywa z prędkością max 4x - może potrzebne sa jakies sterowniki?? Pozdrawiam. |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
`
Data rejestracji: 10.08.2001
![]() |
Sprobował bym:
1.516e pracuje jako UMDA-2, to UMDA musisz właczyć. 2.Czy twoj Nero nie jest skaszaniony, tj.czy masz kompletny? Załuż np.Clone i sprawdź, czy tam się kasuje 3. Istnieje mozliwość ,ze Teac jest walnięty ( nie slyszalem o takim przypadku mam paru kumpli którzy jak ja maja teace - ale to w koncu urzadzenie) - podlacz go u kogos i sprawdz, |
![]() |
![]() |
#3 |
Gość
|
[1. Mam problem z w/w nagrywarka - przy kasowaniu CD-RW wyskakuje blad " invalid media" albo to " to nie jest CD-Recordable", na innej nagrywarce (yamaha) płyty CD-RW sa kasowanie bez problemow.w/w nagrywarka nagrywa CD-RW bez problemów.
2.Drugi problem to taki że nie mego osiągnąć prędkości nagrywania większej niż 4x - przy sprawdzaniu parametró nagrywarki np w Nero pisze żę w/w nagrywarka nagrywa z prędkością max 4x - może potrzebne sa jakies sterowniki?? sprawdziłem nagrywa super przy prędkośći 16x - rakieta kasuje cd-rw ale tylko Yamahe, natomiast samsunga i btc nie chce kasować?? i to mnie dziwi? mam w pracy 2-letnią nagrywarke Yamacha i ta kasuje wszystkie 3 płyty CD-RW które mam. Stary typ tych płyt, czy co ![]() pzdr mh Pozdrawiam |
![]() |
|
|