Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 11.12.2002, 17:50   #1
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Unhappy Jeszcze raz o Overburningu - sorry

Nie no panowie, moze mnie to przerasta, ale jak w koncu nagrac plytki o wiekszej pojemnosci? Robie tak, jak jest napisane czyli w preferencjach ustawiam na maksymalna pojemnosc (czy dlugosc) 99 minut (albo 90 - roznie probowalem), a nastepnie daje w opcjach Disk-At-Once (albo Disc-At-Once/96, czy tez po prostu Track-At-Once - niewazne, nie dziala w zadnym przypadku). Nastepnie probuje wypalic plytke i Nero ja wywala z komunikatem, ze jest na niej na malo miejsca. Co robie nie tak
Sorry za to, ze poruszam ten temat jeszcze raz, ale musze dosc pilnie cos komus nagrac (zblizaja sie urodziny) w ten sposob, a kompletnie mi to nie wychodzi. Z gory dzieki za pomoc.

Nagrywarka to Lite-On 48x12x48, plytki Esperanzy (probowalem zarowno na 800 jak i 870MB), a program to Nero 5.5.9.2 czy cos takiego (na pewno z dziewiatka).

andrew
andrzejj9 jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 11.12.2002, 17:59   #2
gaucho33
Czek dis ałt

Data rejestracji: 03.07.2002
gaucho33 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Po zwiększenu do 99min zrobiłeś "zastosuj" Wybierz "no multisesion" i DAO. Jak nie zadziała to nie wiem
gaucho33 jest offline  
Stary 11.12.2002, 22:24   #3
embees
Nowy na forum

Data rejestracji: 26.08.2002
embees w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Miałem ten sam problem i rozwiązałem go metodą prób.
Okazało się, że oprócz wszystkich ustawień o których się pisze na forum trzeba w PREFERENCJACH=> PASEK STANU ustawić:
żółty - 90 min.
czerwony - 99 min.
Tak ustawiłem i poszło.W dalszych komunikatach ustawień nagrywania trzeba potwierdzać.
Nagrywałem x12 i x8.
Mój CD-ROM ich nie widzi, nagrywarka tak.
embees
embees jest offline  
Stary 12.12.2002, 06:32   #4
Zetoxa
liniejący leming
Zlotowicz

Data rejestracji: 20.12.2001
Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
... standardowe i nieśmiertelne pytanie, Kreatora aby zamknąłeś ?
Stary 12.12.2002, 07:46   #5
Travis
Ban za brak kultury osobistej

Data rejestracji: 11.12.2002
Travis w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
ZNAM ODPOWIEDZ

ciach!!! - wiadomo co /B4rtez
Travis jest offline  
Stary 12.12.2002, 11:32   #6
eko
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 17.11.2002
eko zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Re: ZNAM ODPOWIEDZ

Cytat:
Travis napisa***322;(a)
ciach!!! - wiadomo co/B4rtez
Czlowieku.. wszyscy juz cie znaja.. otworz swoje wlasne forum..moze tylko o ASUSIE..
WYRAZY WSPOLCZUCIA
Stary 12.12.2002, 21:13   #7
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
No w koncu

Dzieki za odpowiedzi. Juz odkrylem, jak to sie robi. No moze nie donca wiem dokladnie, co bylo przyczyna, ale udalo mi sie nagrac plytke ponad 700MB wiec wazne, ze dziala. Na dodatek mimo, ze plytka byla do max predkosci 16x to nagrywarka nagrala mi ja 32x (sama wybrala takie ustawienia wiec nie zmienialem). Najlepsze, ze wszystko dziala (znaczy sie plytka, odczytuja ja inne napedy).

Ponizej napisze wszystko, co zmienialem. Jesli ktos tez bedzie mial z tym problemy, to moze przydadza mu sie te wskazowki.
Poza wlaczeniem overburningu w preferencjach i wylaczeniu wizarda (z tym, ze trzeba go wylaczyc calkowicie w opcjach - nie wystarczy po prostu zamknac) dodatkowo jeszcze ustawilem jedna sesje, zamykanie plytki, disc-at-once. Potem jeszcze uruchomilem ponownie program i jeszcze raz zmienilem na disk-at-once i dalem nagrywanie. Poza ostrzegajacymi komunikatami nic niepokojacego sie juz nie pojawilo i wszystko dzialalo.
andrzejj9 jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: