![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.02.2007
![]() |
![]()
Mam laptopa Toshiba a100-147 od 3 miesięcy. Wypaliłem na nim może 3 płyty.
Od wczoraj gdy klikam na napęd pokazuje mi się komunikat że napęd nie jest dostępny i I/O device error. Po wsadzeniu jakiejkolwiek płyty (próbowałem audio, dane - kilka płyt) płyta jakby próbowała zastartować ale nie może. Odinstalowałem napęd i zainstalowałem na nowo w menadżerze urządzeń i dalej to samo. Format oczywiście nie wchodzi teraz w grę. Całego napędu prawdopodobnie nie można wyciągnąć z obudowy. Kompa kupiłem za granicą niestety. Nazwa napędu to Matshita DVD-RAM UJ-841S Czy to siadł napęd, czy może to być spowodowane jakimś konfliktem, przez zainstalowanie czegoś? Wczoraj próbowałem jedynie instalować soft do telefonu i jeszcze napęd działał. ![]() proszę o pomoc. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Cichy mod
Data rejestracji: 16.03.2003
![]() ![]() |
I/O czyli In/Out
B***322;***261;d wej***347;cia/wyj***347;cia mo***380;e by***263; spowodowany kopni***281;t***261; ta***347;m***261; IDE lub kontrolerem na p***322;ycie. Oczywi***347;cie jakie***347; konflikty mog***261; by***263;, ale nie wydaje mi si***281;, aby pojawia***322;y sie na tle softwareowym ![]()
![]() Ciekawy blog LiTEa <-- Click ![]() ![]() Jak używac google ? | Lite-on 52327S | BenQ DW1640@EW164B Zanim zadasz pytanie - przeczytaj! [v1.0] | Jak odwiesic CD w Nero? Typ folderow w XP, rejestr | Konto w XP do gier TIMEOUT w autostart | O-T-W-I-E-R-A-M-Y |
![]() |
![]() |
|
|