![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.10.2003
![]() |
![]()
Mam problem. Używan Nero 6.0.23, kiedyś używałem 5.5 i jeszcze jakąś nowszę 5.5 I Jest to samo Mam obojętnie jaką płytę w CD-romie (konkretnie DVD). Wchodzę w Nero w Kopia Cd i wybieram kopiowanie w locie i komp się zawiesza. Drugi sposób wchodzę W nero na razie płyty nie ma wchodzę w Kopia Cd, zaznaczam kopia w locie jest ok! Włożę tylko płytę komp się zawiesza. Co robić
![]() Na CloneCd, wszystko chodzi W WinOnCd wszystko chodzi W Alcohol 120% wszystko chodzi. Ale najchętniej używam Nero no i nie chodzi. Mam dysk Segate 6.4GB DVD LG 841B (DVDx4, CDRx32) CD-RW LG 8320B (x32) A podpięte taśmą PM-HDD SM-CD-RW SS-DVD Zmieniłem taśmy na 80 żyłowe i to samo. I nagrywarka i DVD idzie w PIO-4. Są ustawione z DMA, próbowałem bez DMA i też nie chodzi. Myślałem, że to może kwestia procka (Celeron 400MHz) Podkręcam do 500Mhz i to samo Pomocy!!!! Ostatnio zmieniany przez michalolsze1 : 07.03.2004 o godz. 17:20 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
Kopiowanie w "locie" nie jest wskazane ...lepiej tworzyć obraz na HDD a potem kopiować go na CD.
Twoje podłączenie napędów nie nadaje się do kopiowania w locie... jeśli chcesz kopiować w "locie" to dvd podłącz do Primary (IDE-1) jako slave, tam gdzie masz HDD.
#3 |
Disce puer.
Data rejestracji: 19.04.2002
![]() |
A poza tym Nero nie jest najlepszym programem do robienia "kopii bezpieczeństwa" oryginalnie zakupionego nośnika. Zdecydowanie polecam Clone CD lub Alcohola 120%.
|
![]() |
![]() |
#4 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
onthefly jest mozliwoscia, ktora nalezy wykorzystywac wlasciwie tylko do kopiowania z wirtuali
tym bardzej na tak slabym sprzecie - uzywajac pio wykorzystujesz procesor do obslugi strumienia danych... pozatym masz oba napedy na tej samej tasmie, co duzo szybszym kompom moze potencjalnie sprawic problem czyli jak napisali Koledzy: 1. przez obraz na dysku 2. innym progsem |
![]() |
![]() |
|
|