Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 07.03.2004, 15:46   #1
michalolsze1
Nowy na forum

Data rejestracji: 04.10.2003
michalolsze1 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Unhappy Problem z Kopiowaniem w Nero

Mam problem. Używan Nero 6.0.23, kiedyś używałem 5.5 i jeszcze jakąś nowszę 5.5 I Jest to samo Mam obojętnie jaką płytę w CD-romie (konkretnie DVD). Wchodzę w Nero w Kopia Cd i wybieram kopiowanie w locie i komp się zawiesza. Drugi sposób wchodzę W nero na razie płyty nie ma wchodzę w Kopia Cd, zaznaczam kopia w locie jest ok! Włożę tylko płytę komp się zawiesza. Co robić??

Na CloneCd, wszystko chodzi
W WinOnCd wszystko chodzi
W Alcohol 120% wszystko chodzi.
Ale najchętniej używam Nero no i nie chodzi.

Mam dysk Segate 6.4GB
DVD LG 841B (DVDx4, CDRx32)
CD-RW LG 8320B (x32)

A podpięte taśmą
PM-HDD
SM-CD-RW
SS-DVD

Zmieniłem taśmy na 80 żyłowe i to samo.
I nagrywarka i DVD idzie w PIO-4. Są ustawione z DMA, próbowałem bez DMA i też nie chodzi.

Myślałem, że to może kwestia procka (Celeron 400MHz)
Podkręcam do 500Mhz i to samo

Pomocy!!!!

Ostatnio zmieniany przez michalolsze1 : 07.03.2004 o godz. 17:20
michalolsze1 jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 07.03.2004, 16:14   #2
Maciej
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 31.12.2002
Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Kopiowanie w "locie" nie jest wskazane ...lepiej tworzyć obraz na HDD a potem kopiować go na CD.
Twoje podłączenie napędów nie nadaje się do kopiowania w locie...
jeśli chcesz kopiować w "locie" to dvd podłącz do Primary (IDE-1) jako slave, tam gdzie masz HDD.
Stary 08.03.2004, 14:22   #3
jasut
Disce puer.

Data rejestracji: 19.04.2002
jasut niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
A poza tym Nero nie jest najlepszym programem do robienia "kopii bezpieczeństwa" oryginalnie zakupionego nośnika. Zdecydowanie polecam Clone CD lub Alcohola 120%.

Ceń słowa. Każde może być twoim ostatnim.
Stanisław Jerzy Lec
jasut jest offline  
Stary 08.03.2004, 14:41   #4
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
onthefly jest mozliwoscia, ktora nalezy wykorzystywac wlasciwie tylko do kopiowania z wirtuali
tym bardzej na tak slabym sprzecie - uzywajac pio wykorzystujesz procesor do obslugi strumienia danych... pozatym masz oba napedy na tej samej tasmie, co duzo szybszym kompom moze potencjalnie sprawic problem
czyli jak napisali Koledzy:
1. przez obraz na dysku
2. innym progsem
nimal jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: