Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   obcinanie utworów (https://forum.cdrinfo.pl/f2/obcinanie-utworow-9950/)

FU 28.08.2002 06:59

Proponuje ci sprawdzić ustawienia w nero. Ja nagrywam płyty aydio w ten sposób,robie mp3 z każdej płyty którą dostane do przegrania odrazu widać przy zrzucie który kawałek jest walnięty na płycie lub jest zabespieczony potem wale to na NERO i po krzyku. Jest pewniak.??? :-D

paput2000 27.08.2002 23:24

Jeżeli chodzi o Nero to może wina leży po stronie zaznaczonej opcji "usuwaj ciszę na końcu ścieżek audio"

aioN 27.08.2002 21:03

Mam nagrywarkę Nec i miałem podobne problemy.
Raz używałem jeszcze easy cd creator za drugim razem Nero.
W obydwu przypadkach ścięło mi trochę
Na 1 cd tylko 1 utwór a na 2 cd połowa piosenek była ścięta.
Dziwna sprawa

GalleyroD 27.08.2002 19:30

Z tego co wiem jest to wina Nero - wielu moich znajomych mialo podobny problem (niektore utwory na plycie byly wyciszone). Nie wiem czy aHead poprawil juz ten problem ale jak tylko zaczalem wykozystywac soft *tylko* do wypalania audio problem sie rozwiazal. Poza tym Nero nie radzi sobie dobrze z nagrywaniem *lekko uszkodzonych* Mp3 (przeskoki). Co do danych to jest niezrownany!!!

Pozdrawiam

Sir Galleyrod

zata 27.08.2002 18:07

Po pierwsze sprawdz wersje biosu bo z tego co pamietam wersja 2.01 miala problemy z audio przy niektorych konfiguracjach :) A jesli chodzi o reszte to stanadard sprawdz ASPI odpowiedni soft znajdziesz na cdrinfo.pl no i jeszcze sprawa czy problem dotyczy tylko przegrywania płyt (kopiowania) czy robienia własnych "składanek" tez ? Mozesz spróbowac jeszcze zainstalować feurio, który jest specjalnie przeznaczony do nagrywania audio i ma wbudowany system "diagnostyczny" (menu extras/perform system-diagnosis). Problemy może także powodować jakis program do pakietowego nagrywania do LG jest chyba dolaczony ten z Easy CD Creatora, a nie "lubi" on innego softu do nagrywania.

keziu 27.08.2002 17:41

Re: obcinanie utworów

hmmm.... czegoś takiego to nie miałem, może to wina tego napedu combo

JP59 26.08.2002 20:02

obcinanie utworów

Jestem początkującym nagrywaczem. Mam LG combo - GCC-4120B. Od początku pojawił się probem z nagrywaniem Audio. Zarówno w Nere jak i CDClone pojawia się usterka w postaci niedogrywania niektórych (czasem jednego) utworów - kilka, kilkanaście sekund. Wg. licznika czas jest właściwy, tylko od pewnego momentu do końca utworu jest cisza. Czasami gdy robiłem z obrazu 2 kopie jedna wyszła dobrze, a druga z defektem jak wyżej. Próbowałem róznych płytek łącznie z Verbatimem, TDK wręcz mniej takich przypadków było na Platinium. Nagrywałem 4x i 8x - bez znaczenia. Sprawdzałem rownież na dysku utwory - wszystko OK.
Chyba się rozpisałem ... Będę wdzięczny za poradę bo zepsułem już sporo płytek.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:30.