![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 17.02.2002
![]() |
Obraz płyty+ kernel 32
Może ktos spodkał się z takim problemem? Ściągnąłem z netu 2 rózne obrazy tej samej gry. Jeden nero *.nrg, a drugi *.bin/cue. Wypalam to w Nero (bez problemu je odwraca) i gdy mam gotowa płytkę i chcę zobaczyć jej zawartość w Windows Commanderze lub nawet w Eksploratorze to wyskakuje mi że WinCommander(lub odpowiednio Eksplorator) spowodował błąd w Kernel 32.Nie mogę jej zainstalować. Problem w tym, że na 5 innych kompach moja giera śmiga jak burza! Co może być przyczyną? Z góry dzięki.
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Forumator
Data rejestracji: 28.02.2002
![]() |
a moze doinstalowales jakis soft? takie problemy mialem gdy jakis soft powodowal konflikty ( zazwyczaj cos co dziala w tle )
#3 |
Bywalec
![]() |
Zainstalowałem ostatnio pakietowe InCD.Może głupio zrobiłem ale czasem sie przydaje.Odinstalowałem je jednak, odinstalowałem Nero na wszelki wypadek, dalej to samo.Rejestrów po Nero i InCD nie czyściłem.Wyłączam programy w tle (Cacheman, Norton Antywirus) dalej to samo-Kernel32.dll
|
![]() |
![]() |
#4 |
Forumator
Data rejestracji: 28.02.2002
![]() |
a sprobuj w msconfig odznaczyc programy "w tle", a nie wylaczac je dopiero po uruchomieniu. A masz wylaczone automatyczne uruchamianie plyty?
#5 |
Bywalec
![]() |
Startup Managerem wywaliłem niepotrzebne programy działające w tle oprócz tych z Norton System Works i dalej nie działa.Jednak gram w tą grę, lecz sposobem.Skopiowałem zawartość płyty na HDD (spod DOS-a), zainstalowałem i ściągnąłem patcha typu "no CD".Temat jednak pozostał.....
|
![]() |
![]() |
#6 |
All Eyez On Me
Data rejestracji: 29.09.2001
![]() ![]() |
Wydaje mi sie, ze mozliwosci sa dwie.
Pierwsza: obraz jest skopany. Druga: cos z systemem. Proponuje przejsc sie do znajomego i u niego sprawdzic. A z tego co pamietam mialem kiedys podobny problem z flaskiem kiedy chcialem zrobic divx i tez mi ten kernel wyskakiwal. Nie mozna bylo nic zrobic ani na 98, ani na 2000, ani na kompie kolesia. |
![]() |
![]() |
#7 |
Bywalec
![]() |
Obraz raczej nie jest skopany bo jak pisałem są to dwa różne obrazy tej samej gry o innych pojemnościach ciągniete jeden z Polski, a drugi ze Szwecji, które chodzą u innych ludzi bez problemu.Autostart mam oczywiście wyłączony. Sądze jednak, że to wina jakiegoś programu który mam ja, a inni nie mają (lub jakies uaktualnienie windows lub innego softu bo robie to na bieżąco).Pewnie na gołym systemie by poszło lecz to przecież nie ma sensu.Powyłączałem co mogłem. Moze ASPI? Ci u których instalowałem nie mają nowych wersji tych sterów.
|
![]() |
![]() |
#8 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 22.01.2002
![]() |
A czy uzywasz Daemona Toolsa?
Sprobuj podczepic ten obraz pod emulator cd czyli pod Daemona toolsa..i sprawdz czy gra sie tak zainstaluje..i czy mozesz przede wszystkim podejrzec taki obraz. |
![]() |
![]() |
#9 |
Bywalec
![]() |
Wreszcie doszedłem co jest grane! Jeden z zainstalowanych programów zamienił mi
oryginalny windowsowy plik cdfs.vxd na swój starszy, abym mógł pliki audio widzieć od razu w wave'ach. Po zamianie wszystko gra!!! Dzieki raz jeszcze wszystkim bo nieźle się naodinstalowywałem różnych programów wcześniej aby zobaczyć co mi krzaczy.Pozdrówka.Niech MOC będzie z Wami |
![]() |
![]() |
|
|