![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
JTD Fan
Data rejestracji: 18.09.2003
![]() |
Obrazy BIN - problem z nagrywaniem
Hello All.
Mam nie lada orzech do rozgryzienia. Dostałem od znajomego kilka ( 8 ) obrazów spakowanych (część rarem, część zipem). Przy rozpakowywaniu nie burzy się nic na temat błedów CRC to wnioskować można iż zawartość jest dobra. Są to pliki BIN i CUE Nagrywałem je w NERO i lipa. Po nagraniu płyta niewidoczna Nagrywałem też CDRWin'em I to samo. Po nagraniu płyta niewidoczna Straciłem już pomysły. Może wy coś podsuniecie. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
Mogło się zdarzyć, ze obrazy bin są uszkodzone.
Spróbuj najpierw załadować je do jakiegoś emulatora cd-romu. |
![]() |
![]() |
#3 |
Stary użytkownik
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() |
Nagraj metodą Disc-At-Once/96 (DAO/96). Może nie być tej metody, gdy posiada się starą nagrywarkę.
Do nagrywania obrazy poprzez NERO wykorzystuje się plik *.cue, który jest "wyciągnięty" z pliku *.bin. Sam plik *.bin bez *.cue można nagrać np. w Alcoholu. |
![]() |
![]() |
#4 |
JTD Fan
Data rejestracji: 18.09.2003
![]() |
więc tak. Postanowiłem w jakiś sposób sprawdzić czy pliki te faktycznie są uszkodzone.
Zajnstalowalem WinIso 5 . Ma on support dla obrazów bin , nrg i tak dalej. Po załadowaniu obrazu bin do WinIso zgłasza mi ze nie rozpoznawalny format. (coś takiego) Z ciekawości sprawdziłem zawartość obrazu nrg (Nero) i WinIso tak samo pokazał - nierozpoznawalny format, a wiem ze ten plik nrg jest 100% dobry ponieważ uzywam go w wirtualnym napędzie Nero. W dalszym ciagu nie wiem czy te pliki są dobre, bo nie mam jak tego sprawdzić. Czy znacie jakieś wirtualne napędy lub programy które na 100% radzą sobie z plikami BIN. Virtual CD nie obsługuje bin. A co do nagrywarki. Nagrywarkę jaką posiadam to LG CD-RW 8160b. |
![]() |
![]() |
#5 |
Bywalec
Data rejestracji: 17.09.2003
![]() |
Do emulowania płyt użyj programu DAEMON Tools... A gdzie go znaleźć? www.google.pl
![]() |
![]() |
![]() |
|
|