Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 16.04.2003, 10:53   #1
grequ22
Bywalec

Data rejestracji: 27.04.2002
grequ22 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Odczyt a nagrywanie na Teac cd-w540

Jesli chodzi o nagrywanie to jest spox, ale mam problem z odczytem. Tzn. wiekszosc plyt nagrywam z 40x ale potem odczytanie ich wacha sie od 10-20x. Nawet gdy nagrywam na lg 8520 to odczyt rowniz jest podobny.

Zauwazylem dziwna rzecz. Gdy wkladam po raz pierwszy plyte do napedu to odczyt na lg jest ponad 30-35x, natomiast jak dam test ponownie to zachowuje sie tak samo jak teac (teac za kazdym razem odczytuje tak samo) czyli odczyt wacha sie od 11-22x.

Testowalem na verbatimach (metala azo, crystal azo), esperanzach oraz princo i za kazdym razem jest tak samo.

Ps. Bios w teac to 1.0Ha w LG to 1.0

Ps2. Od razu w tym poscie zapytam. Pytalem o to w poscie o przerobce lg 48 na 52.

Czy moj lg nie jest uwalony?? Tzn. nie mozna zmienic mu biosu. Ten program z cdrinfo jak i ze strony lg wogole nie rozpoznaje mi napedu a jak uzywam mtkwinflash to rowniez nie rozpoznaje po atapi a po ide wyskakuje blad ze jest nierozpoznawalna wersja biosu w nagrywarce.
Po drugie nie dziala mi przyspieszanie odczytu cd. tzn trzymam 3 i wiecej sekund podczas wkladania plyty ale za diabla nie moge wlaczyc opcji 52 !! Czy to wogole jest mozliwe?? Po co mi nagrywarka ktora nagrywa 52 jak nie odtwarza 52 (dostalem ja za darmo wiec nie narzekam).
grequ22 jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  

Twoje uprawnienia: