Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 28.05.2001, 18:36   #1
Timon
Gość

Jak nagrac plyte w Nero 5.0.3.4 ???

POMOCY!!! Jestem poczatkujacy w tych sprawach i nie mam pojecia jak nagrac plyt w Nero 5.0.3.4 ...
Chce nagrac film DiVX, MP3 i inne programy jak to zrobic Blagam o pomoc!

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 28.05.2001, 20:04   #2
obar
Forumator

Data rejestracji: 07.12.2000
obar zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
6
ok myśle że nie wielu sietego podejmie ale ktoś to musi zrobić (pomóc Ci) dlatego że opisty do nero i nawet polskie pliki są do nero .. To chyba najbardziej popularny program do uniwersalnego nagrywania ... (obok Winona)...
załkładam że chcesz nagrać film pt. "Matrix 2" ..choć inny też powinien się nagrać.....
odpalasz nero i czekasz .... czekasz ...czekasz... odpala sie
.....okienko z nr wersji i licencją i włascicielem na której widnieje Twoje nazwisko .... (widzę uśmiech na Twej twarzy bo się zgadza
ok wyświtla sie drugie okna (tamto znika) na którym masz po lewej stronie pasek i takie różne śmieszne ikonki pierwsza jest :
1.CD ROM (ISO)...zapisz sobie bo tego będziesz często używał
2.Audio-CD ...jak wyżej
jakieś bzdety ..... nawet nie zwracaj uwagi (szczególnie ze jesteś nowatorem)
kolejne bzdury......
3.COPY CD (ja mam w j. polskim więc u mnie to jest Kopia CD)...to również ważne
z innych bzdur mogę napomknąćo startowym.... ale mi się nie chce
oki więc która bramkę pan wybiera
aaa masz film do nagrania więc wybierasz bramkę numer 1. ...wciskasz ...ale wcześniej.....!!!!!!
jeśli chcesz coś dograć do płytki poźniej zaznaczasz Start multissesion u mnie w j. polskim to "Rozpocznij multisesyjny CD

ale nie chcesz bo MATRIX 2 zajmuje 699 mb czyli w sam raz...
jeszcze jedno w zakładce 3 nie pamiętam ang odpowiednika ale u mnie to są opcje ISO (pewnie jakość ISO options będzie u Ciebie) zaznacz "długość nazw pliku/katalogu na 31 .... resztą się ni przejmuj przynajmniej w tej zakładce i na razie.. (po angielsku to będzie blabla 31 characters)
4 zakładka to to LABEL (opcje płyty CD) tam napisz MATRIX2 o odstępach nie napiszę albo sam wpadniesz albo wpisuj znaki ciągłe)
zakładkę ostatnią czyli chyba 7 BURN (zapis CD) zosatwmy sobie na później...)
resztę zakładem możesz pominąć albo sobie tylko przeglądnij..... MATRIX 2 nie jest zabezpieczony safediskiem v2 więc nero sobie z nim poradzi
oki jeśli to okno Ci sie znudziło wciśnij NEW (nowy)
i masz 3 okno podzielone na 2 (jeśli nie masz to wszedłeś do sapera a to nie ta droga ...
po lewej masz (nic nie masz na razie tylko LABEL z napisem MATRIX2 a po prawj zawartość sojego dysku (pulpitu czy czegokolwiek chyba poznasz....)
oki teraz po prawej stronie szukasz filmu gdzie go masz na dysku i metodą Drag & drop (nie myląć z plug & play) przeciągasz film do lewego okna ...
(mozesz dodać jakiegoś odtwarzacza i dekoder divixa no i polskie texty które sam zrobileś bo jeszcze ich nie ma ....)
oki jeśli pasek sięgnął 700 mb to spoko o overburningu nie będe pisał chyba że poprosisz ...

dobra teraz zakładka BURN albo taka mała czerwona ikonka mniej więcej
pośrodku

tam zaznaczasz szybkość z jaką ma byc nagrywana ( w zalezności jak szybko masz zamiar się modlić o utrzymanie bufora )
zaznaczasz tryb Disk-At-Once i zamknij sesję
flaga tuż pod flaga z zapisem CD ... możesz zaznaczyc symulację ale z Twoją nagrywarką nie musisz ....
no coż reszta to wciskasz BURN (zapisz )
i idziesz do szuflady z której wyciągasz różaniec i odmawiasz mniej więcej z 5 zdrowasiek i ojcze nasz ..jeśli dobrze siemodliłeś to po wciśnięciu OK z nagrywarki wysunie się Twój najnowszy nabytek MATRIX2.avi ...

Z MP3 robisz tak samo ....tylko inaczej je nazywasz....
co jeszcze ,... nic jesli dalej będzie zbyt trucne to przerzuć sie na dzierganie swetrów z owczej wełny lub dojenie owiec na turnich które jest zdecydowanie mniej niebezpieczne niż wypalanie płytek...

pozdro 6
Stary 29.05.2001, 14:31   #3
Timon
Gość

Thx CHEFF Teraz to jestem spec w tych sprawach
No ale w koncu czlowiek uczy sie na bledach...
Aha i jeszcze jedno jak znasz jakies fajne stronki z filmami i grami ISO i.t.p to napisz na masterofall@interia.pl (pomin strony www.warezcity.prv.pl i fullversions.prv.pl

Stary 29.05.2001, 19:57   #4
gAzZzZoR
Kinetic

Data rejestracji: 09.04.2001
gAzZzZoR zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Timon (29-05-2001 14:31):
Thx CHEFF Teraz to jestem spec w tych sprawach
No ale w koncu czlowiek uczy sie na bledach...
Aha i jeszcze jedno jak znasz jakies fajne stronki z filmami i grami ISO i.t.p to napisz na masterofall@interia.pl (pomin strony www.warezcity.prv.pl i fullversions.prv.pl
Ej to mi też to posyłajcie :-)

szulo@wp.pl
gAzZzZoR jest offline  
Stary 29.05.2001, 20:22   #5
obar
Forumator

only for Timon
Stary 20.06.2001, 22:46   #6
GLACa
Gość

Wszystko Cool, ale oprócz ISO... są tam jeszcze inne opcje, kt orymi kazłeś się nie przejmować, a ja niestety muszę się przejmować, bo w nazwach plików nie mam polskich znak ów (na wypalonej płytce). Będę wdzięczny za podpowiedź...

Stary 21.06.2001, 00:40   #7
obar
Forumator

nic nikomu nie kazałem to tylko sugestia ... lub help dla amatorów początkujących w nero...

a co masz za miast nich
jakiś dziwne znaczki czy w ogóle nie możesz wpisac polskich znaków ?

jaka wersja nero to jest ?

przerwa ...co jest w miejscu polskich znaków

musze to sprawdzić.... bo nie zauważyłem abym miał z tym problemy... może masz std juliet wł. choć jeszcze muszę to sprawdzić ...
obar jest offline  
Stary 21.06.2001, 00:51   #8
obar
Forumator

no więc tak ... sprawdziłem u mnie ( Nero 5.5.1.8 przepraszam że nie zaktualizowałem ale już mi to zbrzydło) + poski plik ...
no więc jedyne na co wpadłem w przeciągu 5 min. testowania to to że w preferencjach w ustawieniach języka ... wazne jest podobnie jak w wordzie żeby to była czcionka umozliwiająca odczytywanie znaków z Europy środkowej (Arial for example)
no ponadto mam jeszcze ustawione tak
zaznaczone iso 9660 , zezwalanie na długie nazwy i i więcej katalogów wszystko to co jest w zakładce ISo ... + zaznaczone Joliet... i podczas przenoszenia plików z polskimi znakami również są po przeniesieniu....
Czy może problem u ciebie to to że wszystko ok jest dopóki nie nagrasz ??
napisz coś jeszcze
obar jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: