![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 02.06.2001
![]() |
!!!DYSK - HELP!!!
Witam, sorki za troszkę off-topic, ale mam ogromne pytanie. Dotyczy ono załączonego obrazka, tam jest zakreślony czerwonym kolorem pewien fragment. Dotyczy on uszkodzonych sektorów dysku (SEAGATE). Wiem, że są programy, które mogą to naprawić podczas formatowania. Jeśli ktoś ma taki program, to bardzo bym prosił o podesłanie mi go na priva, albo podanie adresu, gdzie coś takiego znajdę.
Z góry ogromniaste dzięki :-) Pozdrawiam wszystkich Skorupa skorupa@skrzynka.pl |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Gość
|
prawdopodobnie masz bady na hdd :/ Sprobuj programem od Seagate (poszedl na priva) wybierajac opcje zero fill drive ( zapiszesz dysk zerami, czasami to pomoga, choc cudow nie czyni
![]() |
![]() |
#3 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 28.05.2001
![]() |
Sorry Skorupa ale ja też ci wysłałem ten program na maila bo najpierw czytałem Off-Topic.
Zrób Low Level Format i Zero Fill Drive. Jak to nie pomoże to pewnie Dysk siada ze starości. Niestety młodości przywrócić się nie da. |
![]() |
![]() |
#4 |
Bywalec
Data rejestracji: 23.05.2001
![]() |
albo format bodjże z opcją /c - jeszcze raz sprawdza bad sektory
dokładniej sprawdź format /? Schizoid P. |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
Dzięki, już sobie ze wszystkim poradziłem ;-)
Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#6 |
Gość
|
Skorupa, ja mam dokladnie taki sam problem.
Jak to zrobiles? Byl bym wdzieczny za przeslanie "tego" programu na email kamkul@pf.pl |
![]() |
#7 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 01.01.2001
![]() |
czy ja moglbym tez poprosic o ten programik?
z gory dzieki berserk666@wp.pl pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#8 |
Gość
|
Ludziska nie róbcie niskiego formatowania jeśli macie dyski powyżej 500MB...
Lowformat jest przeznaczony tylko do dysków o małej pojemności , możecie sobie zrobić wiecej szkody niż pożytku i co jeszcze nie musi sie to od razu objawic tylko jakiś czas później... pomęczcie sie troche z szykaniem w necie i używajcie firmowewgo oporogramowania do dysków... one potrafią duuużo więcej, sam w ten sposób wyleczylem kilka dysków... |
![]() |
#9 |
Stały bywalec ;)
![]() |
mart no co ty przecierz każdy dysk po wyprodukowaniu nawet te Demony 80 GB przechodzi firmowy Low Level Format (czyt. Format Niskiego Poziomu). A co do tego typu formatu to jeżeli padnie napięcie to rzeczywiście może paść dysk na Amen albo tak jak u mnie Caviar 1 GB po formacie z podpoziomu Biosa dysk przestał być widziany przez Bios (Format się nie powiódł ale dysk miał już 10 LAT). Formatowałem już chyba z 8 dysków (od 1 GB do 13 GB) i wszystkie chodzą poza tym jednym 1 GB.
mart jak wiesz coś o skótkach ubocznych to je wypisz a nie straszysz ludzi jak niegdyś panowie w Servisach jak chodziło o Upgrade Bios. PS:Masz trochę racji bo zanim zaczniemy formatować powinniśmy przeprowadzić Zerowanie Dyski (Fll Zero ...) |
![]() |
![]() |
#10 |
Łaskobójca
Data rejestracji: 24.04.2001
![]() |
ok low lev format ale TYLKO SOFTEM PRODUCENTA DYSKU tak jest najbezpiecznej a jak sie uzyje softu z np caviara do seagate to efekt będzie nieciekawy a mart jak sądze mówił o formacie z biosu ta opcja faktycznie raczej powinna być stosowana do starszych dysków małej pojemności
|
![]() |
![]() |
#11 |
Stały bywalec ;)
![]() |
cana nawet jakbyś chciał softem od Caviara formatować dysk Seagate lub Samsunga to ci na to nie pozwoli.
Próbowałem i nie poszło (pokazał tylko dane techniczne i za każdym razem upierał się że Dysk ma niezgodny Format itd..... Na odwrót też się nie da (Soft Seagate do Caviara) |
![]() |
![]() |
#12 | |
Łaskobójca
Data rejestracji: 24.04.2001
![]() |
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#13 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Tylko się od tego errorka nie zawieś albo co gorsza nie zrób się niebieski
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Nowy na forum
![]() |
Ej Ludzie, Spoko, ale sobie już ze wszystkim poradziłem i nie mam żadnych błędów.
Pozdrawaim Skorupa |
![]() |
![]() |
|
|