Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Odwieczny dylemat TEAC/PLEXTOR, a może LiteOn :).... (https://forum.cdrinfo.pl/f2/odwieczny-dylemat-teac-plextor-moze-liteon-27751/)

Nol 20.11.2003 12:19

Cytat:

Napisany przez Martin_TP
A co do ceny 3x wyzszej tak na marginesie.. to taki Mercedes kosztuje 3x wiecej niz Fiat a czy 3x lepiej sie nim jezdzi? Nie sadze. .

Tak na marginesie... :) Mercedesem jeździ się lepiej niż Fiatem... Różnica jest ogromna. Nawet nie trzeba się na motoryzacji znać, żeby zauważyć kolosalne różnice. Ale fakt faktem, że Plextora do Mercedesa w pełnym tego słowa znaczeniu nie można porównać. Sam mam Plexa 16 i do wypalania nadaje się znakomicie, ale korekcja... Cóż, powiem, że w skrajnych wypadkach płytę porysowaną lepiej odczytuje mój staaaaaaaaary CD-ROM 24x :zeby:

global 20.11.2003 12:23

A co sadzicie o nowym Aopenie?

Kasprzak 20.11.2003 12:47

a ja mam 52246S i najnowszy bios. Spisuje sie rewelacyjnie!Polecam
Kumpel ma najnowszego 52327S i tez jest ok, ale inny qmpel juz nie.
Jak sid i martin: polecam 6s

DIGICOM 20.11.2003 12:57

Coz moge powiedziec,Ze Plextor (cena 210lt)a Liteon (120lt).BRALBYM TYLKO PLEXTORA,jest wart swej ceny,a z liteonem sa same problemy:
nagralem cdrw(Datatrack) to lg,samsung i liteon nie widza go calkiem,a moj plextor widzie i czyta dobrze.
Lepiej zaplacic wiecej,niz zalowac sie,ze masz *****.:-)

Nol 20.11.2003 17:05

Cytat:

Napisany przez global
A co sadzicie o nowym Aopenie?

Nie polecałbym. Mój współlokator z akademika ma 52 AOpena i nie sprawuje mu się najlepiej. Np. zdarza się, że ma problemy z CDRW tj. czasami nie rozpoznaje mu płyty i musi u mnie czyścić, żeby coś nagrać. [problem jest troche bardziej zlozony,ale nie bede sie rozpisywal]. Ale kto wie? Moze to taki egzemplarz...

Zreszta popatrz na testy AOpena na CDRInfo - mówią same za siebie.

pawelblu 20.11.2003 18:02

Cytat:

Napisany przez DIGICOM
Coz moge powiedziec,Ze Plextor (cena 210lt)a Liteon (120lt).BRALBYM TYLKO PLEXTORA,jest wart swej ceny,a z liteonem sa same problemy:
nagralem cdrw(Datatrack) to lg,samsung i liteon nie widza go calkiem,a moj plextor widzie i czyta dobrze.

Porazka LiteOna i LG - nie byly w stanie odczytac tak markowej plyty jaka jest Datatrack !!!! - pewnie dane przechowywane na tej plycie beda niesmiertelne, no coz, czas sie przerzucic na nagrywarki MSI. Rzeczywiscie mam 48246S i sa z nim same problemy. Nie czyta nawet polamanej Esperazy !!

global 21.11.2003 05:27

Cytat:

Napisany przez Nol
Nie polecałbym. Mój współlokator z akademika ma 52 AOpena i nie sprawuje mu się najlepiej. Np. zdarza się, że ma problemy z CDRW tj. czasami nie rozpoznaje mu płyty i musi u mnie czyścić, żeby coś nagrać. [problem jest troche bardziej zlozony,ale nie bede sie rozpisywal]. Ale kto wie? Moze to taki egzemplarz...

Zreszta popatrz na testy AOpena na CDRInfo - mówią same za siebie.

No wlasnie patrzylem na testy i calkiem ladnie Aopen wyszedl w nich :)

Martin_TP 21.11.2003 08:50

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Porazka LiteOna i LG - nie byly w stanie odczytac tak markowej plyty jaka jest Datatrack !!!! - pewnie dane przechowywane na tej plycie beda niesmiertelne, no coz, czas sie przerzucic na nagrywarki MSI. Rzeczywiscie mam 48246S i sa z nim same problemy. Nie czyta nawet polamanej Esperazy !!

Heh.. tylko czemu obracasz tak pozytywny fakt ze potrafi przeczytac w cos negatywnego? Przeciez to chyba dobrze ze plextor poradzil sobie nawet z taka syfna plyta i o czyms to chyba swiadczy - i to na plus, a nie na minus.

To mi przypomina takie fanatyczne bronienie jedynie slusznych ideii, i nawet ze inny naped cos potrafi to i tak sie to na minus obrocic da.

Nol 21.11.2003 09:03

Cytat:

Napisany przez global
No wlasnie patrzylem na testy i calkiem ladnie Aopen wyszedl w nich :)

Czyżby? A zaglądnąłeś może na np. korekcję błędów nagrywarki 52x, o której pisałem? Dla ułatwienia podaję link. Zwłaszcza spójrz na CD DAE Quality test. Poza tymi problemami wychodzi w testach nienajgorzej. Problem tylko w tym, że kolega ma już ją jakiś czas i co chwile coś mu wyskakuje nieprzyjemnego. Kończy się to tak, że nagrywa na mojej nagrze. Aha, i nie jest to kwestia oprogramowania. Mając ją w swoim kompie wyskakiwały podobne kwiatki.

P.S.
Nie twierdzę, że nagrywarka jest tragiczna - Plextor miał w niektórych testach gorsze wyniki - ale gdybym miał kupować nową nagrywarkę, to wybrałbym taką, która sprawuje się lepiej.

pawelblu 21.11.2003 15:36

Cytat:

Napisany przez Martin_TP
Heh.. tylko czemu obracasz tak pozytywny fakt ze potrafi przeczytac w cos negatywnego? Przeciez to chyba dobrze ze plextor poradzil sobie nawet z taka syfna plyta i o czyms to chyba swiadczy - i to na plus, a nie na minus.

To mi przypomina takie fanatyczne bronienie jedynie slusznych ideii, i nawet ze inny naped cos potrafi to i tak sie to na minus obrocic da.

Absolutnie ze NIE !!! Przypomne co napisal kolega

Cytat:

Napisany przez DIGICOM
...nagralem cdrw(Datatrack) to lg,samsung i liteon nie widza go calkiem,a moj plextor widzie i czyta dobrze.

Takie traktowanie LiteOna i LG w porownaniu z Plexem to nie jest fanatyzm ?? Widac zle odczytales to co chcialem zakomunikowac :)
I ten "test" ma byc wyznacznikiem ze Plextor > LiteOn i LG ?? Troche to dla mnie "przegiete".

Oczywiscie nie uznaje Plextora za zlego (nie pokusze sie tu o porownanie z LiteOnem i LG ani kazdego z osobna z kazdym pozostalym :) ) i nie mam do niego zadnych uprzedzen oprocz tego ze uwazam ze jego cena jest za wysoka.

khamill 04.02.2004 01:58

mam 52327s liteon - i działa niesamowicie...wszystko czyta i wszystko nagrywa... wszystkie formaty, tryby i płyty... polubiłem liteona - i zamierzam dokupic nagrywareczkę DVD... dobra cena i jakośc... nagrywam na niej czesto po 50 płyt dziennie i jest jak najbardziej ok - poleca. A na plextorze nie nagrywałem, nie wiem jak działa... nikt znajomy nie ma takiego cuda - ale po co jak 80 pln tańszy sprzęt jest wystarczająco dobry?

nimal 04.02.2004 07:43

litek 52327s - mam go od miesiaca, dostawal juz w kosc (z moich glopich pomyslow: 24plyty pod rzad - spasowalem i poszedlem spac, bo ta bestia nawet nie rozgrzala sie :) i kopiowanie w locie zabezpieczenia opartego na blednych sektorach (w duecie z Toschiba M1612 :) iz nowu sukces - tu juz naprawde chcialem zonbaczyc jak sie wykrzacza :D )
polecam, naprawde swietny naped i ta cena ...

pawelblu 04.02.2004 12:54

Cytat:

Napisany przez khamill
... polubiłem liteona - i zamierzam dokupic nagrywareczkę DVD... dobra cena i jakośc...

Ta jakosc jest co najwyzej dostateczna - pocztaj co ludzie pisza o nagrywarkach DVD LiteOna i zastanow sie czy nadal chcesz za to dac 500 zl. czy lepiej dorzucic np. 150 zl. i miec szybszego NECa o swietnych parametrach zapisu.
Cytat:

Napisany przez khamill
... ale po co jak 80 pln tańszy sprzęt...

w prownaniu z plextor premium to jakies 300 zl. tanszy :)

dj_anion 04.02.2004 13:23

PAWELBLU:
Zaj....sty avatar! :peace:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:16.