![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 09.09.2002
![]() |
Nagrywarka Philips
Czesc wszystkim,
Mam taki "maly" problem z moja nagrywarka Philips CDRW1610A (cdr x16, cdrw x10, cdrom x40). Do nagrywania uzywam Nero. Problem przedstawia sie w ten sposob, ze po wlozeniu plytki do napedu moja nagrywarka nie zawsze ja widzi. Czesto pomaga restart kompa ale jest to nader uciazliwe. Gdy restart nic nie da imam sie takiego sposobu: we wlasciwosciach cdromu ruszam suwakiem od "dodatkowa pojemnosc pamieci podrecznej" co powoduje "automatyczny" restart systemu. I to wtedy pomaga. Nieraz czyta wszystko i nagle po wlozeniu nastepnej plytki bach znow to samo, kreci kreci i nic nie widzi. Przy nagrywaniu nieraz robi tak samo. Po nagraniu plytki i zamknieciu Nero przechodze do eksplorera i patrz jw. Powoduje to czasami nie zamkniecie plyty (chodz ta opcja w Nero jest aktywna). Nagrywarka jest nowa, kupiona w XII 2001. Pomozcie co zrobic aby dzialala prawidlowo. Z gory dzieki, Blosio
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Bywalec
Data rejestracji: 10.05.2002
![]() |
Philips
Trzeba było kupić TEAC'a lub YAMAHA.
Tylko service ci zostaje. Philips to często OEM jakiejś innej firmy może do tego modelu użyli jakiegoś kiepskiego napędu. |
![]() |
![]() |
|
|