![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 05.12.2000
![]() |
off topic - udostepnianie pod xp
Na poczatek sorry za ten temat ale juz nie wiem gdzie mam to zamiescic moze tu znajdzie sie ktos od takich problemow
Jak konkretnej osobie w sieci lokalnej udostepniac dany folder (bez tworzenia tej osobie konta na wlasnym kompie) Wiem ze bangla to pod 2000 prof Ale w xp po wybraniu opcji zezwolenia nie widac lokalnej sieci w lokalizacji Probowalem mieszac nawet w szablonach zabezpieczen ale to nic nie dalo Dzieki za krotka i konkretna odpowiedz Jesli komus pasuje to podaje maila |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Bywalec
Data rejestracji: 31.08.2001
![]() |
...heh tez mialem ten problem...
mieszałem, mieszłem że wkońcu wymieszałem - da sie udostępniać ale nie można na hasło ![]() .. ale nie pytaj jak to zrobilem bo sam nie wiem ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Bywalec
Data rejestracji: 31.08.2001
![]() |
Aby korzystać z udostępnionych zasobów W2K/XP pod Windows 9x, wystarczy udostepnić katalog dla 'Everyone' i odblokować konto 'Gościa' (Guest), które domyślnie jest wyłączone. W celu uaktywnienia Guest'a należy w Windows 2000/XP w 'Zarządzaniu Komputerem' (Computer Managment) wejść do 'Users' (Użytkownicy), kliknąć na 'Gość' i odznaczyć 'Konto jest wyłączone' (Account is disabled).
Aby udostępniać pliki (katalogi) na hasło w Windows XP, tak jak miało to miejsce w Windows 2000, w Eksplorerze wybieramy 'Tools'->'Folder options'->'View' i tam na samym dole należy odznaczyć 'Use simple file sharing' |
![]() |
![]() |
#4 |
wafel
Data rejestracji: 05.12.2000
![]() |
a wiesz majonez, że też mnie zastanawia jak to zrobić, aby tylko jedna konkretna osoba miala dostep do danego katalogu... próbowałem i jakoś nie udało mi się [natomiast Ty mart_25 chyba źle temat zinterpretowałeś coś mi się tak wydaje] co prawda można udostępnić folder dla konkretnego użytkownika tworząc jego profil u siebie na kompie... ale to rozwiązanie majonez jak sądzę Cię nie satysfakcjonuje...
|
![]() |
![]() |
|
|