![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Niedzielny Palacz
Data rejestracji: 16.10.2001
![]() |
Nagrywarka jak w temacie, podpieta na primary slave system win2k sp4.
generalnie nagrywam za pomoca nero dostepnego w wersji box owego palnika obecnie uaktualniony do wersji 5.5.10.42 plyty na ktorych nagrywalem to cdr datex 700mb bez overburna plytka do x52 najpierw nagrywana x8 a pozniej nastepna x4, bledy czesciowo sie pokrywaja plyty nagrywane jedna po drugiej, nagrywanie x8 robione jako drugie a x4 jako trzecie nagrywanie numer 1 bez bledow tez jako x8, przypadki zaobserwowalem juz wczesniej na esperanzach ale nie byly one na tyle zle zeby sie przejmowac w sensie zdazaly sie rzadko, ponizej zamieszczam obrazki ze ScanDisca robionego przez nerocdspeed http://student.wisz.edu.pl/~benny/1.jpg http://student.wisz.edu.pl/~benny/2.jpg ahh i robilem kazdej plycie po kilka skanow i co smieszne, bledy wyskakuja _roznie_ w _roznych_ miejscach czy to nie dziwne ? (bardziej blizej srodka plyty niz na poczatku ale zolte kratki zmieniaja polozenie i ilosc wystepowania) moglbym go oddac do naprawy gwarancyjnej, ale... wole powalczyc niz byc bez napedu, no i powtarzalnosc usterki jest hmm no rozna i zalezna od roznych rzeczy Jakies sugestie? oprocz dobicia nagrywarki? bo chlopcy w Komputroniku znaja te triki |
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Dobry Człowiek
Data rejestracji: 30.07.2002
![]() |
jestem trochę przerażony - mam taką samą palarkę z tą wersją biosu, system dokładnie ten sam, nawet "Neron" ten sam... nie zabawiałem się w testowanie nagranych płytek ale po tym co zobaczyłem..., mam skromną nadzieję, że to nie dotyczy każdego egzemplarza
|
|
#3 |
|
Niedzielny Palacz
![]() |
:)
i zeby bylo smieszniej zolte kwadraciki lapia sie w polu korekcji bledow nagrywarki
czyli sprawdzanie poprawnosci zapisu by nero dziala OK i nic nie wskaze a teraz jak sie czujesz? ;> |
|
|
|
|
#4 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 05.05.2003
![]() |
Bennyone>>> Twoj post zachecil mnie do sprawdzenia paru ostatnio wypalonych plytek i... sprzet, bios, nero to samo, obecnie XP, ale do niedawna 2K i... zero bledow
Ja tam nie wiem chyba Ci sie sprzet sypie Tak wiec eloise - jak widzisz to napewno nie sprawa wszystkich egzemplarzy ![]() Pozdrawiam 8) |
|
|
|
|
#5 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.09.2000
![]() |
moja konfiguracja jest taka sama litek 4824s ten bios i win xp sp1 i pod wpylwem tego posta przetestowalem ostatnio nagrane cd byly to plytki sigma nagrywane predkoscia 48X i jak pokazal progs zero bledow czyli cos twoja nagrywarka. Moze czas sie pokazac w serwisie ?
powinni ci wymienic sprzeta bo ci zle nagrywa co jest niedopuszczalne ty jako klient masz do tego pelne prawo i ja na twoim miejscu bym z tego skozystal, pomijajac to ze niebdedziesz mial wypalarki min 2 tyg. |
|
|
|
|
#6 |
|
Dobry Człowiek
Data rejestracji: 30.07.2002
![]() |
to bardzo ciekawe co piszecie
w wolnej chwili sam biorę się za testowanie płyt
|
|
#7 | |
|
Niedzielny Palacz
![]() |
ehhh
Cytat:
przetestuje jeszcze nowiusienki kabel chociaz powiem ci ze nawet gdyby ten obecny byl zly to dysk takze by swirowal a tego nie robi... w kazdym razie nagrywarka poszla do serwisu
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forumator
Data rejestracji: 22.03.2003
![]() |
A ja bym na Waszym miejscu nie desperował, tylko zrobił dwie rzeczy:
1) nagrywał z większą prędkością. Nowoczesne płyty przeznaczone są do nagrywania z dużymi prędkościami; wielokrotnie już na tym forum przewijało się stwierdzenie, że przy małej prędkości nagrywania są one "przepalane" - tzn. powstaje na nich więcej błędów niż przy wyższych prędkościach 2) spróbował nagrać jakąś markową płytę dobrej jakości - powiedzmy sobie szczerze, że ani Esperanza, ani tym bardziej Datex i Sigma do pierwszej ligi nie należą.
![]() |
|
|