![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
Okiełznac VCACHE >>??<<
Witam !
Mam problem z rozwinieciem max predkosci przez moja nagrywarke - ustabilizowałem proces nagrywania poprzez optymalizacje VCACHE'u - dopisałem wartosci minfilecache=512 maxfilecache=4096 Ale i tak nagrwarka swiruje Czy ktos testował inne ustawienia VCACHE'u - jesli tak to czy cos sie przez to osiaga ? PS: Link do mojego problemu http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...threadid=16259 Thx za wszelkie sugestie ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 13.01.2003
![]() |
zainstaluj sobie
-Cacheman lub -Ramidle9x Tam ustawienia sa okraslone do konkretnych profili działalności komputera.Możesz swobodnie i wygodnie konfigurować Vcache i jej pochodne. Bawiłem sie kiedys tymi ustawieniami ,zapoznałem sie z twoim problemem i wydaje mi sie ze to nic u ciebie nie zmieni.W każdym razie można spróbować. P.S. Cacheman 4.1 (starszy jest brzydszy,ale bardziej przejrzysty-przynajmniej dla mnie) POWODZENIA Ostatnio zmieniany przez RAVENSHEART : 05.02.2003 o godz. 19:22 |
![]() |
![]() |
#3 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 17.10.2000
![]() |
Re: Okiełznac VCACHE >>??<<
Witam
Pobaw sie programem Cacheman, ma on nawet profil dla spawaczy. http://www.outertech.com/downloads.p...2e25feb1a4bce1 Pozdrawiam.
"myślisz że kim jestem ?? CZŁOWIEKIEM ??" - "Matrix Rewolucje" "Moja jest tylko racja i to święta racja, bo nawet jak jest twoja to moja jest mojsza niż twojsza, że wlaśnie moja racja jest racja najmojsza." - "Dzień świra" PIJ MLEKO!!! BEDZIESZ WIELKI!!! Powered by LTR-52246S |
![]() |
![]() |
#4 |
Forumator
Data rejestracji: 30.12.2002
![]() |
ten profil dla spawaczy jest IMO bardzo dobry - pozwolil mi popracowac spokojnie na win98 ladnych kilka miechow
ale i tak chyba win2k jest leprzy (wlasnie sie przesiadlem i testuje) |
![]() |
![]() |
#5 |
Guru
Zlotowicz
![]() |
Witam !
Kurde po optymalizacji tego cacheu winda sie wydaje dziwnie zachowywac - np naciskam litere tak zby pojawiła sie raz a ty mi szmureczek na oczach wyrasta tych literek a mam łapki z dala ok klawiszy .... heh |
![]() |
![]() |
#6 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 13.01.2003
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#7 | |
Guru
Zlotowicz
![]() |
Cytat:
Klawiature i tylko klawiature - komp miał kapke przymulone myslenie - dałem po staremu i odzył ... ![]() |
|
![]() |
![]() |
#8 |
lub po prostu Paput
Data rejestracji: 07.03.2002
![]() |
Czytałem kiedyś iż parametr maxfilechache powinien być równy przynajmniej 1/8 ilości RAM zainstalowanego w systemie.
Dodatkowo ustawia się parametr ChunkSize=512 lub 1024. Niestety okreslanie maxfilechache ma swoje wady i zalety, kiedy system nie korzysta z pamięciożernych aplikacji optymalizacja może przynieść skutek, jeżeli jednak korzysta z takich aplikacji to skutek będzie odwrotny. Ale myśle iż max rozmiar vchachu i tak trzeba ograniczyć, ponieważ w przeciwnym razie system zrobi to dynamicznie i po dłuższym czasie i tak system będzie się mulił. Można jeszcze pogrzebać w ustawieniach swapfile. |
![]() |
![]() |
#9 |
Guru
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
Można też użyć MemTurbo.
Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#10 | |
karpiarz:)
Data rejestracji: 25.09.2002
![]() |
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#11 | |
lub po prostu Paput
Data rejestracji: 07.03.2002
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#12 |
OldBoy
Data rejestracji: 18.05.2002
![]() ![]() |
Ja do winXP wrzuciłem Cachemana (dla zasady). Ale nie umiem powiedzieć czy to pomaga. Napewno nie przeszkadza. 8)
|
![]() |
![]() |
#13 |
Kitty loves Agit! =^_^=
Data rejestracji: 25.11.2002
![]() |
Prawda jest taka ze windowsy z seri 9x maja nadwyraz lipne zarzadzanie pamiecia, stad tez potrzeba stosowania przeroznych programow do jej optymalizacji. Dodatkowo zeby bylo smieszniej, te systemy chodza wolniej lub sie zamulaja kiedy komputer ma duuzo pamieci RAM. 384 MB w gore.. a 512 i jeszcze wiecej, to spowalnia ten system, z powody bledow w nim obecnych
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
=^.^= Pioneer DVR-A06, Plextor 4824TA, Toshiba SD-M1612 Sometimes in the dark, When I close my eyes, I dream of you... If I could fly across this night, Faster than the speed of light... i would be with you |
![]() |
![]() |
|
|