Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 02.04.2003, 22:25   #1
pavlosz
Bywalec

Data rejestracji: 27.03.2002
pavlosz w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
OSTRZEŻENIE - Esperanza silver/silver !!!

Kupiłem w MediaMarkt 20 szt płytek Esperanza 700 MB silver/silver.
Na 20 kupionych udało mi się nagrać tylko 4.
7 nie nagrało się wcale.
9 nie daje się odczytać po nagraniu. Nagrywałem 16x i 24x.
Moja nagrywarka to BTC 40/12/48.
Wyprzedzając odpowiedzi w stylu: masz nagrywarkę do ....
odpowiadam
Wczoraj nagrałem 20 płytek HIT białe 700 32x ( niektóre porysowane ) i nie zepsuła sie żadna.
W weekend 50 Mediasoniców 700 MB też nie padła żadna.
Dzisiaj po przygodzie z Esperanzą nagrałem 10 ProFormance'ów 48x 700 i też wszystkie wypaliły się prawidłowo.
Nagrywałem bez przygód XDiski, Platinium o Dysanach, Verbatimach i TDK'ach nie wspominając.

Nie kupujcie tej tandety. Szkoda Waszego czasu i funduszy
Tak na marginesie za co to wyróżnienie w Komputer Świat ?

Pozdrawiam

NIGDY WIĘCEJ ESPERANZY - hej
pavlosz jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 03.04.2003, 02:00   #2
Plemnik
Forumator

Data rejestracji: 05.04.2002
Plemnik zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
E tam... nigdy wiecej plyt z marketow hehehe

I tyle.

PS Pecha miales po prostu. Zdarza sie przy tanich plytach - mi sie wszystkie espery trzymaja bardzo dobrze. Tyle ze ciekawa rzecz nawet plytki przedruki jakos pala mi sie calkiem znosnie a i narazie mialem tylko kilka przypadkow kiedy jakies plyty nie daly sie odczytac po uplywie pewnego czasu. Nie chce niczego przesadzac ale najbardziej wtopilem na BTC (no i Nashua).

Moja rada - nie kupuj plyt a tym bardziej sprzetu w marketach no i - nie obraz sie - trzymaj sie z dala od firmy BTC (mam zle doswiadczenia z ich plytami, cdromem, klawiatura i nagrywarka)
Stary 03.04.2003, 07:31   #3
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
plemnik - wtopiles Nashue? jak to mozliwe? te plyty wystepowaly na KAZDEJ liscie plyt polecanych przez producentow nagrywarek od czasow hp 4416... producentem byl Tayo Yuden - nagralem ich 400 (w czasach kiedy platiniumki dopiero wchodzily na rynek) - wszystkie maja TERAZ c1 ponizej 50.. (sprawdzilem 10 sztuk - tak dla swojej pewnosci) - moze tym razem to ty miales pecha i kupiles jakas uszkodzona partie?
bo w glowie mi sei nie miesci jak Nashua moze sprawiac komumolwiek klopoty
Stary 03.04.2003, 07:44   #4
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.02.2003
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
mi też się wydaje, że dostałeś złą partię. Ja kupuje w Carrefourze Esperanzy w 10 packach (co prawda silver-blue, ale myśle, że to za wiele nie robi) i jak dotąd nie nagrała mi się jedna (ale to z mojej winy).
Am co do testów Komputer Świata to mają oni jakieś tam swoje testy i myślę, że w jakimś sensie można się nimi sugerować bo podanych tam jest wiele danych, które mogą być znaczące dla niektórych użytkowników. I tyle
Pozdrawiam

nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!
CIAPEK jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.04.2003, 12:37   #5
Plemnik
Forumator

Cytat:
-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
plemnik - wtopiles Nashue? jak to mozliwe? te plyty wystepowaly na KAZDEJ liscie plyt polecanych przez producentow nagrywarek od czasow hp 4416... producentem byl Tayo Yuden - nagralem ich 400 (w czasach kiedy platiniumki dopiero wchodzily na rynek) - wszystkie maja TERAZ c1 ponizej 50.. (sprawdzilem 10 sztuk - tak dla swojej pewnosci) - moze tym razem to ty miales pecha i kupiles jakas uszkodzona partie?
bo w glowie mi sei nie miesci jak Nashua moze sprawiac komumolwiek klopoty
To bylo dawno za czasow mojej LG12X. No i owszem wtopa byla straszna (90% plyt do pupy). Heh plytki byly baaardzo tanie no i w markecie (dwie rzeczy ktore teraz wlaczaja mi dzwoneczek alarmowy )

Jeden szczegol - Nashua ktore mi sie schrzanily pochodzily od:

ATIP: 97m 26s 60f
Disc Manufacturer: CMC Magnetics Corp.
Reflective layer: Dye (Long strategy; e.g. Cyanine, Azo etc.)
Media type: CD-Recordable
Recording Speeds: min. unknown - max. unknown
nominal Capacity: 658.89MB (75m 00s 00f / LBA: 337350)

wiec moze ty jest pies pogrzebany bo dawniej CMC nie slynelo z jakosci.

PS Z ciekawosci sprawdzilem jedna z niewielu plytek ktora wtedy mi sie wypalila - o dziwo bardzo ladnie sie zachowuje(obrazek zalaczony).
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
-nashua2.gif  
Stary 03.04.2003, 17:09   #6
coolczyk
Bywalec

Data rejestracji: 27.01.2003
coolczyk w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Co do Esperanz, to jakos nie lubie tych plytek.Kiedys kupilem 100 silver-silver i wprawdzie sie nagraly wszystkie ale ostatnie sektory sie slabiutko czytaja.Ostatnio kupilem dyszke i z tymi nie bylo jusz zadnego problemu.
Jesli chodzi o kupowanie plytek w MM to fakt, trafiaja sie tam straszne buble.Kiedys kupilem 10 sztuk LG, i na polowie zdarta byla warstwa odbijajaca!!!Pocieszajacym faktem bylo to ze wymieniono mi je bez zadnych problemow.
Jeszcze jedna kwestia , ...prosze nie sugerujcie sie testami Komputer Swiat...wyniki nie maja czesto wiele wspolnego z rzeczywistoscia, brane sa pod uwage malo znaczace czynniki, pomija znacznie wazniejsze elementy.Wychodza potem takie bakcyle jak najlepsze plytki Esperanza, najlepsze DVD LG (nie to ze sie czepiam LG, ale sa znacznie lespze czytniki), voodoo 3 lepsze od TNT 2 i GeForce(to bylo dawno ale zwalilo mnie to z krzesla...).

pozdrawiam

Ostatnio zmieniany przez coolczyk : 03.04.2003 o godz. 17:17
coolczyk jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.04.2003, 18:07   #7
skil
Bywalec

Data rejestracji: 12.01.2003
skil zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Witam ,właśnie przepaliłem dziesiątke tych płytek i żadnych problemów nie zauważyłem.
skil jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.04.2003, 18:25   #8
pali
Թ

Data rejestracji: 14.02.2003
pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
to musi być problem z partiami towaru, dziesiątkę silver-silver wypaliłem bez problemów a dziesiątkę silver-blue (Carrefour...) wywaliłem do kosza.

No i skoro jakaś firma ma problem z partiami towaru, to nawet jeśli niekiedy ich płyty są bardzo dobre, to po co ryzykować?

Nawet jeśli producent płyt wie, że coś się skopało w produkcji, to co - ma wyrzucić, skoro jacyś goście z Polandowa chcą kupić parę kontenerów i pytają tylko o cenę? Wniosek mój jest taki, że niech się bujają supermarkety razem z producentami CD, którzy dostarczają im towar. Nie mam nic do tych sklepów, ale specjalizowany towar trzeba kupować w specjalizowanych sklepach, gdzie sprzedający wie co sprzedaje.

W Carrefourze to ja kupuję colę, pastę do zębów, paczkowane żarcie i takie tam, ale np. chleba czy warzyw nigdy, bo na tym to oni się nie znają.
pali jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.04.2003, 22:58   #9
CIAPEK
CDRinfo VIP

CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
pali napisa***322;(a)
W Carrefourze to ja kupuję colę, pastę do zębów, paczkowane żarcie i takie tam, ale np. chleba czy warzyw nigdy, bo na tym to oni się nie znają.
heh no jakby to powiedzieć - pracuje akurat w Carrefourze . Znam go praktycznie prawie, że od zaplecza. Różne rzeczy tam widziałem, których nigdy się nie spodziewałem, ale co do piekarni i warzyw nie moge się przyczepić i wiem, że robią to dobrze i na półkach leży pewny towar. Chociaż pieczywo troche konserwują chemicznymi środkami bo chlebek coś za długo jest świeży.

A Esperanze są OK. Pali 3m sie!

Ostatnio zmieniany przez CIAPEK : 03.04.2003 o godz. 23:00
Stary 03.04.2003, 23:09   #10
pali
Թ

Data rejestracji: 14.02.2003
pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Cytat:
CIAPEK napisa***322;(a)
heh no jakby to powiedzieć - pracuje akurat w Carrefourze . Znam go praktycznie prawie, że od zaplecza. Różne rzeczy tam widziałem, których nigdy się nie spodziewałem, ale co do piekarni i warzyw nie moge się przyczepić i wiem, że robią to dobrze i na półkach leży pewny towar. Chociaż pieczywo troche konserwują chemicznymi środkami bo chlebek coś za długo jest świeży.

A Esperanze są OK. Pali 3m sie!
Jak dla mnie fatalny w smaku ten chleb z warszawskiego Carrefoura. Bagietki są za słone... Poza tym jak sie trochę rozeschnie, to kruszy się i nie można go kroić.

Co do warzyw, to w Carrefour nie ma z kim podyskutować

No, ale i tak jeszcze nie raz kupię wszystko w Carrefourze... Bo wygodnie.

Ostatnio zmieniany przez pali : 03.04.2003 o godz. 23:11
pali jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.04.2003, 23:17   #11
CIAPEK
CDRinfo VIP

pali hehe!

Nie ma co się rozczulać nad tematem Carrefoura. bo to długi i zawiły temat. Ogólnie to z niektórymi rzeczami jest jedna wielka polka. Ale zapewniam na półkach leży pewny towar (o to tam dbają). Za ciekawostke moge podać, że w tłusty czwartek wieczorem wyrzucono z kilka tysięcy pączków. To nie jest normalne. Nie można dać parcowanikom, albo biednym dzieciom? Nie można to jest właśnie dziwne!

Stary 03.04.2003, 23:28   #12
matteo
Indywidualista

Data rejestracji: 16.08.2002
matteo zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
CIAPEK napisa***322;(a)
mi też się wydaje, że dostałeś złą partię. Ja kupuje w Carrefourze Esperanzy w 10 packach (co prawda silver-blue, ale myśle, że to za wiele nie robi)
Ja też kupuje ostatni oEsperanzy w Carrefour (silver-silver) i jak dotąd jest OK, i cake mogłem nagrać tylko x32
a nie x40 jak to njest na pudełeczku napisane, ale w sumie wielkiej roznicy mi to nie zrobiło :chytry:

BTW: Ja teraz nagrywam na najkochanszych Platinumach, eProFormance (świetne płytki),
Verbatim Pastel no i filmiki na Esperanzach

P.S. A co do testów KS, to w pewnym sensie są one obiektywne,
ale ja bym się nimi nie sugerował
matteo jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.04.2003, 23:36   #13
Plemnik
Forumator

Cytat:
pali napisa***322;(a)

...
No i skoro jakaś firma ma problem z partiami towaru, to nawet jeśli niekiedy ich płyty są bardzo dobre, to po co ryzykować?
...
Zgodzilbym sie z Toba a wlasciwie to zgodze sie jesli trafi mi sie wadliwa partia esper a narazie mi sie nie trtafila. Trzymam sie swojej zasady nie kupowania plyt w marketach tylko w sklepach tylko tym sie zajmujacych i jest ok...
Stary 04.04.2003, 01:44   #14
BBTS
Nowy na forum

Data rejestracji: 29.03.2003
BBTS w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Wink

I ja również jestem bardzo zadowolony z Esperanzy :-)
Jeszcze nie miałem z nimi najmniejszych problemów, a na pomysł kupienia płytek w MM w życiu jeszcze nie wpadłem :-)
Pozdroofka :-)
Stary 04.04.2003, 07:19   #15
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
a ja w MM kupilem w sumie kilkaset sztuk verbow pastel - i tylko jedna popsulem (sam, osobiscie) - i 3*30MMore i 3*25Performance - wszystko sie nagralo...

czyzbym znow mial farta?
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: