Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   OSTRZEŻENIE - Esperanza silver/silver !!! (https://forum.cdrinfo.pl/f2/ostrzezenie-esperanza-silver-silver-19351/)

memorando 04.04.2003 07:53

Rozwalacie mniesilver silver esperanaza 100 sztuk w media jedna zrąbana na razy 24 razy 16 oki wszystkie i zielone widocznie razy 24 nie mozna ich palić tak samo mmore pisze razy 24 wypalisz razy 24 i jest prązkowana ale dysan black to już fenomen pisze razy 40 compatiblle wypalilem 5 sztuk razy 48 i wszystkie są super!!!!!

pali 04.04.2003 09:11

Te silver-blue to nagrywały mi się (16x) i czytały na Yamaha F1, ale pod koniec płyty zapis zwalniał, a linia odczytu w Nero CD Speed/Extra/Cd Quality Test niebezpiecznie jechała w dół, pod koniec płytki, zawsze w tym samym miejscu, niezaleznie od egzemlarza. Poza tym wszystko w porządku, ale to co było wystarczyło mi aby wywalić toto. Nagrywałem divxy i z czegoś takiego można go zczytać, ale oglądać się nie da.

Silver-silver były ok.

Jedną z tych silver-blue odkryłem jeszcze na szpindlu i z ciekawości wypaliłem ją w combo LG. Zapis (8x) NIE zwalniał! Ale z odczytem było tak samo, linia w dół na każdym napędzie i to wiele gorzej niż w przypadku zapisanej na F1.

Jednak F1 lepiej te knoty zapisała i lepiej czyta, nawet lepiej niz LG swój zapis. W końcu odkryłem jakąś przewagę F1 nad moim combo LG, bo dotychczas to żadnej nie widziałem.

-Prędkość zapisu skoczyła mi do 16x (tyle uwazam za rozsądną, chociaż z 44x problemów niet) a na LG nagrywalem 8x, bo max combo ma 12x. Ale przesiadłem się też ostatecznie na Nero, to mi wmusza psychologicznie weryfikację kompilacji, więc mała różnica w czasie.
-AMQR to muszę porządnie ztestowac aby uznać za przewagę....
-Tatuaże są do bani, bo nie ma ciemnoniebieskich płyt na rynku i wogóle mało miejsca :)
-A tacka w Yamaha to mi chodzi jak wiatrak w zasilaczu, właśnie chce mi się popsuć i muszę go kopać co chwila. Tacka w LG to rozkosz dla uszu i oczu, he he.

Ale mi porównanie dwóch sprzetów niechcący wyszło :) Nie ma to jak zbaczac z tematu.

Nikita_Bennet 04.04.2003 10:21

a umnie jest tak

na teac 516eb wypalilem prawie 400 - zostalo mi z 15 sztuk esperanzy silver - silver z napisem x12 x24 x40. ypalam z roznymi predkosciami -duzo audio. - padlo moze z 7 plytek z czego 5 to przez moja glupote bo jakims softem odwolalem sie do nagrywary i dupa. dwoch plytek nagrywarka nie mogla rozpoznac wogle (plex 12x takze).

co do silver - blue to mialem ich z 10 sztuk ale nie przypadly mi do gustu. weryfikacja z nero wypadala kiepsko = wolno - szczegolnie pod koncem plyty (duzo gorzej niz przy silver - silver)

pzdrwm Nikita_Bennet

Pabloz 04.04.2003 11:31

Cytat:

memorando napisa***322;(a)
Rozwalacie mniesilver silver esperanaza 100 sztuk w media jedna zrąbana na razy 24 razy 16 oki wszystkie i zielone widocznie razy 24 nie mozna ich palić tak samo mmore pisze razy 24 wypalisz razy 24 i jest prązkowana ale dysan black to już fenomen pisze razy 40 compatiblle wypalilem 5 sztuk razy 48 i wszystkie są super!!!!!
A ty czlowieku dalej sie pisac nie nauczyles? Stosuj takie znaczki: . , naprawde pomagaja. Twoich postow wogole sie nie da czytac....

pavlosz 04.04.2003 13:11

Kupuje w Media Markt bo mam go 150 metrów od domu. Leniwy jestem.
Zresztą kupiłem już w Media całe "tony" różnych płytek ostatnio ProFormance ( fakt świetne płytki )- i wszystkie nagrywają się prawidłowo. Na jakieś 300 płytek padło z 5 ( większość z mojej winy ).
Taka historia jak z Esperanzami - zdarzyła mi się pierwszy raz. Zresztą Esperanzy też kupiłem po raz pierwszy - i ostatni.
Nie widze różnicy pomiędzy cd-rkami ze sklepu od znajomych a tymi z Media.

Plemnik 04.04.2003 14:36

Zaufaj mi - naprawde nie sa to takie same plytki. Zreszta nie tylko plytki - jeszcze gorzej jest ze sprzetem...

CrazyLucas 04.04.2003 17:32

nie przypominajcie mi o sprzecie zmedia markt...

P_M_ 04.04.2003 20:39

Żadna rewelka, lae nie miałem z nimi problemów

Ostatnio kupiłem 100 sztuk. Palę x32. Szybciej także próbowałem, ale to są płytki dla mnie i wolę nie mieć zonków za parę lat. Wracając do esperanzy - jeszcze żadnej nie skopałem (silver-silver). Widziałem za to u kolegi, który kupił silver-blue (szpindel 25 sztuk), że ponad połowa ma rysy na brzegu płyty. Wszystkie w jednym miejscu.
Wniosek - kupować tam, gdzie można potem zareklamować. Zła partia może przytrafić się i najlepszemu producentowi, jak np. verbatim.

pali 06.04.2003 04:26

Re: Żadna rewelka, lae nie miałem z nimi problemów

Cytat:

P_M_ napisa***322;(a)

[...] Wniosek - kupować tam, gdzie można potem zareklamować. [...]

Złota myśl.

Andy2 05.06.2003 14:28

Ja kupiłem Epseranzę Silver-Silver w opakowaniu typu Cake 25 szt. (taka zielona) - max 48x. Kupiłem je w Tesco za 26.99 zł.

Nagrałem już 7 płytek z różną prędkością od 32x do 40x i wszystkie są całe zielone (w scandisku) :cool:

Odnośnie nagrywarki BTC, to chyba nie jest ona za dobra, choć może te ostatnie już są trochę lepsze.

Do płytek trzeba mieć chyba szczęście. :jupi:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:06.