![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 18.11.2004
![]() |
![]()
Witam
mam następujący problem Ltr 52327s nie jest w stanie wypalić płytek cd-r (MiNT Esperanza Titanium innych nie sprawdzałem) które wcześniej wypalał bezproblemowo. Nero 6.3 zatrzymuje się na 3% napęd zaczyna się rozpędzać po czym po chwili hamuje, trzeszcząc dość nieprzyjemnie, płyty nie można wyjąć(nawet po zamknięciu nero) do momentu restartu systemu napęd cały czas "miącha". Co ciekawe bezproblemu mogę nagrywać i kasować płytki CD-RW (Dysan, Esperanza) choć często nie mogę ich odczytać w drugim napędzie JLMS-165H. Problem występuje zarówno w XP jak i na świeżej instalce ME, aspi jest zainstalowane, DMA on. Poza tym nagrywara wolno odczytuje płyty i K'Probe sypie dużą ilością błędów C1 i C2, DVD-rom czyta tą samą płytkę bezproblemowo. konfig:xp 1800@2600,epox 8rda+,256 MB ram,R9550XT, maxtor 40GB,win XP i ME, nagrywara na secondary master, DVD na secondary slave próbowałem wszystkich biosów od QS09 do QS058 proszę o sugestie dotyczące rozwiązania ww problemu - na napęd mam jeszcze ok 6,5 miesiąca gwary |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
póki masz jeszcze na gwarancjii ...to do serwisu z nią.
#4 |
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
u mnie byl podobny problem, tez nie kcialo nagrywac CD a CDRW smigalo bez problemu choc i te w koncu przestalo nagrywac. Oddalem do serwisu, jutro ide po odbior Litka. Wmienili naped. Na sprawny.
|
|