![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Gość
|
TEAC 512EB i TEAC 40x - spawanie on the fly - HELP ;]
Witka niedawno stalem sie posiadaczem TEAC 512EB (sflashowany bios na 2.0e)
Mam pewien problem. Zaczne jednak od opisu konfiguracji: - W2k sp2 (na XP tez testowalem i to samo) - celeron 566 o.clocked na 944 - 384mb ram - abit be6-II 1.2 - cd rom teac 40x 540e (najnowszy bios) wpiety jako primary master do zwyklego kontrolera ide (jedyne urzadzenie) -cdrw teac 512EB (2.0e) wpiety jako secondary master do standard ide (jedyne urzadzenie) -IBM DTLA-307045 jako master na pierwszym kanale Highpointa - pare kart rozszerzen (zadnych konfliktow irq) Ok teraz problem: w czasie przegywania pod nero on the fly zaraz po rozpoczeciu przegrywania komputer strasznie sie przeciaza (mysz usb skacze) i w trakcie spawania obywda bufory oprozniaja sie kilka razy. Plytki dzieki b.proof sie nagrywaja ale cala procedura jest dlusza i meczaca (zazezony komp). Testowalem tez clone-cd i to samo bufory natychmiast sie oprozniaja ale plyty spawaja sie ok. Czas przegrywania z 7 min (normalne spawanie z iso) wydluza sie do >10min Bede wdzieczny za pomoc ;] pozdrawiam rzaba |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Gość
|
nie wspomniales o dma
wlacz je koniecznie w obydwu napedach mam cdroma asus 36x i nagrywarke w512eb przy kopiowaniu on-the-fly burnproof musi zadzialac jakies 7 razy ale nie ma mowy o tym zeby mi komp zwalnial zapewne za sprawa wlaczonego dma |
![]() |
#3 |
Gość
|
hmmmm
no dma wlaczone ale nie wydaje mi sie zeby b.proof powinien sie wlaczac? czy komus udaje sie przegrywac na teacu 12x bez b.underrun? pozdro rz. |
![]() |
#4 |
Gość
|
Także mam TEAC 512Eb i 540E i przegrywam w locie bez problemu z prędkością 12x. Oczywiście dla onu urządzeń jest włączone DMA.
Jeżlei pojawiają sięproblemu to uwzględnij porady jakie są na wielu stronach o nagrywaniu tzn: wyłącz wygaszacz ekranu, monitor antyvir itp. adadur |
![]() |
#5 |
Gość
|
no wlasnie
bo co jakbym mial model E? nie moglbym przegrywac w locie wogole? napewno tak nie powinno byc mulbys opisac swoja konfiguracje? tzn. sposob podlaczenia napedow i wersje windy? dzieki rz. |
![]() |
#6 |
Gość
|
moglbys ;] oczywiscie ;]
|
![]() |
#7 |
Gość
|
Jeżeli system i programy widzą twoją nagrywarkę jako 512EB to masz EB. JEst on sprzedawany z biosem 2.0B
adadur |
![]() |
#8 |
Gość
|
Nie zrozumiales mnie. Ja wiem ze mam EB. Jedyne o co mi chodzilo to o to ze jakbym mial E (bez b.proofa) to wcele bym nie mogl kopiowac on the fly bo kazda plytka bylaby do wywalenia, co jest raczej niedopuszczalne. Dlatego podorzewam ze u mnie jest cos zmarane i chcialem zebys mi podal jak to jest skonfigurowane u ciebie
pozdro rz. |
![]() |
#9 |
Gość
|
Poprostu podpiołem osobnum kablem pod płytę - oba urządzenia są master jedno primay drugie slave. Zaistalowałem NERO 5.5.2.4 i sprawdzałem rópżna tryby nagrywania - i na "on the fly" poszło bez problemu przy 12x.
adadur |
![]() |
|
|