![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 04.03.2002
![]() |
Overburning !!!
Mam nagryware TEAC-W58E uzywam programu Nero
ile mega lub ile minut moge wypalic maxymalnie na plycie 700 Mb renomowanej firmy ? |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Forumator
Data rejestracji: 07.12.2000
![]() |
z reguły mniej więcej tyle samo co na nie renomowanej... mnie się udało najwięcej na razie 714 alę są goście co palili ponad 720...
pozdro 6 |
![]() |
![]() |
#3 |
Forumator
![]() |
sorka nie wspomniałem że była to platinumka 700 mb a więc w/g Ciebie to nie renomowana..
|
![]() |
![]() |
#4 | |
Kinetic
Data rejestracji: 09.04.2001
![]() |
Cytat:
![]() Prawda jest taka, ze niraz na nierenomowanej (np. noname) nagrasz wiecej przy overburnie niz na plytce za nie wiem ile KASY !! (tzw. renomowane) Ogolnie na plytkach wyciskasz okolo 2 minut (tak mniej wiecej na kazdej 2 minuty, ale zdarza sie mniej lub wiecej) Tabela nosnikow cd-r byla (chyba jest) na www.cdrinfo.pl (znasz ten adres ![]() Pozdro. Gazor P.S. Ale nie polecam wyciskac maksa, chociazby z tego wzgledu, ze ostatnie sciezki sa mniej wyrazne nic te wewnatrz nosnika. Poza tym nadpisujesz obszar lead-out, i dane calkiem na zewnatrz (np. za 710 mbajtem) moga byc nie do odczytania, nie wspomne juz o tym ze plyta wogole moze byc zrombana, i nagrywarka moze sie rozpieoprzyc (to jak ustawisz za duzo minut, tzn. za duzy overburn) P.S. Po co to komu wiedziec ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 20.06.2001
![]() |
do pakietu Nero dolaczony jest program Nero Cd Speed ktory posiada opcje sprawdzania plyty pod koatem overburningu, mozna kazda przetestowac i sprawdzic jaka ma faktycznie pojemnosc
|
![]() |
![]() |
#6 | |
Kinetic
![]() |
Cytat:
![]() jest taka opcja do testowania dlugosci plyt. Pozdro. Gazor P.S. Ale nie nalezy sie tym (ZBYTNIo!!!) sugerowac, bo nawet plyty tych samych producentow+inna nagrywarka+ inna pora dnia daja rozne rezultaty. |
|
![]() |
![]() |
#7 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 03.05.2001
![]() |
ja wypaliłem na platinum 746 mb na yamaha2100 chodzi bez problemu
|
![]() |
![]() |
#8 | |
Kinetic
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#9 | |
Gość
|
Cytat:
![]() bo mi sie wydaje ze t owygladalo mniej wiecej tak: 746000000 bajty, co sie rowna ~711mb i co sie rowna ~80minut 57sekund, a to by nie byl juz zaden wyczyn ;-) z kolei 746mb to prawie 85minut, a na to to chyba zadna plytka cdr80 nie pozwoli ![]() |
|
![]() |
#10 |
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.06.2000
![]() |
Witam
Ja wypaliłem 717 MB na płycie CD-RW Infodisc. Na nadruku było napisane, że płyta ma 650MB pojemności a Nero wskazywał 702MB. Dodam tylko że mam HP8100.
#11 | |
Gość
|
Cytat:
![]() |
|
![]() |
#12 | |
Gość
|
Cytat:
![]() |
|
![]() |
#13 |
Forumator
![]() |
skoro tak mówiliście to się podciągnąłem...podnoszac mój osobisty rekord z 714 do 720 mb na platinum 702 mb
na zakładce musiałem wpisać ..81..53..65 a to co nagrywałem to był filmik z końcówką 64 klatki ..to akurat udało mi się zrobić na ricohu 7080A - podkręconym na DAO-RAWA ![]() |
![]() |
![]() |
|
|