![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Gość
|
TEAC 512EB rev.2.0E i nero -problem z cdrw
Wlasnie jestem swiezo po wymianie Ricoha MP7125A na Teaca 512EB (glownie
dlatego ze zaoszczedzilem 160zł he he ![]() Otoz po przetestowaniu ze nagrywarka chodzi zmienilem sobie firmware z wersji 2.0B na 2.0E, wszystko niby pieknie dzialalo, ale problem pojawil sie gdy chcialem nagrac pod nero plytke cdrw! :/ Otoz za kazdym razem pasek nagrywania zatrzymuje sie zaraz po starcie, bufor nagrywarki pokazuje 4% i calosc wisi... Juz chcialem leciec do sklepu wymienic nagryware na nowa, ale o dziwo pod winOnCd 3.7 wszystko chodzi bez najmniejszych problemow... Niestety nie przetestowalem nagrywania cdrw pod firmware 2.0B (btw da sie w Teac'u wrocic do poprzedniej wersji firmware'u ??) ![]() Testowalem na Nero 5.024 i 5.5241 EN i PL, konfiguracja: Celeron 366@412 , Abit BH6, 192mb , win2k wlaczone dma BTW: jeszcze takie moje spostrzezenie odnosnie Ricoha MP7125A i Teac'a 512EB dla przyszlych nabywcow: ogolnie zmienilem nagrywarke poniewaz 1. moglem sporo zaoszczedzic 2. Teac nagrywa i odczytuje bezproblemowo plytki 800mb, z czym Ricoh ma problemy. Jednak poza tym Ricoh wydawal mi się bardziej dopracowany, ladniej wygladal (he he ![]() nagrywal, szybciej widzial plyte po wlozeniu i jakos tak ogolnie ;-) Jednak jesli rozwiaze problem z cdrw, to biorac po uwage cene i plytki 800mb polecam chyba jednak Teac'a. ale sie rozpisalem... ![]() Jacek |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Kinetic
Data rejestracji: 09.04.2001
![]() |
Dziwne, a na innych progsach ?
Sproboj jeszcze np. obrazem z clona. Byc moze cos sie pokaszanilo w ustawieniach nero - co sie dosc czesto zdarza (niektorym) Pozdro. Gazor |
![]() |
![]() |
#3 |
Gość
|
no walsnie, tez mi sie to wydaje dziwne... a zwlaszcza ze na innych programach wlasnie dziala (no clonem jeszcze nie probowalem), poki co problem wystepuje tylko w nero. Moj Ricoh dzialal wczesniej na nim bezproblemowo, ale Teac odmowil wspolpracy... Probowalem skasowac zupelnie Nero i zainstalowalem od nowa wersje 5.024, a nastepnie 5.5241 i dalej nic
![]() Wolalbym zeby pod zadnym progsem nie wypalala rw to przynajmniej klasyfikowalaby sie do wymiany ![]() |
![]() |
#4 | |
Kinetic
Data rejestracji: 09.04.2001
![]() |
Cytat:
A cd-r nagrywa bezblednie ? |
|
![]() |
![]() |
#5 |
Gość
|
CD-R nagrywal bezblednie, ale juz wczoraj rozwiazalem problem
![]() |
![]() |
#6 |
Gość
|
Otóż mam identyczny problem co powyższy kolega.
Problem pojawia się wyłączni przy nagrywaniu na cdrw plików o małej objętości (np 15MB). NAgrywarka ładuje pliki zapuszcza się bufor po krótkiej chwili dochodzi do 51% nagrywanie i STOP - bufor 4% po kilkunastu sekundach (ok. minuty wyskakuje komunikat - wogóle pojawiło się szare pole wmiejscu bufora) wyskakuje komunikat "CD-W512EB SCSI/ATAPI command timeout error". Następnie wyskakuje Wykonanie polecenia Zakończ Ścieżkę nie jest możliwe - NAgrywanie niepowiodło się przy prędkości 4x (600kB/s). Problem występuje wyłącznie przy nagrywaniu danych na CDRW o małej objętości w trybie multisesion (otwarta sesja) Oczekuje pomocy bo strasznie mnie to denerwuje adadur |
![]() |
#7 |
Gość
|
Wczoraj nagrałem CDRW w multisesji. Otóż musiałem zapodać jakieś 250 MB (165 MB było za mało też się skaszaniło), wtedy to się nagrało. Dograć dalej małej objętości nie mogę. Kurna co jest grane NEro skaszanione czy co. Może to jest jakieś ograniczenie dla wersji 5.5.2.4 w trybie DEMO (brak seriala - może ktoś ma!!! - proszę o odzew).
Pozdruffka adadur |
![]() |
#8 |
Gość
|
Poszlo na @
|
![]() |
|
|