![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.02.2003
![]() |
overburning i Feurio
kiedy chcę nagrać płytę 80minutową w feurio powiedzmy że prawie 80 minut to ukazuje się wtedy informacja że używam overburningu.Jeszcze nie stosowałem w swoim Lg-gce 8520b tej opcji .Czy jeśli bez nadpalania będę chciał nagrać powiedzmy 79 minut w feurio to faktycznie nagrywarka uzna to jako nadpalanie? Czy można wyłączyć w Feurio overburning?
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Թ
Data rejestracji: 14.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
w/g terminologii firmy ahead wypalanie danych w ilości większej niż ~703MB na dowolnym cd o oznaczeniu >= 700MB wymaga korzystania z overburningu.
Bez włączenia overburningu wypalenie danych >703MB nie uda się, nawet się nie zacznie. Korzystaj z opcji szukaj, znajdziesz wytłumaczenie tego co napisałem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.02.2003
![]() |
witajcie
tylko że ja chcę nagrać mniej niż 80minut a wtedy z tego co mi wiadomo nie trzeba używać overburningu
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Guru
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
W ustawieniach programu zmień maksymalną długość płyty
na 80 minut. Domyślnie jest 74 dlatego masz taką informację. Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Թ
Data rejestracji: 14.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hmmm, a rzeczywiście, Feurio domyślnie ustawia na 74min. Ciekawe, czy jakby tego nie przestawiać i do palenia zwyczajnych 80minutówek używać overburningu, to taka płyta byłaby identyczna z taką "bez overburningu" czyli z indeksem ustawionym na 80min? Oj, chyba to głupi problem :) a może nie
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Silent Hunter ;)
![]() Data rejestracji: 18.05.2002
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 15.01.2003
![]() |
Cytat:
Mam płytkę TDK d-view 80 min (janozielona od środka do połowy), nagywarkę 40x (LTR-40125S)i chcę nagrać 80:55 na tę płytkę z prędkością 8x w FEURIO. Co mam zrobić, żeby tego dokonać? P.S. Jak włączam overburning test w Nero CD speed, to mi zaczyna wypalać!!! Co się dzieje?! Czy to normalne? Czy po teście będę jeszcze mógł nagrać coś jeszcze?
![]() |
![]() |
|
|