![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.10.2002
![]() |
![]()
widze ze wiekszosc ma problemy z tym urzadzeniem.
u mnie nero wykrywa nagrywarke prawidlowo tylko ze nie mam innej mozliwosci niz nagranie plyty z predkoscia x40. niestety nie posiadam takich plyt, zreszta nie o to chodzi. powinna nagrywac z kazda predkoscia. nie znalazlem tipsu na forum ktore u mnie pomaga... moja konfiguracja athlon 1800+ ga-7vrx gf2 ti440 512mb ddr 120gb + 60gb dvd pioneer 106s karta tv modem sieciowka live 5.1 jezeli cos jeszcze potrzeba to podam licze na szybka odpowiedz z gory dzieki |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 13.10.2002
![]() |
Hmm, a ja moge w nero nagrywac z kazda predkoscią i jak na razie nie mam żadnych problemów, mój firmware 1.02 przynajmniej na razie, bo zastanawiam sie czy nie sflashowac do 1.03
|
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
to moze sie zamienimy nagrywarkami co?
![]() nie wiem wlasnie co jest grane. uzywam winXP pro. moze czegos mi brakuje w systemie? |
![]() |
![]() |
#4 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 13.10.2002
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
jak ci wszystko dziala i nie korzystasz z niej w taki sposob ze jest ci to bardzo potrzebne to daj sobie spokoj...
przynajmniej ja bym tak zrobil. niestety nic nie moge zrobic bo moja nie nagrywa ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Bywalec
Data rejestracji: 28.08.2002
![]() |
Proszę, zrób dla mnie jedną rzecz. Włóż dowolną czystą płytę do napędu, uruchom nero, sprawdź dostępne prędkości. Nero i 8400B mają taki dziwny układ - napęd sprawda najpierw rodzaj płyty, a potem informuje soft o dostępnych prędkościach.
|
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
mam nero v 5.5.9.14. wkladam plyte (czysta na 100%) akoss silver 32x
i dalej jest ta sama sytuacja dostepna predkosc nagrywania : 40x dzieki za zainteresowanie ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Bywalec
![]() |
Jeszcze jedno - włóż do napędu płytę CDRW. Powinno być max 10X. Jeśli nie, to może ASPI?
|
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
![]() |
![]()
hmmm no to jest problem....
nero dalej wyswietla ze mozna nagrac plyte z 40 krotna predkoscia. ani nagrywarka ani plyta nnie obsluguje takiego formatu :o (wlozylem do napedu basfa z max 4 krotna predkoscia, oraz dysana all speed compatible) ciekawe co ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Bywalec
![]() |
A co na to mówi Clone? On ma własne sterowniki do napędów. Jeżeli tam też masz tylko 40x, to możesz mieć uszkodzony układ rozpoznający płyty. Sprawdź ten program.
|
![]() |
![]() |
#11 |
Nowy na forum
![]() |
![]()
clonecd wogole nie rozpoznal mi nagrywarki...
nagrywarka jest juz w serwisie.moglem jeszcze na wlasna reke probowac wgrac bios ale skoro mam gwarancje to chyba nie bylo sensu. dostalem swistek i zobaczymy za dwa tygodnie. dzieki wszystkim za zainteresowanie ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Były user
Data rejestracji: 08.04.2002
![]() |
Sprawa wygląda inaczej. W najnowszych wesjach Aherad Nero, domyślnie udostępniona jest jedynie najwyższa prędkość napędu i najniższa - 16x, 12x czy inna. Jezeli ustawiona zostanie prędkość max. czyli np. x40 to napęd sam dostosuje prędkość zapisu do jakości użytego nośnika - czyli wbrew pozorom i ustawieniom, płyta zamisat zostać nagraną z prędkością x40 zostanie wypalona przy x32. Żeby wyłączyć ten mechanizm, należy w opcacj napędu wyłączyć machanizm kontroli prędkości zapisu, nie powiem jaki bo to zależy od producenta nagrywarki, burn-proof, just link czy inne.
#13 |
Nowy na forum
![]() |
![]()
probowalem juz wylaczac i wlaczac rozne opcje w nero lacznie z burn-proof. nie daje to rezultatu. nawet jezeli plyta powinna zostac nagrana z mniejsza predkoscia (teoretycznie) to i tak nero buntuje sie podajac ze w napedzie albo nie ma plyty albo pokazuje blad zapisu na nosnik. moze poprostu trafilem na felerny egzemplarz....
mam nadzieje ze serwis lg cos na to poradzi. ciekaw jestem jaka bedzie ich odpowiedz. oczywiscie napisze o tym na forum. thx 8) |
![]() |
![]() |
#14 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 10.09.2002
![]() |
Re: lg gce-8400b
Cytat:
moze pomyliles z mniejszoscia? Mam ta nagrywarke i chodzi swietnie. 8) |
|
![]() |
![]() |
#15 |
Nowy na forum
![]() |
![]()
hymm nie bede sie klucilo czy to wiekszosc czy mniejszosc. poprostu zauwazylem ze jest pare postow i odnosnie tego sprzetu i ze sa z nim problemy. jezeli kogos urazilem to sorry...
![]() |
![]() |
![]() |
|
|