![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 27.07.2002
![]() |
nie moge nagrywac...???
witam... kupilem sobie wczoraj kilka czystych plytek... dzisiaj wlaczam sbie clone cd, daje zeby mi kopiowalo z innego cd-romu... a tu mi wyskakuje, ze nie bedzie kopiowac i wywala mi czysta plytke z nagrywarki... probowalem wszystkie te nowe plytki i nic... pozniej sprobowalem inny program (cdrwin), ale tez nic. na koniec sprawdzilem, czy da sie nagrac byle co (probowalem to zrobic nero), ale tez gowno... Co to moze byc??!! jest jakis sposob na to?!!!
z gor dzieki ;-)
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Koordynator
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 03.03.2003
![]() |
1.) podaj wiecej szczególów .. sprzet etc
2.) nowe aspi 3.) nowe via4in1 4.) sprawdz czy masz właczone dma 5.) sprobuj WinOnCd albo Nero ![]() 6.) sprawdz czy masz wszystko podpiete dobrze to by bylo na tyle ![]() PS a po gadzety inne wskocz tutaj
![]() |
#3 |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Zaraz chwila - rozumiem ze wczesniej, na innych plytach wszystko dziala i z dnia na dzien po zmianie plyt takie kosmosy (i opisz dokladniej co sie dzieje)
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
![]() |
a wiec tak...
to nie jest z dnia na dzien, bo przez kolo dwa tygodnie nic nie nagrywalem... a wczesniej na tych plytkach juz nagrywalem... dokladniej sa to plyty Mediasonic 700MB. Uzywalem ich nie raz i normalnie nagrywalem na nich!! a teraz wlaczam clonacd i daje, zeby kopiowalo cd. wkladam plytke do nagrywarki, a program (clonecd)zachowuje sie jakbym jej tam nie wlozyl... nie mam pojecia co to moze byc!!!
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
heh...
sprawdzilem to na innych plytach!!! i co ![]() ![]()
![]() |
#6 |
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
możesz spróbować zainstalować nowe force ASPI, zassasz je z serwera cdrifo.pl Cały pakiet.
1. dumpaspi 2. killaspi 3. restart 4. instaspi 5. restart 6. aspichk 7. sprawdz, czy nero dziala 8. jak nie, to je przeinstaluj Polecam jako kopiarke Alcohola 120%. Sprawdź go. Możesz mieć także jakiś śmietnik w systemie bo od tego czasem dzieją się różne rzeczy. Sprawdź inne płytki, bardziej renomowane choć nie mówie, że te są złe. ![]() P.S. Jak napisałeś dziwne to jest-potwierdzam, ale takie już są te komputery. ![]()
![]() |
#7 |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Wywal te MiediaSonici - nawet jakbys nagral to bys potem wywalil - a jezeli na innych nosnikach jest spoko (espery i inne podobne + oczywiscie wyzsza polka), to "daj se siana" i nie rob w kompie sajgonu. I jeszcze jedno - zobacz czy przypadkiem nie macie roznych wersji BIOSU nagrywarki. Za obsluge roznych nosnikow odpowiada glownie BIOS - sakramentalne "match more media"
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|