![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Icesenshi
Data rejestracji: 20.06.2004
![]() |
Pastele i zdradliwy Smartburn
Witam,
zgodnie z poradą Forumowiczów ![]() ![]() Pomyślałem sobie jednak, że spróbuję ręcznie zmniejszyć prędkość nagrywania, a nuż to coś da. I dało... ![]() Zastanawiam się z czego wynika aż tak duża różnica w wyniku. I dlaczego Smartburn proponuje ustawienie, które jest kiepskie. Wynikałoby z tego, że nie ma co zdawać się na ten system, tylko trzeba samemu eksperymentować. Poza tym dziwi mnie nierozpoznawanie producenta płyt podczas testów, mimo że z innymi nie było problemów. SM |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Ave Che!
Data rejestracji: 03.01.2004
![]() |
Po 1. Smart-Burn nie jest systemem do tego, aby bylo jak najmniej bledow C1 lub C2. Smart-Burn ma za zadanie utrzymywac dane w buforze, aby nie byl pusty.
Po 2. roznica wynika stad, ze im wieksza predkosc nagrywania tym wiecej bledow... logiczne, nie ma idealow... Po 3. jak nagrywasz z 52x na plytach 48x to musisz przewidziec tego skutki i wady..., nie pomoze Ci nawet tak renomowana firma jak Verbatim...
#3 |
Team Member
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 18.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
SmartBurn nie ustawia rekomendowanej predkosci, tylko najwyzsza, przy ktorej zapis jest mozliwy na danym nosniku. A to, ze wystepuje duzo bledow, to juz inna sprawa
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Icesenshi
Data rejestracji: 20.06.2004
![]() |
Racja, pomieszało mi się, że od underrunów jest SafeBurn, a to przecież do tego samego służy. Jest jeszcze SmartX, ale on ustala prędkość samego oczytu.
Tyle że w tym momencie ta definicja odbiega trochę od tego: http://www.cdrinfo.pl/software/slown...?ID=3358120218 "LiteOn będzie dostosowywał prędkość zapisu do jakości nośnika w ten sposób, aby osiągnąć jak najlepszą jakość zapisu, kosztem prędkości." ![]() SM |
![]() |
![]() |
#5 |
Bywalec
Data rejestracji: 29.09.2004
![]() |
Witam mam problem wyłączyłem kiedyś przy nagrywaniu smart-burn gdzie go włączyć
#6 | |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |