![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Gość
|
TEAC cz LG
Chcialbym kupic nagrywarke i podobnie cenowo stoja LG 8120B (12X8X32) I TEAC 12X10X32 BURNPROFF. Jakie sa wasze sugestie odnosnie wyboru.
Przy okazji jeszcze jedno pytanie. Jak skopiowac Delta Force LW. Probowalem "normalnie" CD Creatorem i kicha, wszystko sie instaluje extra ale gra nie widzi plyty. Czym jest zabezpieczona i ew jaki program do tegu uzyc (CloneCD?). Podobny problem mam ze slownikiem Collinsa 2 (Tutaj nagrywark TEAC 8x8x32) Z gory dzieki za pomoc Pozdro |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 17.04.2001
![]() |
Ja osobiście wybrałbym (i wybrałem) sprzęt TEAC. I to niekoniecznie X12. Podobnież nowe nagrywarki są zabezpieczone przed wykonywaniem idealnych kopii. Co prawda jak się już przekonałeś na własne skórze są nowe zabezpieczenia (Delta Force LW - Safe Disc 2), ale i na to są sposoby. Za to takie zestawienie : CloneCD+TEAc 8/8/32 = idealna kopia np. Słownika Collinsa. Jeżeli cgcesz się dowiedzieć czegoś więcej - proponuję poczytać trochę informacji zawartych na stronie cdrinfo.pl lub pisz na priva.
|
![]() |
![]() |
#3 |
Gość
|
Skąd masz takie ciekawe informacje
![]() Posiadam LG 12/8/32 i jeszcze nie spotkałem płyty której nie mógłbym idealnie przegrać. Wszysko zależy od softu i obsługiwanych standartów nagrywarki. |
![]() |
#4 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 17.04.2001
![]() |
Sorki, jeżeli uraziłem czyjeś uczucia - nie miałem takiego zamiaru. Ale nadal uważam że produkty LG nie są zbyt "górnolotne". Napędy CD-ROM nie były nigdy zbyt wytrzymałe (w porównaniu do napędów Toshiba, Teac, Plextor itp.). Nie spotkałeś się z płytą której nie mógłbyś idealnie przegrać - obecnie prawie każda nagrywarka obsługuje DAO-RAW. Ale co z tego, jeżeli np. napęd Teac zrobi ok. 10000 kopii a LG 2000 i będzie nadawała się do wymiany. Są to zakładania czysto teoretyczne - ale mnie osobiście nikt nie przekona o wyższości napędu LG nad np. Plextorem, Teac czy też Toshiba.
P.S. Kiedy firma LG zacznie produkować jeszcze samochody, to ja przepraszam ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 28.01.2001
![]() |
polecam watek "teac czy lg" z 26 marca na news.cdrinfo.pl
|
![]() |
![]() |
#6 | |
Gość