![]() |
Dzieki Conti nareszcie ktoś napisał coś mądrego i na temat. Zobacze i poszukam ale chyba juz jest dobrze. THX
|
kodziu
Może w biosie mobo przestawione jest na disable udma lub wymuszanie PIO4 itp. ??? Druga rzecz to sprawdziłbym taśme, ale to raczej nie to, chociaż czasami pomaga samo wyjęcie i wsadzenie wtyczki - złącza się "przecierają". Warto też podłączyć "samodzielnie" napęd i zobaczyć czy nie "znajdzie się" udma. |
Moze tak na temat chociaz po nowych sterownikach wydaje mi sie ze jest lepiej.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Przed chwila zrobiłem formata.Nie dlatego ze jest ten tryb pio ale mi sie system walnał. Dalej jest to samo: wykrywa tryb pio. Zainstalowałem to z twego linka to mi nowe połaczenie sieciowe wykryło(nowa karta sieciowa). I co ja mam zrobic, mam sterowniki od płty głównej ale one nie maja zgodnosci z xp a poza tym jak je zainstaluje to mi wogóle kanały znikają z menedzera.!!
|
A płyty ze sterownikami do Mobo nie posiadasz....?
Powinneś zainstalować stery Intel Chipset Utility http://downloadfinder.intel.com/scri...?ProductID=816 Jesli masz WinXP ...to powinny ci starczyć systemowe. |
Mam do ciebie prośbe czy moglbys mi podac link bo sukałem i zamiast do ide to sciagnalem do karty graficznej intela
|
Cytat:
|
Cytat:
Poszukaj na stronie Asusa sterowników do swojej MoBo i je bezwzględnie zainstaluj: i wszystko wróci do normy. 8) |
Cytat:
|
Sorry nie wiedzialem ze to takie potzebne, a więc płyta asus cusl2-c,force aspi 1.8
Sterowniki IDE mialem od płyty głownej od intela ale wywaliłem bo nie pokazywały wtedy ide w menedzerze urzadzen, win xp. |
Cytat:
Nie jesteśmy Świętymi (jeszcze). Podałeś zdecydowanie za mało informacji: jaki konfig (MoBo), jakie sterowniki IDE, jaki OS, która wersja ASPI itd. 8) |
Przpraszam ze nabijam se niepotrzebnie licznik postów ale czy nikt nie potrafi mi pomóc????
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:57. |