![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 |
Guru
Data rejestracji: 17.04.2002
![]() |
u mnie w mieśćie (30 tyś. mieszkańców)
w sklepie OPTIMUS-a co ciekawe, kolega ma tam chody ale nie zawsze da się tak utrafić... raczej rzadko ![]() jak wchodzę do sklepu i widzę jak ktoś kupuje płyty HIT to mi się chce wyć ![]()
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 |
P.I.M.P.
Data rejestracji: 14.05.2002
![]() |
Kurcze a u mnie sa po conajmniej 1,7pln
to troche duzo porownujac z 1,3pln ![]() a hity to poprostu jest tragedia:-D nie wiem jak to mozna kupowac.przeciez to nawet wygladu nie ma ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
lub po prostu Paput
Data rejestracji: 07.03.2002
![]() |
Co wy chcecie od tych biednych Platiniumków.
Ja prawie cały czas nagrywam na nich. Co prawda mam pewne źródło gdzie kupuje Multispeedy x40 których producentem jest Ritek. Ostatnio kupiłem w Macro dla sprawdzenia Verbatimy Pastel po 1,70 zł w pudełku slim - chyba nie zbyt drogo? |
![]() |
![]() |
#19 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 24.04.2002
![]() |
Zbieram plytki od kilku lat - takie mam hobby - i wlasciwie moge spokojnie powiedziec ze mam jedne z pierwszych gier i progsow jakie sie pojawily na cd ( MegaRace, McDog Mc Cree, Legend of Kyrandia... ), Uzbieralo mi sie juz ponad 4000 tys. tytulow. moja pierwsza wypalarka ( chodzi do dzisiaj ) - YAMAHA CDR100...
A teraz do zeczy. Na platinum nagrywam odkad sie pojawily, i faktycznie od jakis paru miesiecy cos sie z nimi dzieje niezaleznie od producenta ( Ritek,Ricoh,Acer ), tzn moj 5-cioletni TEAC 32x SCSI ma z nimi problemy ( TYLKO Z NOWYMI PLATINUMKAMI ), a co do innych plytek to sie nie mam co zalic. Jezeli chodzi od rozwarstwienie sie plytek, to platinum wcale nie jest taka nowoscia. Mi samemu podzas glupiej zabawy tydzien temu Rozwarstwil sie Verbatim - DataLifePlus 24x 700MB. Reasumujac, po za TEACem nie mam z nimi zadnych problemow, a Princo, Acery, a takze inne "chwilowe" marki sa dla mnie zagadka, dlatego pozostane wierny Platynie - przynajmniej jak na razie. Pozdrawiam.
#20 | |
Forumator
Data rejestracji: 05.04.2002
![]() |
Cytat:
![]() |
#21 |
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
drogo u was z tymi plytkami, ja kupilem na szpuli (25 sztuk) Platinium Multispeed za 1,05zl/1szt. i nie mam z nimi zadnych problemow.
POZDRAWIAM.
#22 |
..::Returned Master::..
Data rejestracji: 14.12.2002
![]() |
Ja powiem krotko!!
PLATINUM, ESPERANZA, PRINCO, --------->>>>> 0.99zl!! www.neo.iq.pl Tanio tez jest w www.arcomp.com.pl!! Powodzenia na zakupach!! ![]()
#23 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() |
Na PLatinum czy tez Princo, ktore kosztuje maksymalnie 1 zl nie mam prawa narzekac i nie bede. Tylko 1 plytka w ciagu jakis 3 lat padla podczas wypalania (a byl to Samsung), a wszystkie ktore juz wypalilem sa czytelne. Te starsze nosniki pokryly sie co prawda rdzawym nalotem, ale hulaja dalej. Co ciekawe najdziwniejsza rzecz spotkala mnie z Verbatimami. Napisalem cyferke 1 miekkim oloweczkiem na plytce bo braklo mi pisaka a 2 dni pozniej chcialem to usunac zeby podpisac pisakiem. nie zastanawiajac sie liznalem palucha i potarlem plytke. Niestety ta kremowa warstwa slicznie zlazla. Czyzby bylo we mnie tyle jadu
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.12.2002
![]() |
Re: Platinum to kaszana
Ja też nie jestem z nich zadowolony.
Raz miałem serię gdzie sie nagrywały ale potem nawet nagrywajka nie chciała ich czytać. Kupiłem znowu te płyty i trafiła mi sie NA RAZIE 1 SZT. płyty gdzie po włożenieu do nagrywajki mam komunikat "Płyta nie jest pusta", a na niej nie ma nic. Maksymalna prędkość jaką udało mi się osiągnąć na tej płycie to x40, ale po chwili spadła do około 32. Pozdrawiam Kulin. trza bedzie zmienić płytki. ![]()
#25 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 27.08.2002
![]() |
W Krakowie Platynki multispeed 0,87zł w szpuli/25 sztuk
|
![]() |
![]() |
#26 |
Bywalec
Data rejestracji: 17.12.2002
![]() |
Do tej pory na Platinum nie narzekałem, wypalały się elegnacko, ale od niedawna coś się spierniczyły
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
P.I.M.P.
![]() |
Sluchajcie ja mam platinumki, datexy po 90gr na szpulce.
I co ![]() kto mnie przebije ![]() ale kupuje tylko datexy.platinum juz nie. |
![]() |
![]() |
#28 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
90gr/szt z patyka to duzo - ja daje 1.05 za czarna esperanze i 80gr za zwykla i platinuma
choc tych nowych 48x nie radze kupowac - audio brzmi na nich ZLE i tyle - nie wzbudzily mojego zaufania i zrobilem na nich kolekcje modow do Q3 i na tym sie skonczyla moja przygoda z platinumanmi 48x... na szczesci mam jsezcze 30 sztuk 40x - a te sa cudowne
![]() |
#29 |
Bywalec
Data rejestracji: 17.12.2002
![]() |
""Sid-The-Rat ...
...choc tych nowych 48x nie radze kupowac - audio brzmi na nich ZLE" w takim razie jakie płytki polecasz do nagrywania audio, zakładając że nie kupię już platinum x40 ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
P.I.M.P.
![]() |
O tam.Juz nie wychwalajmy sie z aile kupujemy plytki bo zaraz ktos przyjdzie i napisze ze kupuje verbatimki po 10gr za szpulke:-D
tam 10gr w te strone czy w tamta.u mnie raczej nie znajde taniej plyt.no chyba ze hity:-D ja nagrywam audio na visionach 32x i narazie nie narzekam. audio i tak nie nagrywam szybciej niz 16x |
![]() |
![]() |
|
|