Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 13.11.2000, 10:18   #1
zetka
Gość

trzaski przy nagrywaniu muzyki

Przy wypalaniu muzyki mam trzaski niezaleznie czy jade 1do1 czy z image . CDROM mam na SCSI Sony i nagrywarke Yamaha x2 na tym samym SCSI. HELP !

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 13.11.2000, 12:55   #2
Cardano
Bywalec

Data rejestracji: 30.08.2000
Cardano zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Czesc !
Proponuje Ci zrzucac CDA do wavow przy pomocy programu z wlaczona opcja 'sector synchronization' (np. Audiograbber, EZ CD-DA Extractor, EAC) a dopiero pozniej nagrywanie CDA. Dla pewnosci mozna jeszcze obejrzec wava w jakims edytorze.
Pozdrawiam.
Stary 13.11.2000, 15:09   #3
zetka
Gość

hej !

Zgadza sie - mozna zrzucac jako wav np. adiograberem - i tak robie ale to jest polsrodek - ok wszystko jest ale dlaczego sa trzaski czy to wina SCSI czy nagrywarki ? . Wczesniej mialem CDROM IDE i bylo to samo .

Z pozdrowieniami

Stary 13.11.2000, 16:00   #4
Jacek
Gość

Z jaka prędkością nagrywasz? Może trzeba zwolnić. Ja zwolniłem i jest OK. Po drugie różne płyty różnie reagują.
Część

Stary 13.11.2000, 16:49   #5
Cardano
Bywalec

Czesc
Jesli zrzucasz audiograbberem to w Settings/CD-ROM acces method wybierz Dynamic synch width - jesli podczas zrzucania wystapi 'lost synch' sprobuj zmniejszyc DAE speed.
Stary 14.11.2000, 11:03   #6
zetka
Gość

Obojetnie czy zrzucam x1 czy x2 to sa trzaski ale zaznaczam ze tylko wtedy gdy wale 1do1 lub lokalnie robie image . Jesli zrzucam audiograberem to jest wszystko OK. Problem jest taki ze audiograbber nie dziala na WinNT a nie znam innego programu do pobrania .WAV co zadziala na WinNT. W konsekwencji zrzucam na innym - kopiuje siecia - i nagrywam ... . STRASZNIE KLOPOTLIWE I CZASOCHLONNE .

Z pozdrowieniami Jacek

Stary 14.11.2000, 12:31   #7
Cardano
Bywalec

Czesc.
Fragment helpa Audiograbbera:
System specifications:
&middot; Windows 95 / 98 / ME / NT / 2000
&middot; CD-ROM connected to IDE or SCSI.
&middot; A CD-ROM reader that can actually read digital music (Not all of them can) is useful but analog sampling is also possible. A soundcard is however needed for analog sampling.
Jesli u ciebie nie dziala to moze masz cos zle zainstalowane albo masz niezbyt swieza wersje AG (aktualnie 1.7 release 2).
Pozdrawiam.
Stary 14.11.2000, 15:13   #8
zetka
Gość

fakt - mam wersje 1.4 - nie widzi ani CDROM ani nagrywarki
dzieki za podpowiedz i wszystkim ktorzy zechcieli mi pomoc .

Hej !

Stary 14.11.2000, 21:13   #9
Piasek
Gość

Jest takie dziadostwo które nazywa się ASPI.
Jesto zbiór odpowiedzialny za prawidłowe zczytywanie ścieżek z płyt przez CD-ROMy. Windows instaluje zawsze tylko minimalny zestaw sterowników byle tylko chodził napęd i ASPI jest niekompletny. Często so to tylko te biblioteki które poprawnie zczytują dane a z audio są problemy.Jeśli masz firmowe drivery do napędu to spróbuj z nich zainstalować napęd ,jeśli to nie pomoże poszukaj tego gdzieś w internecie (sam je zciągałem ale nie pamiętam z kąd chyba gdzieś na stronach firmowych SONY)
A i jeszcze jedno trzaski te so ciężkie do usunięcia jeżeli przegrywasz muzykę z pirackich płyt (sam mam takie problemy)

Stary 14.11.2000, 21:29   #10
mad
Gość

Ja mam CD-Rom Philipsa 48x i pomogło dopiero zwalanie z Jiter Correction, osobiście do zwalania audio używam Nero. W ten sposób nigdy nic nie trzeska. Ale i tak najlepiej audio zwala się przy pomocy nagrywarki (najszybciej, i jakość najlepsza -nawet bez Jitera-).

Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: