![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Gość
|
trzaski przy nagrywaniu muzyki
Przy wypalaniu muzyki mam trzaski niezaleznie czy jade 1do1 czy z image . CDROM mam na SCSI Sony i nagrywarke Yamaha x2 na tym samym SCSI. HELP !
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 30.08.2000
![]() |
Czesc !
Proponuje Ci zrzucac CDA do wavow przy pomocy programu z wlaczona opcja 'sector synchronization' (np. Audiograbber, EZ CD-DA Extractor, EAC) a dopiero pozniej nagrywanie CDA. Dla pewnosci mozna jeszcze obejrzec wava w jakims edytorze. Pozdrawiam.
|
|
#3 |
|
Gość
|
hej !
Zgadza sie - mozna zrzucac jako wav np. adiograberem - i tak robie ale to jest polsrodek - ok wszystko jest ale dlaczego sa trzaski czy to wina SCSI czy nagrywarki ? . Wczesniej mialem CDROM IDE i bylo to samo . Z pozdrowieniami |
|
|
#4 |
|
Gość
|
Z jaka prędkością nagrywasz? Może trzeba zwolnić. Ja zwolniłem i jest OK. Po drugie różne płyty różnie reagują.
Część |
|
|
#5 |
|
Bywalec
![]() |
Czesc
Jesli zrzucasz audiograbberem to w Settings/CD-ROM acces method wybierz Dynamic synch width - jesli podczas zrzucania wystapi 'lost synch' sprobuj zmniejszyc DAE speed.
|
|
#6 |
|
Gość
|
Obojetnie czy zrzucam x1 czy x2 to sa trzaski ale zaznaczam ze tylko wtedy gdy wale 1do1 lub lokalnie robie image . Jesli zrzucam audiograberem to jest wszystko OK. Problem jest taki ze audiograbber nie dziala na WinNT a nie znam innego programu do pobrania .WAV co zadziala na WinNT. W konsekwencji zrzucam na innym - kopiuje siecia - i nagrywam ... . STRASZNIE KLOPOTLIWE I CZASOCHLONNE .
Z pozdrowieniami Jacek |
|
|
#7 |
|
Bywalec
![]() |
Czesc.
Fragment helpa Audiograbbera: System specifications: · Windows 95 / 98 / ME / NT / 2000 · CD-ROM connected to IDE or SCSI. · A CD-ROM reader that can actually read digital music (Not all of them can) is useful but analog sampling is also possible. A soundcard is however needed for analog sampling. Jesli u ciebie nie dziala to moze masz cos zle zainstalowane albo masz niezbyt swieza wersje AG (aktualnie 1.7 release 2). Pozdrawiam.
|
|
#8 |
|
Gość
|
fakt - mam wersje 1.4 - nie widzi ani CDROM ani nagrywarki
dzieki za podpowiedz i wszystkim ktorzy zechcieli mi pomoc . Hej ! |
|
|
#9 |
|
Gość
|
Jest takie dziadostwo które nazywa się ASPI.
Jesto zbiór odpowiedzialny za prawidłowe zczytywanie ścieżek z płyt przez CD-ROMy. Windows instaluje zawsze tylko minimalny zestaw sterowników byle tylko chodził napęd i ASPI jest niekompletny. Często so to tylko te biblioteki które poprawnie zczytują dane a z audio są problemy.Jeśli masz firmowe drivery do napędu to spróbuj z nich zainstalować napęd ,jeśli to nie pomoże poszukaj tego gdzieś w internecie (sam je zciągałem ale nie pamiętam z kąd chyba gdzieś na stronach firmowych SONY) A i jeszcze jedno trzaski te so ciężkie do usunięcia jeżeli przegrywasz muzykę z pirackich płyt (sam mam takie problemy) |
|
|
#10 |
|
Gość
|
Ja mam CD-Rom Philipsa 48x i pomogło dopiero zwalanie z Jiter Correction, osobiście do zwalania audio używam Nero. W ten sposób nigdy nic nie trzeska. Ale i tak najlepiej audio zwala się przy pomocy nagrywarki (najszybciej, i jakość najlepsza -nawet bez Jitera-).
|
![]() |
|
|