![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
αρχή
Data rejestracji: 16.06.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
WinOnCD 3.8 PE
Zawsze uzywalem Nero do wypalania plytek.
Postanowilem z ciekawosci sprawdzic Winoncd 3.8. Moze nie bede oryginalny, ale... Ludzie... co to za shit. Podpadl mi juz na etapie instalacji - jest po niemiecku, choc sam program jest juz w wersji angielskiej .Kolejne "ale", to wybitnie strasznie wolno robi image cd .Na poczatku spodobalo mi sie to, ze program w sposob czytelny podaje, czy dane , ktore chcemy nagrac na cd, wejda na plytke. Po dluzszej zabawie stwierdzilem, ze funkcja ta jest niezbyt dopracowana i czasem zle pokazuje zajetosc plytki Jest jeszcze klika drobnych bledow, ale niech tam... Wedlug mnie Nero jest lepszy .
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 01.01.2001
![]() |
chcesz wywolac nowa wojne?
|
|
|
|
|
#3 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 28.05.2001
![]() |
Wolno Robi Image CD
![]() A czy przypadkiem nie zapomniałeś wykonać wszystkich testów programem CheckCD (WinOnCD wybiera zawsze taką prędkość przy której ma pewność że nie wystąpią błędy podczas robienia IMAGE )A co do instalki to gdybyś miał Orginalną wersję to by wszystko było po Angielsku PS: W Internecie krąży wersja z instalką niemiecką i pewnie takową ściągnąłeś. A na marginesie to każdy używa to do czego się przyzwyczaił (Napisz Co ma Nero czego nie ma WinOnCD -> chodzi mi o jakąś funkcję którą używasz a nie opcję użyteczną 1 na 500 wypaleń) |
|
|
|
|
#4 |
|
αρχή
He, he, wystarczy podpuscic...
Swoja droga to dziwne, gdy program kaze komus samemu wybierac driver'a (mam HP 9100). Kicz nad kicze. Co do wojny... hmmm, pomysle. |
|
|
|
|
#5 |
|
αρχή
Szczerze mowic, zrobilem to dla sprawdzenia, czy temat ten nadal jest "gorocy".
Dobra. Dla sprawiedliwosci - Nero tez ma wady, ktore momentami doprowadzaja mnie do szalu: - za kazdym razem przywraca domyslne ustawienia ramek i okien (nie chce mi sie tego szukac w configach), osobiscie bardziej rajcuje mnie pozycja w poziomie niz w pionie... Dodatkowo: - pasek ilosci danych wrzuconych na CD - jesli dane oscyluja pomiedzy 702 i 703 MB, to wcale nie wiadomo, czy wleza, czy tez nie, - polskie ogonki - trzeba grzebac w fontach, bo nerus na arial'u, czy times'ie nie portafi wpisac litery "ś" (chociaz winoncd tez ma problemy - dajcie mu w ISO 9660 litere "ń"), Sadze wiec, ze oba programy maja zbyt duzo niedorobek, aby mozna bylo stwierdzic, czy lepszy jest ten, czy tamten. Co do instalatora, faktycznie jest wersja z angielskim. Sorki. Uzywam Nero, bo ten w przeciwienstwie do winoncd nie kopie sie pod Win2000 (przynajmniej winoncd - wersja z niemiecka instalka). Co do predkosci zrzucania image'a w winonie, to dla spokoju przeprowadzilem test pomiaru predkosci (mam cd-rom Teac'a cd-540e 3.0A - 40x model z lutego 2001) i to samo. Wiec nie w tym rzecz, nie uzywalem tez CD-rom expansion utility do ograniczania predkosci cd-rom'u (mam x17-x40). |
|
|
|
|
#6 |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 01.01.2001
![]() |
instalator jest taki sam w kazdym winonie, trzeba tylko zmienic lierke w setup.ini i jest po angielsku.
|
|
|
|
|
#7 | |
|
αρχή
Cytat:
|