![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 15.11.2001
![]() |
Program do sprawdzania zabezpieczeń na CD
Witam
Mam prosbe potrzebny mi dobry,bardzo dobry program do sprawdzania jakie zostały założone zabezpieczenia na CD (gry ,audio) . Do tej pory uzywam XXXL Clone ale coraz częściej podaje mi nie znane zabezpieczenie. Prosze o napisanie jaki może program w obecnym czasie wykryć wszystkie dostepne zabezpieczenia na CD. I jeszcze jedna sprawa do zgrywania płyt uzywam Clone+skrypty i Nero. Nie dawno zaczołem uzywać Alcochol 120% ponieważ przy kopiowaniu Clonem Zabezpieczonej płyty safe disc 2.5 płyta była nie wypałem,wziołem to samo z robiłem Alcoholem 120% i poszło na luzie ,tak samo było z nbiektórymi innymi zabezpieczeniami. Mam takie z tym z wiązane pytanie czy ten program to żeczywiście jakaś dobra żecz czy tylko jakaś nowa rewelacja która nie długo przestanie istnieć i czy oprucz tego co standardowo ten program proponuje są jeszcze jakiś inne dodatki czy skrypty Tak jak w Clone.Pytam dlatego,że uzywać go zaczołem kilka dni temu. Pozdrawiam
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Forumator
Data rejestracji: 26.02.2002
![]() |
|
![]() |
![]() |
#3 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 13.10.2002
![]() |
jak wyżej
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Bywalec
![]() |
Dzięki Panowie jest troche tego chm tylko musze chyba sprawdzić wszystkie,a moze Wy macie jakiegoś faworyta bo zauważyłem,że są różnice.
Pozdrawiam
#5 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 26.08.2002
![]() |
To znaczy że używając Clony XXL i cloneCD ,nie wszystko się już przegra? Jeśli tak to z jaką grą są problemy na CloneCD?
|
![]() |
![]() |
#6 |
Data rejestracji: 06.04.2002
![]() |
Aktualnie nie do skopiowania sa zabezpieczenia: Tages (Motoracer 3), StarForce (Codename: Outbreak), VOB ProtectCD 5, CDCops i SecuROM od wersji 4.8x (UT 2003, Hitman 2, NOLF 2).
|
![]() |
![]() |
#7 | |
![]() |
Re: Program do sprawdzania zabezpieczeń na CD
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#8 |
Bywalec
![]() |
Moze nie takie tam problemy z którymi sobie narazie nie radze bo zawsze jest jakieś wyjście tylko trwa to czasem za długo i troche płytek idzie do kosza.
Ale zaczeło się od AVP.Primal Hunt,płyta zabespieczona jest Securom i tak mi ustawił XXXL Clone Clone CD ale po zgraniu tego na CD okazało się że jest kicha ,wgrywało sie kilka procent po tym jak podawało,że nie może znaleść podstawowej gry AVP 2 (gra była). Zrobiłem tak ![]() Pozdrawiam PS:na tej stronie jest kilka programików,ale XXXL Clone tez ma nie które zabezpieczenia wykrywać ,a już mi sie pomylił czy w śrud nich jest jakis co do którego mozna mieć 100%pewność,że jak poda że to jet to ,to napewno tak będzie.
}> Ostatnio zmieniany przez skorpion : 16.10.2002 o godz. 09:55 |
![]() |
![]() |
#9 | |
Stały bywalec ;)
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#10 |
![]() |
To fajnie ale my nie mowimy o kopiach ktore wymagaja cracka albo wlaczonej emulacji SecuROM w Daemon Tools/FantomCD czy Alcoholu.
|
![]() |
![]() |
#11 |
Bywalec
![]() |
Tak własnie tu chodzi o wykonanie kopi 1:1 tak jak to robiłem do tej pory bez używania Cracków i symulatorów,acha dwa programy do sprawdzania zabezpieczeń z tej strony CD-ProtectionScout v.2.1.0.2 i CD-ProtectionDetective tak mi namieszały,że chyba będe musiał reinstalować system.Nie moge nic nagrywać,a każda płyte jak włoże do napędu to mi ją szarpie i zacina system,jak wyjme jest dalej dobrze.
#12 |
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
Clony XXL
|
![]() |
![]() |
#13 |
Bywalec
Data rejestracji: 05.01.2002
![]() |
do patryk2004
mam pewne pytanko, mianowicie pytania te dotycza kopiowania oryginalow, a nie piratow (unreala 2003 w polsce jeszcze nie ma, a hitman 2 wszedl dopiero wczoraj do sklepow). Wiec skad miales te gierki ![]() Tylko nie pisz mi ze z netu, bo to nie jest oryginal. PS. do VLuka Code Name Outbreak bez problemu skopiowalem z ustawieniami jak do kopiowania Safe diska 2 |
![]() |
![]() |
#14 |
![]() |
Co do Codename: Outbreak - byly wersje zabezpieczone StarForce i nie. Zalezy w ktorym kraju, wersji z StarForce nie da sie skopiowac 1:1.
|
![]() |
![]() |
#15 | |
Stały bywalec ;)
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |