![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Gość
|
PlextorPX-W1210A i x12
Witam Wszystkich!!
Plextor jak wyzej.Nagranie z dysku(IBM20GB,,7200obr)Wlaczam symulacje x12.Plytki Verbatinx1x-12x.TDK.Positiv,Wywala zaraz na poczatku (z informacja. o bledzie przy tej predkosci)Symulacja x10-wszystkie plytki nagrywa ok.Progr.nagr.Nero 5.00.3. Plextor jak wyzej.wlaczam burnprof,nagrywam x10 (zdysku MP3naCD),Wszystko OK.Podczas nagrywania wlaczm Photoshopa....i wywala plytke.Sprawdzam prawidlowosc,tej nieprawidlowosci i to samo.Pytania: 1.Dlaczego wywal przx12 (dane i MP3)-jakie plytki stosowac? 2.Co to za "burnprof",kiedy przy pracy w Photoshopie tez wywala? Ps.Mam zainstalowane nowe ASPI od Miska, Pozdrawiam wszystkich1 yam |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Gość
|
kupilem ponad tydzien temu plextora w1210a,
wypalilem na nim juz kilkanascie plyt (plyty TDK). Jak dotad nie zwalilo mi zadnej. Nie testowalem nagrywania przy wlaczaniu photoshopa ale np przy rownoczesnym kopiowaniu duzego archiwum z jednej partycji na druga. Z tego co widzialem to bufor oproznial sie co kilkadziesiat sekund i nagrywarka czekala na dane (dioda palila sie na zielono a nie na pomaranczowo jak przy nagrywaniu). Nagrywanie bez symulacji z obrazu lub on-the-fly, zawsze x12 i jak dotad nie wylozyla mi sie zadna plytka. Albo masz zwalony egzemplarz albo zle skonfigurowane oprogramowanie do nagrywania. |
![]() |
#3 |
Bywalec
Data rejestracji: 05.09.2000
![]() |
Raz mialem taki problem na tym sprzecie z plytkami platunum 700 MB. Pomogla wymiana plytek (trefna partia). Ale nie wlaczalem photoshopa, lecz inne programy (np. pracowalem w inecie - Outlook, Word, Excel). Jednak wtedy plytki mi wywalalo i bez wlaczenia zadnych programow. Poza ta sytuacja - NIGDY mi nie padla ani jedna plytka (WinOnCD, Clone)
|
![]() |
![]() |
#4 |
Gość
|
Czesc !
Szlag by to....u mnie tez przy nagrywaniu x12 wywala kiedy odpalam LightWave 5.5. To jeszcze nic ! Przy nagrywaniu x10 jest to samo. Nie mam pojecia co sie dzieje. Wszystko mam poprawnie skonfigurowane i do tego szybki komputer. Uzywam Nero 5.0.2.4 i WinOnCD 3.7PE. Jak tak dalej pojdzie to wymienie wypalarke na inna lub kupie zupelnie co innego. kolejny! zrozpaczony posiadacz Plextora. pozdr. |
![]() |
#5 |
____
![]() Data rejestracji: 26.05.2000
![]() ![]() ![]() |
Test generalny: ostatnia wersja Nero z aktywna opcja BurnProof. Podczas nagrywania odpalony zostal jednoczesnie LightWave, Photoshop + Netscape + pare innych smieci (system obciazony w 100%). Niestety mimo najszczerszych checi nie udalo mi sie "wylozyc" procesu nagrywania. Dodam, ze sprawdzalem to w roznych konfiguracjach (nagrywarka podpieta jako slave na 1-szym i drugim kanale sterownika, oraz jako master na drugim). Czas nagrywania z predkoscia x12 trwal ok. 11 minut.
|
![]() |
![]() |
#6 |
Gość
|
Dzieki za pomoc.Wyslalem do naprawy .Jak przysla -napisze
|
![]() |
#7 |
____
![]() Data rejestracji: 26.05.2000
![]() ![]() ![]() |
Zawsze zanim wyslesz sprzet do reklamacji przetestuj go u kumpla lub innego znajomego. W taki sposob mozna zaoszczedzic troche kasy (za wysylki sprzetu), nerwow oraz straconego czasu.
Pozdrawiam Misiek4 |
![]() |
![]() |
#8 | |
Gość
|
Cytat:
Rozwaiazania: Winda NT4/2000 - mozesz zmienic (zmniejszyc dla LW) priorytet taska i wtedy bedzie o.k. Poszukaj tez czegos takiego dla w9x/me (standardowo brak) W prawym dolnym rogu ekranu powinno byc jak najmniej ikonek - LW chodzi nawet do 10% szybciej. Nagrywarce tez to powinno pomoc. Zmien procek na jakies 700-800 ![]() pozdr pIOTER |
|
![]() |
|
|