![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.05.2004
![]() |
hejka,
Moze to pytanie bylo juz poruszone ,ale przegladalem , szukalem i nic zabardzo nie moglem znalezc. Mam plytke , po wlozeniu (xp) jej nie widzi, jakby nic nie bylo. Odpalam nero, disc info poakzuje ze jest sesja XXXX Mb Data ( mode 2 ) . a wiec , kopiuja ja , skopiowalem w nero bez prblwmow , ale nic nie pomoglo, jst kopia ale dalej system jej nie widzi. Zapuscilem Cd Roller , wrzucam, odrazu krzyczy ze dysku sie nie da przeczytac. Wszelkie pomysly ,sugestie mile widziane. Mam doczynienia z 3 plytkami , ten sam efekt na nich , a mowimy to o 5000tys , zdjatek ,, z 3 lat co robilem a wiec , na kolanach prosze |
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
na poczatek sprobuj z wgraniem ForceASPI 1.7
ps. slabo szukales
|
|
#3 |
|
Nowy na forum
![]() |
Zapomnialem napisac , juz go mam (http://www.afterdawn.com/software/cd...ls/frcaspi.cfm)
Nie zauwazylem , zadnej poprawy , nero dalej tylko widzi sesje ale nic z tego nie moze zrobic , cd roller wogule nie widzi plytki, znaczy sie widzi ale nie chce jej czytac , pisze ze sa bledy , porysowana itd. co do plyty do sa pionnery , nie maja rys. |
|
|
|
|
#4 |
|
CDRinfo VIP
![]() |
a na innym kompie czyta?
|
|
#5 |
|
Nowy na forum
![]() |
Nie zakladam , ze cos nie tak z hardware, cwiczylem probolem na czterem nagrywarkach i dwoch cd-romach. zawwsze ten sam wynik jak rozniez nie tylko xp ale i Me i 98 SE
. Nie jestem pro w tych sprawach ale dziwi mnie fakt , po wybraniu w nero Disc Info , dyski co zazwyczaj nagrywam sa ISO 9660,Joliet 1 Mode 1 , a ten jest Data Mode 2 , czy to jakas znaczaca roznica ? |
|
|
|
|
#6 |
|
CDRinfo VIP
![]() |
no to moze plyta sie zle wypalila i juz
|
|
#7 |
|
Nowy na forum
![]() |
Tak. Cwiczylem na laptopie, tez ma ASPI force 1.7 , ( QSB CDRWD/DVD ) i mam ten sam efekt, bylem tez u kumpla niestety nie mial aspi czy tam czegos , tylko tez chcialem psrawdzic czy to hardware, i nic , ten sam efekt. My computer widzi plyte CD-R w napedzie , po otworzeniu jest pusta , we Wlasciwosciach jest nargarna. Nero tez u niego widzialo , skopiowalem , COPY CD , i te kopi ten sam efekt.
|
|
|
|
|
#8 |
|
Nowy na forum
![]() |
jest mozliwosc ze trzy plyty pod rzad sie zle wypalily ??
|
|
|
|
|
#9 |
|
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
W Data Mode 2 w sektorze nie ma bloków Error Detection Code (EDC) i Error Correction Code (ECC) ...oba te mechanizmy korekcji błędów służą do wykrywania błędów i ich naprawe. Tak więc ryzyko utratych Twoich danych jest duże.
Spróbuj programem BadCopyPro zgrać płyte. __________________________________
|
|
#10 |
|
Nowy na forum
![]() |
Przecwiczylem plytki Badcopy Pro , z wynikiem niegatywnym. Najwidoczniej plytki sie zle nagraly i tyle
. W mode 1 widzi sesje ale niestety nie ma plikow , w mode 2 , robi scan i niestety nie znajduje plikow.
|
|
|
![]() |
|
|