![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 11.03.2003
![]() |
TEAC CD-W540E Bios1.0K problemik:(
mam dziwny obiaw,jak nagrywam np plik avi na maxa 40x(nero551042) na innych wersjach tez sprawdzalem,zazwyczaj wywala mi pod koniec error zas jak dam na 16x plytka wypala sie ok
jak myslicie czego to wina biosu? nera czy poprostu wypalara juz nawala?gdzie jak wypalam bina lub img zawsze idzie na maxa i jest ok...i to jest wlasnie dziwne(obojetnie ktorym programem Goldenhawk.CDRWin.v3.9D,FireBurner lub CloneCD 4.2.0.2) Z GORY DZIEKI ZA ODPOWIEDZ |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Nadszyszkownik
Data rejestracji: 27.09.2002
![]() |
Prawdopodobnie kwestia płytek. Zwolnij do x32 i powinno być ok.
|
|
|
#3 |
|
Bywalec
![]() |
no ale na tych samych plytkach wypalalem biny pod FireBurner,40x i bylo ok a powinno tez wywalic blad
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Bywalec
![]() |
"CORE 700mg 48x" ale wydaje mi sie ze to nie wina plytki
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Nadszyszkownik
Data rejestracji: 27.09.2002
![]() |
A jaka była wielkość obrazu .bin który nagrywałeś w porównaniu do .avi przy którym wywalało błąd?
Największe prawdopodobieństwo wystąpienia błędu istnieje właśnie na końcu płytki, gdyż dopiero tam nagrywarka osiąga owe x40. PS. Nadal sugeruję abyś spróbował nagrać to samo x32.
|
|
|
#6 |
|
Bywalec
![]() |
nagralem ten plik z 16x i przegral bez problemu na 32 jeszcze nie probowalem ale jesli da sie wypalic wolniej to temu nie wypali ta szybkoscia do ktorej jest przystosowany
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Merry F****** Christmas
Data rejestracji: 22.10.2002
![]() |
Ja osobiscie na biosie 1.0K mialem same problemy, RW sie nie nagrywalo, rozpoznawanie noscika w nero trwalo z 20sec, cdr tez sie jakos dziwnie nagrywalo. nie robilem zadnych testow predkosci itd. tylko czym predzej wladowalem 1.0H i na szczescie udalo sie wrucic do starszej wersji. wg mnie problem jest w tym biosie (ktos na forum sie na niego tez skarzyl)
|
|
|
#8 |
|
Bywalec
![]() |
wrocilem na 1.0H ale jeszcze nie wypalalem z 40x jak bede cos wypalal dam znac
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 25.01.2003
![]() |
to wrazie czego mozna wrucic z 1.0K na 1.0H ??
bo ja mam juz kompletnie pokombinowane, mnie nagrywara esperanzy zadnej nie chce nagrac, poprostu tak jak by jej nie bylo, inne to pokazuje mi ze max to 16x lub 32 nie 40x wiec musze zmienic wiec co polecacie H czy K?? |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Cichy mod
Data rejestracji: 16.03.2003
![]() ![]() |
Ja też mam problem.!
Poprostu na tym Teacu nie możesz nagrywać na 40X filmów. Poprostu potem nie odczyttują albo pojawia się błąd. Też ma teaca i BIOS 1,0K
lite [at] jabber.gda.pl Ciekawy blog LiTEa <-- Click | Jak utrzymać się na stronie torrentowej ![]() Jak używac google ? | Lite-on 52327S | BenQ DW1640@EW164B Zanim zadasz pytanie - przeczytaj! [v1.0] | Jak odwiesic CD w Nero? Typ folderow w XP, rejestr | Konto w XP do gier TIMEOUT w autostart | O-T-W-I-E-R-A-M-Y |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Merry F****** Christmas
![]() |
Cytat:
Zrozumialem ze teraz masz K i te problemy, czy sie myle? Wrocic z tego co sprawdzilem mozna. Jesli masz F to nie warto zmieniac, przez rok uzytkowania nie zauwarzylem zmian, podobno "ulepszono wydajność zapisu dla niektórych nośników CDR/CDRW" ale ja nie mam wdocznie tych NIEKTORYCH NOSNIKOW.
|
|
|
|
#12 |
|
Bywalec
![]() |
ja mam standardowy bios jeszcze go nie flashowalem wiec sie mylisz?
tyle ze czytalem ze ten ma takie bledy a ten takie i teraz nie wiem jaki zaladowac, a mam 1.0B wiec jeszcze nie zmienialem. wiec co radzicie, na jaki wymienic?? i czy da sie potem spowrotem wrucic na jakas starsza wersje?? |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Merry F****** Christmas
![]() |
wg mnie H jest ok.
albo wgraj sobie jakis wczesniejszy, zawsze mozesz potem wgrac nowsza wersje. Mam jeszcze mala prozbe, mozesz podac link do tych materialow o biosach i ich wadach?
|
|
|
#14 |
|
Bywalec
![]() |
troche to dziwne bedzie ale najleprze jest co moze byc to to forum wiec musisz troche poczytać. troche tego jest ale to jest najleprze co moze byc.
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
OldBoy
Data rejestracji: 18.05.2002
![]() ![]() |
A ja nie mam problemów z 1.0k: nie będę wracał do 1.0h: po co się cofać?: to jest bez sensu w swietle teorii Darwina. 8)
|
|
![]() |
|
|