![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 09.03.2002
![]() |
LG 8320B czy LiteOn 24102B HELP
witam
pomozcie doradzic ktora wypalarke wybrac LG czy tego Liteona? i jesli mozecie to uzasadnijcie czemu. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Były user
Data rejestracji: 08.04.2002
![]() |
ile razy można pisać o tym samym ?
1) rozejrzyj się po tym forum, oba modele były już tyleee razy wałkowane że aż szkoda gadać 2) na stronie głównej cdrinfo.pl jest link do strony z testami nagrywarek, oba modele dokładnie opisane.
#3 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 17.02.2002
![]() |
Ja bym tam stawiał na LG (8 MB buforek, PIO 4)...
|
![]() |
![]() |
#4 |
Bywalec
![]() |
wiem wiem ale jutro musze kupic cdrw a te strony nie wczytuja mi sie za szybko wiec czytanie postow nie ma sensu chodzi mi o to ktora firma bylaby godna polecenia i czy lepsze jest PIO-4 czy ATAPI prosze o szybka pomoc!!!
|
![]() |
![]() |
#5 |
Bywalec
![]() |
chodzi mi chyba o to co jest lepsze PIO4 czy DMA mam procka durona 1gh, 256ddr a plytki nagrywam dla siebie tzn jedna na 2-3 dni, obecnie posiadam Teaca 8x8x32 jednak nie ma on zadnego zabezpieczenia bufora i wolno nagrywa
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Forumator
Data rejestracji: 28.02.2002
![]() |
bierz LG , to bardzo dobra nagrywarka 8 MB bufor, kopiuje SD2.5 same zalety
![]()
#7 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 22.02.2002
![]() |
Bierz LiteOn 24 :
1.Lepszy od LG! 2.Mniej zawodny! 3.Obsługuje UDMA33 (LG archaiczne PIO4)! 4.24 m-ce gwarancji! 5. OEM-y tej nagrywarki stosują w swoich kompac tekie firmy jak COMPAQ i DELL! 6.Kopiuje wszystko! Powodzenia |
![]() |
![]() |
#8 |
Second variety
Data rejestracji: 11.01.2002
![]() |
LTR-24102B (a jak dostaniesz to S)
#9 | |
Forumator
Data rejestracji: 28.02.2002
![]() |
Cytat:
Nie wiedze powodow bys smial tak twierdzic AD2 Skad taki wniosek, znowu cos zmyslasz AD3 Jaka to roznica skoro i PIO4 wystarcza AD4 a i LG ma taka sama AD5 DELL tez stosuje LG, a stosuja takie nagrywarki, bo sa tanie. A sami zgarniaja wielka kase za sama nazwe na obudowie ![]() AD6 LG tez kopiuje wszystko Mysle wiec ze lepiej zaiwestowac w LG, bo ma tez takie funkcje jakich nie posiada LiteOn np bufor 8 MB ;D
![]() |
#10 |
Forumator
Data rejestracji: 05.04.2002
![]() |
Skasowalem to w ten sposob bo zrobily sie dwa posty a nie wiem jak zupelnie usunac widaomosc...
|
![]() |
![]() |
#11 | ||
Forumator
![]() |
Cytat:
9:6 dla liteona a jak nie boisz sie overclockingu to nawet 10:6 bo mozesz miec nagryware 48X hehehe wszystkie dane wzialem z cdrinfo wiec mysle ze moja wypowiedz jest niezle udokumentowana i opiera sie na solidnych faktach. Majonez wesprzyj mnie skoro juz sie tak podlizuje ![]() |
||
![]() |
![]() |
#12 |
Forumator
![]() |
Aha dane podane przeze mnie dotycza nagrywary LG32 i Liteon 32 bo dopiero zauwazylem ze pytanie nie dotyczylo sprzetow z tej samej klasy ;-)
|
![]() |
![]() |
#13 |
Bywalec
![]() |
kupilem w koncu LG zobaczymy jak sie spisze
jak narazie przetestowalem lekko i 730mb film nagral mi na esperanzie przy 24x w 5 minut czy to dobry wynik? |
![]() |
![]() |
#14 |
Gość
|
bierz liteona mialem jedna i druga w lg ma problemy zlamaniem zabezpieczen a liteon nie ale 24? to nie za malo jak na dzisiaj. juz ciezko taka kupic u mnie .pozdrawiam waldek500
|
![]() |
|
|