![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 25.04.2001
![]() |
Pliki .sub i .ccd obrazu płytki
Czy jest możliwe odzyskanie w pełni działającej płytki z zabezpieczoną Safedisk'iem grą American McGee Alice po uzyskaniu od przyjaciela brakujących plików:
alice.ccd i alice.sub ? Dodam, że mam tylko alice.img, a ***** z sieci pozwala jedynie na kilkanaście minut gry, po czym zawiesza system. Na tutejszym forum nie znalazłem tematu, który by to poruszał. Może ktoś z grupowiczów to zbadał ? Dzięki. darbakan |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Forumator
Data rejestracji: 07.12.2000
![]() |
zależy czym obraz został zrobiony (nagrywarka)
|
![]() |
![]() |
#3 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Teac, ale nie wiem jaki model.
Sądziłem, że .sub jest informacją subkanałową od Clone. Jest inaczej ? Teraz pewnie zapytasz: A jakim programem został zrobiony? :-) Odp: Może dowiem się jak zajrzę do .fcd z płytki. Jutro dam znać. Dzięki. |
![]() |
![]() |
#4 |
Forumator
Data rejestracji: 07.12.2000
![]() |
nie nie zapytam bo to w zasadzie jasne ...
jeśli teac to może jeszcze jaki model ? ![]() to ważniejsze...ale sprawa prosta....o ile sienie mylę to allice ma sd v2 ( coś jak u ludzi HIV) więc TEAC może daćradę ( nowsze modele) ale czytane będą w nagrywarce tak chyba brzmi ta opowiazdka ..są sposoby na złamania tego : powiedzmy ale ostatnia "nowość" to betablocker nie posługiwałem sietym więc nie mogę wiele powiedzieć o tym czy to sie stosuje do zrobionego image'a a inny to odpalać z playbackupem jest na cdrinfo w innych czytnikach niż nagrywarka pozdro 6 |
![]() |
![]() |
#5 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Niestety sam .img nie ma żadnych danych identyfikujących, a .fcd daje mi informacje o zapisie na cd przez moj własny nero. Nie wiem zatem jakim programem został zrobiony.
Co do gry to ją w męczarniach restaru ukończyłem. Tym niemniej spróbuję wykorzystać twe porady. Jeśli odniosą skutek, dam znać. Gdyby ktoś z czytających ten post zechciał przesłać mi pliki zrobione przez CloneCD o rozszerzeniach .ccd i .sub we właściwy sposób zrobione z oryginalnej płytki American McGee's Alice byłbym mu wdzięczny za przeysłużenie się w moim eksperymencie. Dzięki. darbakan |
![]() |
![]() |
#6 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Betablocker nie pomaga.
Pomaga za to sprawdzenie zabezpieczenia przez SafediscAnalyser, a następnie wydłubanie z pliku uruchomieniowego "zbędnego" balastu przez odpowiednią parkę Safedisc_v2_xx_xx_Dumper/Safedisc_v2_xx_xx_Dumper Szkoda, że nie wiedziałem tego przed zabawą z Alice. |
![]() |
![]() |
|
|