![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Gość
|
cd. problem
Zastanawialem sie czy byloby mozliwe zabezpieczenie
cd z filmem w divx-ie, tzn . zeby niemożliwe było zgranie czy ew. przegranie plytki na dysk. Jezeli jest soft do tego , to podeslijcie mi - dziex shep |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 10.08.2001
![]() |
jest na pewno, gdzies o tym czytalem i chyba znajdziesz cos takiego na cdrinfo, wiecej ci nie pomoge bo to nie moja brocha...pozdro
#3 |
`
Data rejestracji: 10.08.2001
![]() |
A fe>Tu ludzie piszą jak ominąć zabezpieczenia a tu klient chce dać robotę na potem
|
![]() |
![]() |
#4 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 05.08.2001
![]() |
Jeśli zgrywasz z pirata, daj też zgrać innym
![]() ![]() Raz spodkałem się z płytą którą niedało się zgrać na dysk (filmu z niej). Jakiś cieć ją czymś zabezppieczył, przy okazji film pod koniec stawał i trza było przewijać. Po skopiowaniu clonem "martwa" część filmu się powiękrzyła o ok minutę. Wywaliłem płytkę a tą "zabezpieczoną" oddałem cieciowi niech sobie film na celowo uwalonych klatkach przesuwa (DivXAF nie przeszedł tego), a ja na drugi dzień pożyczyłem płytkę z tym filmem od innego kumpla i sobie skopiowałem. ps. Jeśli ktoś chce jakiś film to i tak go dostanie, a ty popsujesz oglądanie tym którym w ten sposób zabespieczysz płytę. POZDRAWIAM
#5 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 30.08.2001
![]() |
Zabezpieczałem kiedyś płytki (różnymi sposobami), niestety nie udało mi się nigdy zrobić perfekcyjnie zabezpieczonego CD. Na jednym CD-ROMie nie da się zgrać plików, a inny kopiuje je bez problemu, za to na innym jeszcze nic nie da się uruchomić.
Istnieją programy, dzięki którym możesz np. zabezpieczyć wybrany plik hasłem, albo nie możesz zgrać zabezpieczonego CD przez CD Copy. Niestety klient bierze od ciebie płytkę i hasło musisz mu dać, on pożycza kumplowi podając hasło i ma już kopię z nim na okładce. Płytki zabezpieczone w drugi podany sposób można skopiować na dysk - plik po pliku i po zabezpieczeniu - tylko tracisz czas. Naprawdę lepiej daj sobie z tym spokój. Ja długo nad tym siedziałem, nawet trochę się udało, ale na dłuższą metę to nie ma sensu.
#6 |
Forumator
Data rejestracji: 07.12.2000
![]() |
6
z moich experymentów z zabezpieczaniem wynika że nie wszystkie nagrywarki chcą te zabezpieczenie (podane na cdrinfo) stosować i nie dająsienabrać.. u mnie tak było.. co do zabezpieczenia filmów przed zgraniem - nie słyszałem czy są takie ... osobiście wątpię żeby ktoś tak robił a jedyni może to być spowodowane utlenieniem płytki.. ja tak miałem z jednym filmem nie dawał sięzgrywać bo płytka była utleniona na początku i nic tego nie przeskakiwało film dało się oglądać po przesunięciu ( z "oryginału")... płyta to platinum ale na niewielką skalę można zabezpieczyć przynajmniej dla lamerów płytkę ..pomysł istnieje .. jak na razie w teorii pozdro 6
|
|