![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 16.04.2002
![]() |
![]()
Kupilem ta nagrywarke tydzien temu.
I dziwna rzecz podlaczylem ja bylo wszystk ow sumie ok bo sie cdrw wypalalo, ale jak przyszlo wypalic cdr to kicha :-( Nagrywa ladnie a gdy dochodzi Lead-Out to wyskakuje komunikat ze write error. Dziwne jest tez to ze czasami nic nie nagrywa, tzn plytka jest czysta i mozna na nia bezproblemu nagrac raz jeszcze, ale to tylko czasami, z reguly plytka jest zwalona. System jaki mam to WinXP, a soft Nero (rginalnie dolacziny z nagrywarka). Sciagalem tez update ale to nic nie daje ten sam blad. Czy moze ktos wie co sie dzieje ?? Jezeli ten temat bylo juz gdzies wczesniej poruszany to poprosze linka bo mnie nie udalo sie go odnalesc. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Bywalec
Data rejestracji: 07.04.2003
![]() |
Powiem tak mam też XP dokładnie taką samą nagryware i bez żadnych dodatkowych rzeczy patchy wszystko chodzi oki. Jedno z czym u mnie był problem to z kablem. Na 80 żyłówce nie chciał chodzić prawidłowo dopiero jak podpiełem go na 40 to wszystko gra. Sprawdz kabel, może jest uszkodzony, zobacz czy masz włączone DMA. Zawsze (tutaj często jestem bardzo nudny) ale to też może leżeć po stronie wina, że cosik z nim jest nie tak.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
:-(
Ehhh sprawdzone i nic :-(
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Bywalec
Data rejestracji: 14.07.2002
![]() |
wgraj najnowszy bios do nagrywary może to pomoże
wgraj aspi a jak nie to może instalka win od nowa Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
...
Z ASPI to juz szkoda gadac....
Zostaje reinstalka windy... Ehhh :-( |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Bywalec
Data rejestracji: 07.04.2003
![]() |
Niestety bardzo często się zdarza że windowsik szwankuje i nic nie pozostaje tylko reinstal. No coż Bill ma inną definicje najlepszego systemu niż użytkownicy ^_^
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
zanim przeinstalujez to jeszcze troche pokombinuj - zobacz co podaje info tool z neroCDspeeda, odpal tez samego nero cd speeda, wloz czysta plyte CDR do nagrywarki i zrob test. Lepiej najpierw sprawdzic rzeczy proste, a pozniej reinstalowac (chyba ze masz mlody system to wtedy spoko
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|