![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Gość
|
Kłopot z płytą CD-RW
Mam nagrywarkę LG 8120 i jestem początkującym w nagrywaniu płyt CD-RW. Sformatowałem programem DirectCD nową płytę Verbatim 650 MB. Niestety gdy teraz kopiuję na płytę większe objętościowo dane (pliki z folderami) np. w Windows Commander lub Exploratorze Windows to zawiesza mi się komputer!!. Jednak wszystko działa dobrze tylko przy małych danych (np. 3 pliki po 1 MB) Co mam zrobić ? Może źle sformatowałem płytę ?(Eksplorator Windows pokazuje mi tylko 533MB pełnej pojemności - a gdzie jest 650MB ?) Z góry dziękuję za pomoc.
|
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Gość
|
Nie przejmuj sie z ta objetoscia - to normalne ze wcina jakas czesc plyty
|
![]() |
#3 |
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 05.12.2000
![]() |
ten program sluzy do zapisu pakitowego tzn ze mozesz nagrywac przez zwykle kopiowanie w eksploratorze z stad ubytek ok 100 MB tak juz w tym wypadku jest jesli chcesz cala pojemnosc to sforamatuj(wyczysc) ta plytke pod nero albo innym normalnym programem bedziesz mial 650 MB ale nagrywac bedziesz mogl tylko w prograamie np w nerze
nara |
![]() |
![]() |
#4 |
Łaskobójca
Data rejestracji: 24.04.2001
![]() |
1. programy do zapisu pakietowego to badziew i najlepiej ich nie uzywać / dlaczego ? bo spróbuj taką płytke uruchomić pod czymś innym niż winda to zobaczysz a raczej nic nie zobaczysz, nt 4 też odmawia odczytu z powofdów tech / przed uruch takiej płytki nas kompie musi byźć zainstalowany zestaw sterowników do obsługi tego formatu zapisu/
2. to że masz tak mało miejsca wynika z samej idei zapisu pakietowego / ifo w helpie programu/ 3 przy pocked cd próba dopisania do płytki zrobionej w old ver tego softu kończy się fiaskiem nie wiem jak to jest pod direct cd / cóż nie jestem fanem softu adaptec'a/ 4. choooolernie wolno takie płytki się czytają / wynika to z pkt.2/ ale to zaleta dla masochistów i gosci z syndromem nadmieru wolnego czasu zwanym potocznie nudą ![]() a tak poza tym to lepiej użyć formatu multisesyjnego / choć i tu straty w pojemności dysku są nieuniknione tzn im więcej sesji tym mniej miejsca na dane ![]() Pozdro |
![]() |
![]() |
#5 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 02.11.2000
![]() |
Facet odpusc sobie DirectCD i zapomnij o nim, jesli nie chcesz miec problemów sprawdz wypowiedz cana jest dosyc precyzyjna.
|
|