![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 21.08.2002
![]() |
dlaczego tak wolno ?
Mam nagrywarkę LG 32x10x40x i płytki wypalają mi się z maksymalną prędkością (średnio) 12x mimo iż używam plytek tdk dview 48x i btc all speed. DMA jest włączone. Nagrywarkę mam podłączoną jako primary slave a dysk primary master, a pod secondary slave jest podłączony DVD. Komputer AMD athlon1.2 GF2MMx 200 64mb 386ram pc133. Czy możecie mi pomóc i napisac dlaczego tak wolno wypalają sie mi płytki ?
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wyjadacz
Data rejestracji: 09.05.2002
![]() |
Rowzwiazania:
-użyj wyszukiwarki (na dole tej strony jest "Teleport") -ustaw prędkość zapisu powyżej 12x ![]() -podłącz DVD z CD-RW na drugim kanale. HDD na pierwszym jako Single/Master. -przełącz HDD na UDMA jeśli pracuje w PIO. -zainstaluj VIA 4 in 1, jeśli masz chipset VIA.
#3 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 16.06.2002
![]() |
Jednym zdaniem - masz zle podlaczone napedy , nagrywarki nie podlacza sie na jednej tasmie z twardzielem - prawda ZIP ?
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Wyjadacz
Data rejestracji: 09.05.2002
![]() |
Cytat:
Czasem mając 4 napędy działające w różnych trybach i 4 kanały IDE trzeba iść na kompromis, ale w tym przypadku sytuacja jest oczywista - HDD oddzielnie.
![]() |
#5 | |
<<<Watcher>>>
Data rejestracji: 28.06.2002
![]() |
Re: dlaczego tak wolno ?
Cytat:
2 kanał master nagrywarka slave dvd-rom zainstaluj via 4in1 tak jak pisał zip zainstaluj aspii najlepiej 4.6 daj znac o wynikach. |
|
![]() |
![]() |
#6 |
Bywalec
Data rejestracji: 21.08.2002
![]() |
Po pierwsze chciałem podziekować za pomoc !!! 8)
Po drugie opisać poszczególne kroki. - wgrałem sterowniki aspi - nic nie pomogło - podłączyłem DVD jako secondary slave a nagryware jako sec. master - również nic nie pomogło, a wręcz przeciwnie prędkość spadła do około 8x - wreszcie wgrałem najnowsze sterowniki Via 4in1 i tu był zoonk -działa jak należy THX :-D ![]() |
![]() |
![]() |
|
|